|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Roewe N1 - nowy koncept car
xROnx - Sro Cze 03, 2009 12:03 Temat postu: Roewe N1 - nowy koncept car http://autochiny.pl/forum...b39c29f9d36e744
zouza - Sro Cze 03, 2009 12:07
Co za masakra w środku
Krzysi3k - Sro Cze 03, 2009 12:13
A mnie się podoba
Połączenie elegancji z nowoczesnością
zouza - Sro Cze 03, 2009 12:18
Chyba ufo z lodówką
Krzysi3k - Sro Cze 03, 2009 12:44
Jeśli w nocy nie razi w oczy to ja bardzo chętnie bym samochód z czymś takim kupił
SyntaX - Sro Cze 03, 2009 13:30
Mnie tam się bardzo podoba.
Akurat do emerytury uskładam
maciej - Sro Cze 03, 2009 13:31
Dla mnie: wnętrze - masakra, a z zewnątrz... Mogłoby to być "cokolwiek" od Kii do Forda - nic pięknego, ale stylistycznie "poprawny"...
Markzo - Sro Cze 03, 2009 13:43
mi się podoba nie wygląda "chińsko"
Joa - Sro Cze 03, 2009 13:47
ehh.. taki jak wszystkie..
szkoda, ze samochody coraz mniej sie od siebie roznia
Dam-Kam - Sro Cze 03, 2009 14:56
jest fajny zadek i ładne przetłoczenie pod linią okien po bokach. Środek - liczniki naprawdę mi się podobają ale ta konsola środkowa z tą szybą... jakoś tak pusto
fearless - Sro Cze 03, 2009 17:14
zouza napisał/a: | Chyba ufo z lodówką |
dodał bym jeszcze z mikrofalówką
SeevS - Sro Cze 03, 2009 17:16
na 1 rzut oka to kosmos, ale tak teraz wszystkie samochody podobnie do siebie wyglądają z zewnątrz zdecydowanie na plus ale wnętrze to pomieszane z popie....
Adrian355 - Sro Cze 03, 2009 20:09
Dno... To nie Rover... tylko chińska maszynka do mielenia mięsa...
Senn - Sro Cze 03, 2009 21:17
Tak jak Joa wspomniala. Niczym szczegolnym sie nie wyroznia i ginie posrod wiekszosci obecnie projektowanych i jezdzacych aut. Deska rozdzielcza zdeczka przesadzona jesli chodzi o kolorystyke, ale obfitosc informacji jakie mozna z niej wyczytac akurat bardzo mi sie podoba. Tak BTW to macie jakies info na temat importu Roewe do europy? Podobno SsangYong mial to dystrybuowac.
Azazel85 - Sro Cze 03, 2009 22:18
Jakby nie podpis, pomyślałbym że to koncept jakiegoś mniejszego brata Mazdy 6
Jakaś "3" czy cuś...
azer - Sro Cze 03, 2009 22:24
a co oni wykombinowali z lusterkami? Tam jest jakaś kamera i podlgąd w środku gdzieś czy co?
xROnx - Sro Cze 03, 2009 23:50
Senn napisał/a: | Tak BTW to macie jakies info na temat importu Roewe do europy? Podobno SsangYong mial to dystrybuowac. |
dokładnie tak. w EU ma być sprzedawane pod szyldem MG... z reszta tylko w Chinach z tego co kojarze ma byc Roewe.
azer napisał/a: | Tam jest jakaś kamera i podlgąd w środku gdzieś czy co? |
no a jak. kamery są o tyle lepsze ze maja zdecydowanie mniejszy zasieg martwego punktu.
maniaq - Czw Cze 04, 2009 10:04
ojejq , ale kupa O_o
stylizacyjnie nic nowego, polaczenie bmw, audi, lancera ... szkoda gadac, dla mnie srodek tragiczny O_o swieci sie jak neony w zakazanych dzielnicach
esh...
argail - Czw Cze 04, 2009 10:18
Tragedia, za przeproszeniem je**e tantetą jak z chińskiego centrum - środek - ?!?!? o tempora, o mores ... skrzyżowanie mini wieży "internacional" z turystycznym telewizorem, karoseria - fokus sklepany z kia + passat ...
