|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - R400 ZMIANA OŚWIETLENIA ZEGARKA -- TUTORIAL
camaro17 - Sob Cze 06, 2009 16:02 Temat postu: R400 ZMIANA OŚWIETLENIA ZEGARKA -- TUTORIAL Tak jak w temacie bardzo prosty sposób na zmiany koloru w zegarku.
Wszystko opisane w TUTKU
http://chomikuj.pl/camaro...LOR+ZEGARKA.pdf
tak było:
tak jest:
DANTE79R - Nie Cze 14, 2009 23:18
Ale wieś
Lewis - Czw Paź 07, 2010 23:02
bardzo ładny efekt żadna wieś myślę ,ze nie będzie problemu z tym w 2 setce
desperado67 - Pią Paź 08, 2010 02:26
Wieś czy miasto to mało ważne, tylko jedno pytanie co ma wspólnego z tuningiem zmiana żarówek czy diod w zegarku na inny kolor.
ADI-mistrzu - Pią Paź 08, 2010 07:00
Sama zmiana żarówki nic nie da, trzeba rozebrać zegarek i wyciągnąć bursztynowa folię która w środku jest, wtedy uzyskamy taki efekt.
Sam kiedyś tak zrobiłem:
Tylko jak widać, mi udało się tak to zrobić, że cały zegarek jest równomiernie oświetlony, u autora widać "kółeczko" na środku
Lewis - Pią Paź 08, 2010 09:18
a jak zrobiłeś ,ze jest równomiernie oświetlony ?:-] hehe
ADI-mistrzu - Pią Paź 08, 2010 09:57
Trzeba diodę spiłować i wypolerować aby była płaska
Lewis - Pią Paź 08, 2010 10:07
aha a czym lepiej pilniczkiem do paznokci czy jakimś papierem ściernym
ADI-mistrzu - Pią Paź 08, 2010 10:10
Ja szlifierką robiłem to, ale chyba łatwiej na początku pilnikiem, potem drobnym papierem ściernym a na koniec pastą ścierną np. TEMPO.
desperado67 - Pią Paź 08, 2010 12:03
ADI-mistrzu napisał/a: | Tylko jak widać, mi udało się tak to zrobić, że cały zegarek jest równomiernie oświetlony, u autora widać "kółeczko" na środku |
Pewnie miałeś lepszy pilniczek do paznokci
berserker8888 - Pią Paź 08, 2010 14:07
desperado67 napisał/a: | Wieś czy miasto to mało ważne, tylko jedno pytanie co ma wspólnego z tuningiem zmiana żarówek czy diod w zegarku na inny kolor. |
A to ma wspolnego, ze jest to w jakims sensie tuning wizualny, i w takim wlasnie dziale kolega Camaro zalozyl ten watek. Jesli dla Ciebie tuning to tylko tona szpachli i grube wydechy to idz lepiej na forum hondy
bonus89 - Pią Paź 08, 2010 15:47
berserker8888 napisał/a: | desperado67 napisał/a: | Wieś czy miasto to mało ważne, tylko jedno pytanie co ma wspólnego z tuningiem zmiana żarówek czy diod w zegarku na inny kolor. |
A to ma wspolnego, ze jest to w jakims sensie tuning wizualny, i w takim wlasnie dziale kolega Camaro zalozyl ten watek. Jesli dla Ciebie tuning to tylko tona szpachli i grube wydechy to idz lepiej na forum hondy |
Powtarzam to desperadosowi od początku Wieś tun to zmiana żarówki? To patrzcie jego coupete
Lewis - Pią Paź 08, 2010 20:04
dziś się bawiłem z tym zegarkiem i udało się efekt zbliżony do waszego Dzięki za wszystko
desperado67 - Pią Paź 08, 2010 20:56
bonus89 napisał/a: | berserker8888 napisał/a: | desperado67 napisał/a: | Wieś czy miasto to mało ważne, tylko jedno pytanie co ma wspólnego z tuningiem zmiana żarówek czy diod w zegarku na inny kolor. |
A to ma wspolnego, ze jest to w jakims sensie tuning wizualny, i w takim wlasnie dziale kolega Camaro zalozyl ten watek. Jesli dla Ciebie tuning to tylko tona szpachli i grube wydechy to idz lepiej na forum hondy |
Powtarzam to desperadosowi od początku Wieś tun to zmiana żarówki? To patrzcie jego coupete |
Wiecie dzieciaki wiem że wam zazdrość iż ktoś ma lepszy wóż i was na niego nie stać.
Wszystkie dodatki są oryginalne i zawsze kupuje nowe i nie dla ozdoby a ze względu iż są one niezbędne. Tona szpachli i gruby wydech....hmm, chyba coś przeoczyłem, ale nic takiego nie widziałem przy moim Tomcacie. Ale na tym lepiej zna sie kolega bonus89 bo to on kombinował przylepkę jakiejś listewki pod zderzak z Renault.(kup od razu Renault i problem z głowy)
Niedługo będziecie mieli nowy powód do przygłupich uwag ponieważ Tomcatowi przybędzie, większa chłodnica, przedni inercooler w zderzaku i nowe wloty na masce. Oszczędze wam czasu na wymyślanie kolejnych głupawych uwag, robię to ze względu na silnik ,który po remoncie i kolejnej modyfikacji potrzebuje dużo lepszego chłodzenia, bo standartowe nie wyrabia. Tak że młodzieży bawcie się w wasz mini tun, może kiedyś bedzie was stać zrobić ten prawdziwy.
