|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kontrolka w kształcie żarówki
Aleksandra1 - Czw Cze 18, 2009 09:31 Temat postu: [R75] Kontrolka w kształcie żarówki Dzień dobry, to moje pierwsze zapytanie, gdyż jestem tutaj nowa , zapala mi się kontrolka przypominająca rozświetloną żarówkę i po chwili gaśnie, z książki serwisowej niczego szczególnego się nie dowiedziałam z uwagi na język holenderski, domyśliłam się jedynie, że chodzi o którąś żarówkę. Czy ta kontrolka wskazuje konkretne światła, czy może odnosić się do wszystkich? Dziękuję za odpowiedź
Brt - Czw Cze 18, 2009 09:39
Witamy
Myślę, ze tu powinnaś zajrzeć
http://forum.roverki.eu/v...=instrukcja+r75
SeniorA - Czw Cze 18, 2009 10:13
są dwie ikony rozświetlonej żarówki (z wykrzyknikiem i bez) na wyświetlaczu środkowym ,a w modelach z zestawem standardowym -ikonka żarówki z wykrzyknikiem.W obu przypadkach zapalenie sie ikonki żarówki z wykrzyknikiem, przy włączonym oświetleniu, świadczy o przepaleniu sie żarówki w obwodzie oświetlenia.Nie dotyczy to świateł przeciwmgłowych,bocznych kierunkowych,cofania i dodatkowego stopu.Ikonka bez wykrzyknika sygnalizuje zostawienie niewyłączonych świateł.
magneto - Czw Cze 18, 2009 10:51
A może koleżanka ma diesla i jest to kontrolka świec żarowych
Aleksandra1 - Czw Cze 18, 2009 10:55
Dziękuję za odpowiedzi
Artur - Czw Cze 18, 2009 16:11
Aleksandra1 napisał/a: | zapala mi się kontrolka przypominająca rozświetloną żarówkę i po chwili gaśnie |
Miałem podobny objaw i przepaliła mi sie jedna z żarówek oświetlenia tylnej tablicy rejestracyjnej;)
SeniorA - Czw Cze 18, 2009 17:12
magneto napisał/a: | A może koleżanka ma diesla i jest to kontrolka świec żarowych | to by była ikonka ze spiralą
|
|