Zobacz temat - [R75] Kontrolka otworzonych drzwi

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kontrolka otworzonych drzwi

zip - Wto Cze 16, 2009 20:52
Temat postu: [R75] Kontrolka otworzonych drzwi
Otóż przy prędkości 100 km i wyżej zapala się kontrolka otwartych drzwi, kiedy zwolnię to gaśnie. Czy miał ktoś już taki problem?
krzych - Wto Cze 16, 2009 21:07

Moze autko powyzej setki domaga sie zamkniecia zamkow centralnego :?: chociaz u mnie takich bajerow niema :lol:
praktis - Wto Cze 16, 2009 21:07

Anioł stróż otwiera drzwi i wysiada? :mrgreen:

A tak na serio to sprawdź wyłączniki krańcowe w drzwiach i klapach (maska/bagażnik).
Może przy wyższych prędkościach maska lekko się podnosi i wyłącznik reaguje.

krzych - Wto Cze 16, 2009 21:09

praktis napisał/a:
Anioł stróż otwiera drzwi i wysiada?
zaj..bisty tekst,musze zapamietac :ok2:
staf - Wto Cze 16, 2009 21:19

praktis napisał/a:
Anioł stróż otwiera drzwi i wysiada? :mrgreen:

:mrgreen:

Spali75 - Wto Cze 16, 2009 21:54

U mnie przy 150 pojawia się komunikat otwartej maski :mrgreen:
krzych - Wto Cze 16, 2009 22:35

Spali75 napisał/a:
U mnie przy 150 pojawia się komunikat otwartej maski
pewnie dlatego ze reszta koni chce dobiec do stada. :lol: :lol: :lol: Sorry za to,kolega ma problem a my tu sobie zarty robimy :smile:
apples - Sro Cze 17, 2009 07:57

Na 100% to jest wina przedniej maski. Spróbuj podregulować czujnik, tak aby wyżej wychodził, albo spróbuj opuścić zamek maski w dół aby ją dociągnął. Nie gwarantuję że w R75 jest taka możliwość, w Toyocie była możliwość regulacji.
mimo66 - Sro Cze 17, 2009 13:17

Przy "otwartej" masce pokazuje na wyświetlaczu tylko otwartą maskę i bagażnik(tak jest u mnie), a przy nie domkniętych drzwiach pokazuje drzwi.
Więc moim zdaniem trzeba sprawdzić włączniki końcowe przy drzwiach, a maskę zostawić w spokoju.

sknerko - Sro Cze 17, 2009 14:09

mimo66 napisał/a:
Przy "otwartej" masce pokazuje na wyświetlaczu tylko otwartą maskę i bagażnik(tak jest u mnie), a przy nie domkniętych drzwiach pokazuje drzwi.
Więc moim zdaniem trzeba sprawdzić włączniki końcowe przy drzwiach, a maskę zostawić w spokoju.

Obstawiam że on nie ma kompa tylko kontrolki a wtedy jest jedna od wszystkiego dzrwi i masek

zip - Sro Cze 17, 2009 14:53

dokładnie jeśli coś jest otwarte to świeci wszystko
mimo66 - Sro Cze 17, 2009 17:24

Jeżeli tak to zmienia postać rzeczy.
99,9% nie dociśnięta maska nad silnikiem, lub luźny przewód i przy pewnej prędkości zaczyna go "bujać".
Proponuję wyregulować docisk maski, jeżeli nie pomoże sprawdzić czujnik jego podłaczenie i mocowanie.

W swoim miałem tak że przejeżdżający samochód chlapnął wodą z kałuży i za chwilę zapaliła mi się kontrolka.
Ale minęło troszeczkę czasu, wyschło i wszystko wróciło do normy.

zip - Sro Cze 17, 2009 17:27

dzięki sprawdzę to
lesiu - Sob Cze 20, 2009 10:39

Witam.
Ja do tej pory nie mialem problemu z zadna z kontrolek,az tu dzisiaj zapalila sie mi tak jak koledze zip-owi kontrolka od otwarcia drzwi lub jednej z pokryw(nie mam komputera).
Mozliwe jest ze na uaktywnienie sie kontrolki wplynela zla regulacja po zamontowaniu elementów przodu mojej 75 po wymianie wentylatora???
Pozdrawiam.

witgut - Sob Cze 20, 2009 12:29

odepnij czujnik otwarcia klapy silnika, jeśli to on to kontrolka nie będzie się świecić, przetestowane :mrgreen:
zgubiłem gumowy kapturek który jest na nim i gdy dostawała się tam woda zaczynała mi się świecić kontrolka, teraz mam spokój, a jeśli znajdę taki kapturek to podłączę z powrotem

zip - Pon Cze 22, 2009 17:50

gdzie jest dokładnie ten czujnik ?? zdjęcie bardzo by uprościło sprawę
SeniorA - Pon Cze 22, 2009 17:55

zip napisał/a:
gdzie jest dokładnie ten czujnik ??
obok mocowania góry grila ,przy zamku maski pod gumowym mieszkiem-kapturkiem.
MiReK - Pią Wrz 25, 2009 16:13

Mi właśnie niechcący zleciał ten kapturek :oops: Wie ktoś jak założyć?Próbowałem wyciągnąć ten czujnik żeby założyć ten kaptur,ale udało mi się zdemontować tylko tą czarną część,a tą szarą na którą nakłąda się właśnie kaptur nie umiem wyciągnąć,a nie chcę tego ułamać