|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [200 2.0 SDI] problem z kilma
wesyl - Pon Kwi 20, 2009 17:56 Temat postu: [200 2.0 SDI] problem z kilma Witam mam taki problem z klima ze jak wlaczam przyciskiem to obroty silnika spadają, ale nieleci z nawiewow zimne powietrze nawet po jakims czasie, klima zostala nabita (bo i tak trzeba bylo nabic ją juz) i dalej tak jak bylo tak jest. Ktos wie co to moze byc za problem?
benasii - Pon Kwi 20, 2009 18:11
sprawdz czy sprezarka klimy sie zalacza bo mialem takie same objawy jak ty
wesyl - Pon Kwi 20, 2009 18:17
benasii napisał/a: | sprawdz czy sprezarka klimy sie zalacza bo mialem takie same objawy jak ty |
hm jesli silnik traci troche obroty to chyba sie zalacza, choc idzie do niej taki kabel czerwony z pomaranczowa nitka i na nim niema zadnego sygnalu.
benasii - Pon Kwi 20, 2009 18:24
ja mialem tak samo tez obroty rosly ale sprwzarka sie nie zalaczala a wentylator sie wlacza
wesyl - Pon Kwi 20, 2009 21:00
benasii napisał/a: | ja mialem tak samo tez obroty rosly ale sprwzarka sie nie zalaczala a wentylator sie wlacza |
hm niewiem jutro zobacze bo dzis juz ciemno, hm a mozesz opisac co zrobiles u siebie i jakie objawy dokladnie miales(chodzi o ten wentylator czy sie wlaczal czy nie). Bys mi bardzo pomogl tym;]
Raptile - Pon Kwi 20, 2009 21:04
po ZAŁĄCZENIU klimy automatycznie powinny wzrosnąć obroty i powinien się włączyć wiatrak !
rudy250 - Wto Kwi 21, 2009 10:48
podłącze się pod temat,bo tez mam podobny problem.U mnie po włączeniu klimatyzacji,obroty silnika wzrastają,ale z nawiewów nie leci zimne powietrze,a i wentylatory tez się nie włączają.Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i niby jest wszystko w porządku,klimatyzacja była nabijana i odgrzybiona.
Gdzie szukać przyczyny niedziałania klimy??
wesyl - Wto Kwi 21, 2009 13:25
Witam. dzis sprawdzilem wentylator sie tez niewlacza wiec w sumie:
klima nabita po wlaczeniu klimy obroty sie zmieniaja, zimno nieleci i wentylator klimy sie, niewlacza bezpiecznik pod maska jest OK.
Co w takim wypadku poradzicie?
Stacho - Wto Kwi 21, 2009 13:53 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam,
W zeszłym tygodniu był post n/t klimy, załaczyłem w nim fragmenty z instrukcji obsługi ,poszukaj, może coś skorzystasz , pozdr...
wesyl - Wto Kwi 21, 2009 14:55
niestety nic tam niema odnosnie tego problemu, tam jest glownie uzytkowanie
benasii - Wto Kwi 21, 2009 19:50
mi sie wlasnie wentylator zalaczal i podlaczylem kabel do sprezarki z wentylatora a jesli sie nie zalacza to moze byc czyjnik klimy albo sterownik moim zdaniem ale nie wiem do konca
Brt - Wto Kwi 21, 2009 21:55
schemat z rave w łapkę i szukać kolejno ... Jesli wentylatory się właczają a tylko sprężarka nie włącza się to a) sprawdzić bezpiecznik pod maską od klimy b) sprawdzic czy czujnik temp. oleju (widać go po skręceniu kół nad filtrem oleju si=kierowany w kierunku koła) nie ma czasem zerwanych przewodów (łatwo je uszkodzić). Jeśli wentylatory się nie właczają, to sprawdzić bezpieczniki pozostałe, presostat a później zespół przekaźników klimy W rave wszytsko jest
|
|