Zobacz temat - [R25]

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25]

dominiksdz - Wto Kwi 21, 2009 06:44
Temat postu: [R25]
Witam . Moj roverek czeka na wymianę rozrządu i tu moje pierwsze pytanko bo znalazlem w opisach ze jest to silnik 14K4F ( 1,4 benz 103km) 2000rok jak jest z tym napinaczem ,czy manual czy automat...do tego chce wymienic pompe wody i tu znowu jakies dwa rodzaje sa. No i jeszcze dwa paski mam do wymiany bo piszczy przy odpalaniu i tu jeden krotszy drugi dluzszy. model z klima mam wiec podobno ten dluzszy. Juz sie pogubilem w tym jedni mowia mi tak drudzy inaczej wiec czekam na fachowa porade :) dziekuje serdecznie :)
PTE - Wto Kwi 21, 2009 07:17

Napinacz masz automatyczny, pasek rozrządu 26mm szerokości, 145 zębów. Pasek klinowy pompy wspomagania układu kierowniczego ma symbol 3PK755 (trzy ostatnie cyfry to długość paska w mm - może się różnić jakieś +/- 5 mm), pasek alternatora i klimatyzacji 5PK1200 (tutaj również dopuszczalna jest niewielka tolerancja w zakresie długości - nie wszyscy producenci posiadają bowiem paski o identycznych długościach). Co do pompy wody, to nie wiem w czym problem - kup SKF VKPC87401 i będzie pasować :grin:

A w ogóle większość tych danych możesz sobie sam znaleźć np. tutaj lub tutaj. Że nie wspomnę o tym, iż powyższe informacje dostępne są także na stronie klubowej oraz na forum :wink: