Zobacz temat - [R400] Wymiana głośników

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R400] Wymiana głośników

Artu - Pon Kwi 27, 2009 16:50
Temat postu: [R400] Wymiana głośników
Witam

Zastanawiam się nad wymianą przednich głośników w moim roverku. Aktualnie w aucie posiadam po poprzednim właścicielu no-name'y o rozmiarze 165. Zastanawiam się nad zakupem Hertz'ów ESK 165, i tutaj pojawia się kilka pytań :wink: .

- czy głębokość motażowa w Roverku serii 400 jest wystarczająca do zamontowania ww głośników?
- czy głośniki będą jako tako grały podłączone do Pioneera DEH-3000 (bez wzmacniacza)
- oraz ostatnie, chyba najważniejsze - czy jest sens montować je nie wygłuszając drzwi, czy lepiej zainwestować w coś tańszego (jeżeli różnica ma być znikoma)

Pozdrawiam

greg-si - Pon Kwi 27, 2009 18:49

Artu napisał/a:
- czy głębokość motażowa w Roverku serii 400 jest wystarczająca do zamontowania ww głośników?

Jest wystarczająca jak zastosujesz odpowiedni dystans
Cytat:
- czy głośniki będą jako tako grały podłączone do Pioneera DEH-3000 (bez wzmacniacza)

Nie
Artu napisał/a:
- oraz ostatnie, chyba najważniejsze - czy jest sens montować je nie wygłuszając drzwi,

Nie
Artu napisał/a:
- czy lepiej zainwestować w coś tańszego (jeżeli różnica ma być znikoma)

Tak

BoloSr - Pon Kwi 27, 2009 19:09

a czemu to nie beda graly bez wzmaka ?? ?
PS gdzie sa foty z montazu

Remigiusz - Pon Kwi 27, 2009 19:12

Lepeij wyglus sobie drziw a efekt bedzie super ! :mrgreen:

Sam kupiłem sobie ale Helix DB 62.1 ale jak na razie tylko udało mi sie drzwi wygłuszyć i są te moje No-Name głośniki Rovera nie do rozpoznania. Gra lepiej niz bez wygłuszenia :wink:

Artu - Pon Kwi 27, 2009 22:22

BoloSr napisał/a:
PS gdzie sa foty z montazu

Fotek jeszcze nie ma, montaż będzie w piątek :wink:

Zastanawiałem się również nad Helixami DB, i jeżeli nie ma sensu bawić się z Hertzami przy obecnym "car audio" to wybór prawdopodobnie padnie na nie.