|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - Nagłośnienie fabryczne we Freelander 2000 Harman/Kardon
malczaki - Wto Maj 12, 2009 18:01 Temat postu: Nagłośnienie fabryczne we Freelander 2000 Harman/Kardon WITAM
Jestem posiadaczem Freelandera z fabrycznym 10 głośnikowym nagłośnieniem Harman/Kardon. I mam pytanie.Na głośnikach z biegiem lat uległy zatarciu wszelkie parametry.Padły mi głośniki za wzmacniaczem tz,,basowe" i jeden szerokopasmowy w drzwiach.Czy możne się ktoś orientuje jakie parametry one posiadają lub gdzie takowe informacje znajdę.
Pozdrawiam
Botanix - Sro Maj 13, 2009 09:11
Na głośnikach powinieneś mieć numer serii, wpiszesz go w google i możliwe, ze coś znajdziesz - chociaż wątpliwa sprawa bo raczej ciężko o jakiekolwiek "parametry" do seryjnych głośników.
malczaki - Sro Maj 13, 2009 10:06
WITAM
Chodzi o to że albo napisy uległy ,,rozkładowi"( naklejki) albo się już starły.I dosłownie nic nie mogę odczytać.
skniwasserball - Sro Maj 13, 2009 11:57 Temat postu: Re: Nagłośnienie fabryczne we Freelander 2000 Harman/Kardon
malczaki napisał/a: | WITAM
Jestem posiadaczem Freelandera z fabrycznym 10 głośnikowym nagłośnieniem Harman/Kardon. I mam pytanie.Na głośnikach z biegiem lat uległy zatarciu wszelkie parametry.Padły mi głośniki za wzmacniaczem tz,,basowe" i jeden szerokopasmowy w drzwiach.Czy możne się ktoś orientuje jakie parametry one posiadają lub gdzie takowe informacje znajdę.
Pozdrawiam |
Hej, ja tez mam nagłośnienie HK. Gdzie masz umiejcowione głosniki?
Co rozumiesz przez głosniki za wzmacniaczem? Te 2 w bagazniku?
U mnie niestety w drzwiach też miałem problem - ale wystarczyło przyeczyścić styki. A na głośnikach rzeczywiście napisy są nieczytelne.
malczaki - Sro Maj 13, 2009 12:40
WITAJ
Dwa w drzwiach kierowcy( na słupku,i nad ,,kieszenią ")dwa przy pasażerach z tyłu czyli razem osiem.Dwa w bagażniku w schowku wraz ze wzmacniaczem.Te mi padły.Sprawdzałem nie ,,gadają".A sygnał ze wzmacniacza ok.Głośnik chodzi pod nim.W drzwiach od pasażera padł szerokopasmowy.I taj jak piszą dostaje się w jego okolicę woda.Padł też tweeter za kierowcą.
A jakie masz radio??? Ja ma JVC i chyba je kiedyś ktoś podmienił. Ale gra to ładnie.
PS A jak wygląda środek twego autka???
Botanix - Czw Maj 14, 2009 09:47
A powiedz mi czy chcesz wymienić te głośniki na jakieś inne czy może chcesz kupić takie same. Bo przy obu opcjach nie potrzebujesz żadnych parametrów. W opcji pierwszej ważne są tylko wymiary, w opcji drugiej model Twojego auta.
PS. Ta aukcja może być Ci pomocna. Masz tam kompletny zestaw audio, ładne fotki i czytelne numerki
http://cgi.ebay.com/ebaym...5fAudioQ5fVideo
malczaki - Czw Maj 14, 2009 19:29
WITAM
Dzięki za pomoc
|
|