|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R45] Halogeny
marcinZG - Pią Cze 12, 2009 03:07 Temat postu: [R45] Halogeny Moj Roverek wyjechal z fabryki bez dodatkowej pary "oczu".
Poprzedni wlasciciel postanowil zmienic ten stan rzeczy.
Pech jednak chcial, ze zrobil to w strasznie badziewny sposob i z kiepskim efektem.
Na zdjeciu mozecie zobaczyc jak to wyglada w tej chwili.
Jedyna zaleta jest to, ze mam oryginalny wlacznik i halogeny faktycznie swieca po jego uzyciu.
Chcialbym jednak zalozyc oryginalne halogeny, zeby wygladalo to jakos sensownie.
Co do tego celu potrzebuje? Oryginalne halogeny napewno. A poza tym?
Zapewne metalowe ramki, na ktorych sa zamocowane? Cos jeszcze?
Teraz kolejna kwestia, czy da rade je zalozyc bez odkrecania zdezaka?
Wiem, ze napewno musialbym powiekszyc obecne otwory, wiec tutaj tez nasuwa sie pytanie.
Jak to zrobic, zeby zredukowac mozliwosc powstania ewentualnych dodatkowych uszkodzen zderzaka?
Jestem otwarty na wszelkie rady i sugestie.
Szczegolnie tych osob, ktore przeprowadzaly podobna operacje.
marcin888 - Pią Cze 12, 2009 05:55
Niestety bez sciagania zderzaka sie nie obędzie.A zdjac zderzak to prosta sprawa, tam od srodka masz kreseczki jak trzeba wyciac zeby halogeny pasowały.
marcinZG - Pią Cze 12, 2009 12:03
Tego sie obawialem.
Troche martwi mnie to, zeby przy ponownym zakladaniu nie okazalo sie, ze juz tak ladnie nie bedzie przylegal do blotnikow...
Prosze rowniez o kompletny wykaz czesci
xROnx - Pią Cze 12, 2009 12:16
marcinZG,
przepraszam że tak troche OT ale czemu Ty się nie zjawiasz na żadnych spotach w ZG? co? chcesz dostać nagane?
marcinZG - Pią Cze 12, 2009 12:55
xROnx napisał/a: | marcinZG,
przepraszam że tak troche OT ale czemu Ty się nie zjawiasz na żadnych spotach w ZG? co? chcesz dostać nagane? |
Ostatni spot byl chyba akurat w terminie mojego podwyzszonego zainteresowania ogloszeniami sprzedazy R45, czego owocem jest nowo nabyte autko
Ale przy najblizszej okazji, czemu nie
Mozesz tez mnie czasami minac na osiedlu malarzy, bo widze ze w tej okolicy pracujesz, a ja z kolei pomieszkuje
xROnx - Pią Cze 12, 2009 12:58
marcinZG napisał/a: | Mozesz tez mnie czasami minac na osiedlu malarzy, bo widze ze w tej okolicy pracujesz, a ja z kolei pomieszkuje |
szczegóły szczegóły... bo ja jeszcze póki co na tym osiedlu też pomieszkuje.... nastęną razą migaj trąbaj machaj(tylko we mnie nie wjedz ) i dawaj znaki pozdrawiania a najlepiej zatrzymaj to dam Ci obowiązkowe naklejki pod ramke teblicy rejestracyjnej
spota będziemy nie dlugo jakiegos sklejać
marcinZG - Pią Cze 12, 2009 13:17
Czyli do zobaczenia na osce
A pytanie o kompletny wykaz czesci do montazu oryginalnych halogenow nadal aktualne..
Stacho - Pią Cze 19, 2009 12:01 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam,
Brakuje Ci tego:
http://moto.allegro.pl/it...er_45_lewy.html
oczywiście na lewą i prawą stronę, domagaj się również gum uszczelniających (takie oringi z naciętą wzdłuż szparą po obwodzie- zakładasz je w otwór w zderzaku przed przykręceniem lamp). Przypuszczam, że przełącznik i przekaźnik masz już zamontowany, jeśli obecne "halogeny" Ci świecą. Chcesz więcej - szukaj w moich postach, sam montowałem i opisałem, Pozdr.....
marcinZG - Pią Cze 19, 2009 15:05
Wielkie dzieki, jestem dzwieczny
A bylbym jeszcze bardziej, gdybys podal mi linka do swoich tematow o montazu halogenow.
Zanim zalozylem temat oczywiscie szukalem podobnych, ale nie udalo mi sie znalezc nic pomocnego.
Widocznie gdzies przeoczylem Twoj, wiec prosze o pomocny link...
Stacho - Pon Cze 22, 2009 07:04 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam ponownie,
Tutaj masz ten wątek, pozdr...
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#206405
marcinZG - Pon Cze 22, 2009 12:06
Wielki dzieki za link do kompendium wiedzy w sprawie halogenow w R45
Jednak po przeczytaniu Twojego watku nieco przyhamowalem swoje zapaly.
Jak widze roboty jest sporo i do tego oryginalne halogeny sa po prostu bardzo drogie.
Ale mysle, ze do tematu jeszcze wroce...
|
|