|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Płukanie nagrzewnicy
wacek - Wto Maj 12, 2009 20:15 Temat postu: [R25] Płukanie nagrzewnicy Czy ktoś pomoże - które węże poodkręcac, aby bez wymontowywania wypłukać nagrzewnicę???)
Idealne bylyby jakieś zdjęcia - ale to chyba za dużo bym chciał
Lechos - Wto Maj 12, 2009 20:22
Bez wymontowywania to chyba najlepiej przeczyscic nagrzewnice wraz z calym ukladem. Sa specjalne specyfiki do czyszczenia ukladu chlodzenia lub mikstura woda+ocet. Czyli zalac i jakis czas jezdzic (jedyny minus to, ze bedziesz musial jezdzic z wlaczonym grzaniem), przynajmniej przez jakis czas bedzie to po ukladzie krazyc a nie zostanie tylko przelane przez nagrzewnice.
szoso - Wto Maj 12, 2009 20:30
Lechos napisał/a: | Sa specjalne specyfiki do czyszczenia ukladu chlodzenia lub mikstura woda+ocet |
ta tylko nikt nie mówi że może puścić np.chłodnica jak to było u mnie
Lechos - Wto Maj 12, 2009 20:32
Cytat: | ta tylko nikt nie mówi że może puścić np.chłodnica jak to było u mnie | a co, kwasu nalales?
szoso - Wto Maj 12, 2009 20:36
Lechos napisał/a: | a co, kwasu nalales? |
nie wody z octem a specyfiku w ogóle bałem się użyć
nie zawsze czyszczenie układu kończy się dobrze bo może puścić albo chłodnica albo nagrzewnica
[ Dodano: Wto Maj 12, 2009 21:39 ]
jestem także od kilku lat użytkownikiem forum VW i zdarza się często że następnym założonym tematem przez kolegów po czyszczeniu układu jest temat jak wymienić nagrzewnicę lub chłodnicę
Lechos - Wto Maj 12, 2009 20:42
To chyba maly plus w tym wszystkim. Przy okazji wyjdzie, ze sie ma papier a nie dobra chlodnice
szoso - Wto Maj 12, 2009 20:45
Lechos napisał/a: | To chyba maly plus w tym wszystkim. Przy okazji wyjdzie, ze sie ma papier a nie dobra chlodnice |
wymiana chłodnicy to pryszcz ale weź zdemontuj całą deskę by wymienić nagrzewnicę
Lechos - Wto Maj 12, 2009 20:50
szosownik napisał/a: | ale weź zdemontuj całą deskę by wymienić nagrzewnicę | jak w zime gluty z nosa beda zamieniac sie w sople a hemoroidy zaczna szalec to i checi i kasa sie znajdzie na wymiane
szoso - Wto Maj 12, 2009 20:53
Lechos napisał/a: | jak w zime gluty z nosa beda zamieniac sie w sople a hemoroidy zaczna szalec to i checi i kasa sie znajdzie na wymiane |
dobre
Brt - Wto Maj 12, 2009 21:21
Przy ścianie grodziowej są wyloty nagrzewnicy i tam mozna się podpiąć
maryba - Pon Paź 03, 2011 16:09
Jakie propocje octu trzeba przygotować , i jakie są bezpieczne czaso odległości jakie możemy pokonać z takim roztworem ?
czy na 2.0 SDI pół litrowa butelka octu będzie OK , + 3 dni jeżdzenia ( w tym jedna długa trasa np 100 km non stop. ( a może więcej) ?
Generalnie chodzi mi o ustalenie czasu w jakim taka czynność jest jeszce bezpieczna ?
|
|