|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Konwenter, aktywny sub
lucasex - Pon Cze 22, 2009 10:31 Temat postu: [R75] Konwenter, aktywny sub Drodzy koledzy.
podpowiedzcie mi prosze jak podpiac Konwerter poziomów głośnik->RCA do mojego radyjka.
ponizej zdjecia moze pomoga.
1.Konwerter poziomów głośnik->RCA
2. radio
3.wtyczki
Botanix - Pon Cze 22, 2009 11:20
Wpina się to do wtyczki z kablami do głośników. W przypadku Twojego radia będzie to raczej wtyczka niebieska. Nie wiem niestety jaki kabel odpowiada za jaki kanał ale to możesz sprawdzić sam. Ważne jest jedynie to że dany kanał zawiera się w 2 dziurkach, czyli biorąc pod uwagę Twoje zdjęcie kanał lewy przedni to 2 pierwsze dziurki od dołu. Oczywiście to tylko przykład bo nie wiem czy dwie dolne to lewy przód ale na pewno 1 kanał. Podłącz zielony i brązowy do 2 pierwszych od dołu potem szary i czarny do następnych. Sprawdź czy to tył czy przód oraz która strona i po sprawie.
lucasex - Pon Cze 22, 2009 16:59
Botanix napisał/a: | ... będzie to raczej wtyczka niebieska. |
dzieki
ale czy ktos moze to potwierdzic??
michone - Pon Cze 22, 2009 18:07
zobacz jaki kolor idzie do glosnikow
lucasex - Pon Cze 22, 2009 19:08
michone napisał/a: | zobacz jaki kolor idzie do glosnikow |
a moze mi podpowiesz jak to sprawdzic
nie chce nic robic metoda probi bledow
michone - Pon Cze 22, 2009 19:10
normalnie odkrecasz glosnik i widzisz
lucasex - Pon Cze 22, 2009 19:11
michone napisał/a: | normalnie odkrecasz glosnik i widzisz |
no w sumie najprostrze rozwiazanie ale tez najbardziej pracochlonne
Botanix - Pon Cze 22, 2009 22:03
Cytat: | Cytat: |
Botanix napisał/a:
... będzie to raczej wtyczka niebieska.
|
dzieki
ale czy ktos moze to potwierdzic?? |
Napisałem raczej bo nie miałem do czynienia z tą wtyczką, ale pewność mam. Ta druga wtyczka ma za mało kabli aby starczyły na wszystkie głosniki w R75 - po prostu. Dlatego więc ta niebieska idzie na głośniki
lucasex - Czw Cze 25, 2009 12:15
michone napisał/a: | normalnie odkrecasz glosnik i widzisz |
no i tu pojawia sie problem bo do glosnika dochodza zupelnie inne kolory niz wychodza z kostki
michone - Czw Cze 25, 2009 16:11
podepnij kostke biala i zobacz czy Ci sie radio wlaczy, jak tak to niebieska jest glosnikowa. z tego co widze na zdjeciach to sa tam 4 pary kabli, wiec na 99% to glosniki.
nervoos - Czw Gru 03, 2009 20:57
Z tego co ja się orientuje to te kable z radia nie idą do głośników tylko do wzmacniacza lucasex napisał/a: |
no i tu pojawia sie problem bo do glosnika dochodza zupelnie inne kolory niz wychodza z kostki |
[ Dodano: Czw Gru 03, 2009 20:57 ]
i wchodzą tutaj
|
|