|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Światła cofania
Ml777 - Nie Kwi 19, 2009 15:39 Temat postu: [R75] Światła cofania Mam taki problem nie działają mi swiatła cofania po wbiciu wstecznego,żarówki są dobre gdzie szukać usterki i jak ją usunąć.Dzieki za odpowiedzi.
thef - Nie Kwi 19, 2009 15:42
Pewnie wysiadł włącznik świateł cofania.
Ml777 - Nie Kwi 19, 2009 15:48
A gdzie ten włącznik szukać,w którym miejscu sie on znajduje i czy mozna to naprawić czy trzeba kupic nowy i gdzie taka coś znaleść?
SeevS - Nie Kwi 19, 2009 16:20
raczej musisz kupić nowy, musiał się uszkodzić jest to czujnik prawdopodobnie gdzieś koło skrzynki biegów nie wie gdzie dokładnie się znajduję.
thef - Nie Kwi 19, 2009 16:24
Jest pewnie wkręcony w skrzynię biegów. Dla pewności obejrzyj najpierw kostkę i kabelki tego włącznika, bo to może być też ich wina.
sknerko - Nie Kwi 19, 2009 21:06
często spada przewód z tego czujnika w skrzyni jeszce nie słyszałem o uszkodzonym czujniku. Jest o ile się nie mylę pod lewym nadkolem dostępny ale pewny nie jestem
SeniorA - Nie Kwi 19, 2009 21:57
Przełącznik świateł cofania jest w skrzyni biegów na jej boku , na górze nad wałem w linii korka spustowego.Widoczna jest owalna czarna wtyczka.
Zukowaty - Pon Kwi 20, 2009 00:59
Trzeba skręcić koła max w prawo i wtedy będziesz widział go na skrzyni. Dostępny jest np. w Inter Carsie i kosztuje grosze a wymiana trwa chwilę.
Dziadek - Pon Kwi 20, 2009 07:00
Już kilka razy pisałem o tym na Forum:miałem ten problem i czujnik był dobry,tylko lekko podtarty.Wystarczyło zlikwidować aluminiową podkładkę i użyć do uszczelnienia taśmy teflonowej.Sam czujnik jest łatwo wykręcalny-bez wjazdu na kanał.Dla ułatwienia można zdjąć lewe koło,ale wystarczy skręcić na maxa w prawo(tylko ręce trzeba mieć długie).
Zukowaty - Pon Kwi 20, 2009 08:38
Wystarczyło zlikwidować aluminiową podkładkę i użyć do uszczelnienia taśmy teflonowej
Dziadek, ten czujnik w IC kosztuje 20 kilka zl
|
|