Ps. Zazdrość i przypinanie innym łat nie widząc własnych wad to typowo polska mentalność.
Zdałem sobie sprawę z tego bardzo dawno temu, gdy przyjechałem na zachód.
Więc darujcie sobie drwiny z czegoś o czym nie macie pojęcia, bo się tylko kompromotujecie i doprowadzacie mnie do śmiechu.
Pozdrawiam
Mad - Pią Paź 08, 2010 23:22
E, widze, że nie tylko ja sie czepiam
bonus89 - Pią Paź 08, 2010 23:37
hah nowe wloty? to +200 do mocy i +500 do szpanu wiem... nie znam się na takim tuningu, to pamiętaj o odpowiednio dużych dziurach co by komore silnika lepiej chłodziło
[ Dodano: Sob Paź 09, 2010 00:37 ]
a i zapomniałem jeszcze zapytać, do tych niezbędnych dodatków zaliczasz tylne lampy? One to dopiero tuning na mase... Zwiększają moc profesjonalnym tuningiem desperados?
hvil - Pią Paź 08, 2010 23:52
desperado67, jesteśmy tu by rozmawiać, pomagać.
Mentalnej masturbacji własnego ego na podstawie swoich poczynań z tomcatem proszę oddawaj się w zaciszu swojego Garażu.
Nie jestem Dzieckiem, Twoje wypowiedzi w tym temacie uważam za wysoce nie stosowne i wręcz śmieszne. Wszyscy cieszymy się że Ty masz kasę i masz swój tuning ale jak już mówiłem nie musisz na tej podstawie tak arogancko traktować kolegów.
desperado67 - Sob Paź 09, 2010 00:28
bonus89 napisał/a: | hah nowe wloty? to +200 do mocy i +500 do szpanu wiem... nie znam się na takim tuningu, to pamiętaj o odpowiednio dużych dziurach co by komore silnika lepiej chłodziło
[ Dodano: Sob Paź 09, 2010 00:37 ]
a i zapomniałem jeszcze zapytać, do tych niezbędnych dodatków zaliczasz tylne lampy? One to dopiero tuning na mase... Zwiększają moc profesjonalnym tuningiem desperados? |
Kompromitujesz sie coraz bardziej swoją nie wiedzą dzieciaku. Te lampy dają mocniejsze i bardzo wyrażne światło stop co jest niezbędne przy bliskim kontakcie.(porównaj światła robione ponad 15 lat temu a obecne, no chyba że też nie widzisz różnicy)
Widzę że jesteś za bardzo inteligentny i zbytnio wiedzą nie grzeszysz. Jeszcze dużo chleba musisz zjeść żeby do tego dorosnąć.
Chciałbyś poszpanować to zapraszam
http://www.silverstone.co.uk/about/
http://www.donington-park.co.uk/index.html
Ps. Wyobraź sobie teraz wyraz twarzy kierowców na widok twojej super szpanerskiej fury(jak to u ciebie mówią) pośrodku tych aut
I skończ głupi OT bo zaśmiecasz tylko forum.
[ Dodano: Sob Paź 09, 2010 00:25 ]
hvil napisał/a: | nie musisz na tej podstawie tak arogancko traktować kolegów. |
Przepraszam ale to ja od samego początku jestem traktowany arogancko przez te osoby.
[ Dodano: Sob Paź 09, 2010 00:28 ]
hvil napisał/a: | desperado67, jesteśmy tu by rozmawiać, pomagać. |
Dokładnie , tylko widać inni tego nie rozumieją robiąc głupawy OT pod moim adresem
ADI-mistrzu - Sob Paź 09, 2010 08:55
Dobra Panowie, kończymy ten temat bezsensowny, proszę już się nie wypowiadać więcej, każdy jeździ tym co lubi. Jedni wolą zmodyfikowane, inni fabryczne (jak ja) a mimo to nie dolewam oliwy do ognia.
Tak więc prosił bym aby następna osoba po mnie wypowiedziała się na temat modyfikacji oświetlenia zegarka, a nie na inny niezgodny z tematem.
Pozdrawiam
memphisto - Nie Paź 10, 2010 10:36
ADI-mistrzu napisał/a: | Tak więc prosił bym aby następna osoba po mnie wypowiedziała się na temat modyfikacji oświetlenia zegarka, a nie na inny niezgodny z tematem.
|
ADI-mistrzu, fajny masz zegarek a diodę nie lepiej od razu kupić rozpraszającą?
ADI-mistrzu - Nie Paź 10, 2010 11:15
Można kupić gotową za 3zł lub zrobić sobie za 1zł
Niby niewiele, ale jak się zmienia oświetlenie na LED'owe to wymienia się z 10 diod. Wolałem zapłacić 10zł niż 30zł
|
|