Tragedia ...
Zresztą - czym my się przejmujemy - PRZECIEŻ TO NIE ROVER :!!!
dobryziom - Czw Cze 04, 2009 10:19
połączenie accorad z lexusem jednak parę rozwiązań mi się bardzo podoba tylko pytanie ile tu rovera w roverze
xROnx - Czw Cze 04, 2009 22:15
widać że nie ktorzy nie są otwarci na nowości... najlepiej żeby robili dalej tak samo rovera jak kiedyś... i nawet jak bedzie mial już 20lat to ciągły tylko lifting i lifting...
MaReK - Czw Cze 04, 2009 22:59
Dzisiaj Italmot przyprowadzil na plac kilka sztuk nowego Roewe.
Ogladala go z zewnatrz i wewnatrz nasza klubowa kolezanka Gonia i ...
spodobal sie jej, wiec zapragnela go miec
Koszt takiego nowego Roewe prosto z Chin to 50 tys. zl
xROnx - Pią Cze 05, 2009 05:47
MaReK napisał/a: | Koszt takiego nowego Roewe prosto z Chin to 50 tys. zl |
Roewe ze znaczkiem MG?
jaki model? 550? daj namiary. w przyszlym tygodniu dzwonie i kupuje.
MaReK - Pią Cze 05, 2009 08:45
Nie. Bez znaczka MG - ze znaczlkiem (i to jedyna czesc brzydka, jaka zauwazyla Gonia) Roewe. Ale byc moze da sie go wywalic i zastapic naszym poczciwym znaczkiem Rovera
Widziala obydwa modele ale bardziej podobal sie jej ten 750.
Ja nie znam namiarow. Jesli juz to google, albo na zlocie dowiesz sie wiecej szczegolow
Pozdrawiam,
argail - Pią Cze 05, 2009 09:12
xROnx napisał/a: | widać że nie ktorzy nie są otwarci na nowości... najlepiej żeby robili dalej tak samo rovera jak kiedyś... i nawet jak bedzie mial już 20lat to ciągły tylko lifting i lifting... |
Cała magia samochodów polega na ich stylowej linii - na mechanice, na smarze, spalinach ... nie na błyskach, ledach i kolorowych monitorkach - to mam w serwerowni na co dzień - do samochodu wsiadam i mam w nim odpocząć, poczuć się komfortowo, oczy nie mają być atakowane niebieskimi błyskami i setką do niczego nie potrzebnych wskaźników - mam zobaczyć przed sobą stonowaną deskę ze wskaźnikami które nie zachowują się jak osioł ze Shreke (JA JA ! Popatrz na mnie !).
To co w tej chwili pokazują firmy tzw. motoryzacyjne, przypomina Samochód o tyle że ma 4 koła i silnik - reszta to kolorowe zabawki z mrygającymi guziczkami dla zaspokojenia niemowlęcych potrzeb technomaniaków.
Tu nie chodzi o ciągły lifting - czego ty zdaje się nie rozumiesz - tu chodzi o zachowanie tego "czegoś" w samochodzie - chińczycy odeszli od tego tak bardzo jak się tylko dało.
maciej - Pią Cze 05, 2009 09:16
A pomijając wszystko inne, jestem bardzo ciekawy badań nt. skupienia kierowcy i bezpieczeństwa takich "dyskotekowych" rozwiązań...
Jak pamiętam kilka lat temu SAAB, jako jedna z firm przodujących w badaniach nt. bezpieczeństwa i ergonomii, był bardzo dumny z systemu "night drive" czy jakoś tak - chodziło o wygaszenie wszystkich wskaźników prócz lekkiego podświetlenia prędkościomierza po to, żeby nie rozpraszać kierowcy w czasie jazdy nocą.
System wyłączał sie w dwóch sytuacjach - awarii (włączenia kontrolki awaryjnej typu "ABS" itp) lub przekroczenia przez kierowcę 140 km/h - jako ostrzeżenie, że jedzie za szybko (bo nawet niemieckie autostrady mają wyraźnie podane, że "prędkość zalecana" to 130 km/h).
xROnx - Pią Cze 05, 2009 09:55
argail napisał/a: | Cała magia samochodów polega na ich stylowej linii - na mechanice, na smarze, spalinach ... nie na błyskach, ledach i kolorowych monitorkach - to mam w serwerowni na co dzień - do samochodu wsiadam i mam w nim odpocząć, poczuć się komfortowo, oczy nie mają być atakowane niebieskimi błyskami i setką do niczego nie potrzebnych wskaźników - mam zobaczyć przed sobą stonowaną deskę ze wskaźnikami które nie zachowują się jak osioł ze Shreke (JA JA ! Popatrz na mnie !). |
nie widze problemu. wowczas bierzesz np model 550 gdzie masz zdecydowanie mniej świecidełek...
nie mówie że jestem jakoś super zachwycony wnętrzem N1 - konsowa środkowa taka dziwna troche, może wystarczała by zmiana koloru oświetlenia bo nie wiem jak Wam ale niebieskie zawsze kojarzy mi się z wieś-tjuningiem....
argail napisał/a: | Tu nie chodzi o ciągły lifting - czego ty zdaje się nie rozumiesz - tu chodzi o zachowanie tego "czegoś" w samochodzie - chińczycy odeszli od tego tak bardzo jak się tylko dało. |
co, ja nie rozumiem? ja? że ja?
nie można robić ciągle aut w stylu (jak kto ktos kiedyś powiedział odnośnie wnętrza R75) retro. nie mowie że jest fuj... podoba mi się. ale trzeba być otwarty na nowości.
a jak wyglądają najnowsze jaguary? lan/range rovery?
Czasami mam po prostu wrażenie że niektórzy chcą żeby wszystko wyglądało jak rovery/mg których wygląd sięga ponad 10 lat... a jeszcze trochę i będzie 20 i wszelkie zmiany, nowości są ble
MaReK napisał/a: | Jesli juz to google, albo na zlocie dowiesz sie wiecej szczegolow |
no to pozostaje mi jedynie wujek google.
a dlaczego one trafiły do PL wiesz może? jakiś test czy co?
MaReK - Pią Cze 05, 2009 10:07
z tego co slyszalem od Tomiego, to prezesi firmy chca sie pobawic
[ Dodano: Pią Cze 05, 2009 11:07 ]
Jesli jednak ktos z nas - klubowiczow - zakupi taki model bedziemy musieli zmienic nazwe pelna klubu.... Klub Milosnikow samochodow marki Rover, Mg i Roewe
maciej - Pią Cze 05, 2009 10:12
A może to tylko kwestia wymowy...
Senn - Sob Cze 06, 2009 22:34
No wlasnie czy to tylko kwestia wymowy czy tez jakosci Interesuja mnie te silniki serii N wywodzace sie z serii K. Ciekawe co to soba przedstawia.
xROnx - Pon Cze 08, 2009 08:07
kolejna fotka N1
http://wyborcza.pl/5,7553...hinach.html?i=4
faecd - Wto Cze 09, 2009 23:00
bardzo ladny ten roewe N1. Troche futurystyczny przypomina nowego accorda:) mi sie podoba...fajmy motyw z kamerami zamiast lusterek
xROnx - Pią Cze 12, 2009 11:43
a tutaj troche nowego MG6 i nowego Roewe N1 ... w ruchu http://www.youtube.com/watch?v=VZGE87IG85M
|
|