|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Chcę skopiować Kluczyk + IMMO
andrzej360 - Wto Cze 23, 2009 23:10 Temat postu: [R75] Chcę skopiować Kluczyk + IMMO Widziałem, że problem pojawiał się kilka razy ale w konteście innych niż R75 modeli.
Mam jeden oryginalny klucz (nie licząc plastikowego wzornika) a chciałbym mieć dwa.
Jedyny zakład, któy chce się tego podjąć jest około 100km ode mnie i robi takie rzeczy w tym modelu za 350zł - podobno dużo roboty (nie zaprzeczam bo nie wiem). Na dodatek chcą to zrobć na jakimś uniwersalnym pilocie i kluczyku. Mnie zależy na oryginalnym kluczyku do R albo chociaż od Coopera bo różnią się tylko logiem.
Może mi ktoś coś poradzić... w rozsądnej odległości od dziurawej stolicy małopolski?
SeniorA - Sro Cze 24, 2009 07:48
andrzej360 napisał/a: | Jedyny zakład, któy chce się tego podjąć jest około 100km ode mnie | czy chodzi o ''fabrykę" w Limanowej ?.Sprawdzałeś na ul. Malborskiej 93 albo Prandoty 6.
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 09:03 ]
andrzej360 napisał/a: | robi takie rzeczy w tym modelu za 350zł | kup na allegro oryginalny i daj zaprogramować bo cena nie jest wygórowana wg. mnie.
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 09:09 ]
andrzej360 napisał/a: | nie licząc plastikowego wzornika | to nie jest wzornik,a kluczyk awaryjny( do noszenia w portfelu ) do otwierania drzwi i wyłączania immo.
sknerko - Sro Cze 24, 2009 08:54
SeniorA napisał/a: | to nie jest wzornik,a kluczyk awaryjny( do noszenia w portfelu ) do otwierania drzwi i wyłączania immo. |
a w R75 też jest kod immo do wyłączania immo kluczykiem? pytam bo nie pamiętam żeby coś było na ten temat kiedyś
andrzej360 - Sro Cze 24, 2009 09:26
Na Malborską dzwoniłem.
Drugi namiar sprawdzę.
SeniorA - Sro Cze 24, 2009 09:32
Cytat: | Drugi namiar sprawdzę. | na Pilotów jest ta sama firma. A co z Limanową ?.
Do uruchomienia silnika, potrzebny jest jeszcze pilot.
sknerko - Sro Cze 24, 2009 09:43
SeniorA napisał/a: | sknerko napisał/a:
a w R75 też jest kod immo do wyłączania immo kluczykiem?
tak ,ale do uruchomienia silnka, potrzebny jest jeszcze pilot kluczyka |
Nie bardzo rozumiem. Jak jest kod to rozumiem ze jak go wklikam kluczykiem w zamku to immo przestanie działać i co? wtedy jeszcze pilot jest potrzebny żeby odpalić?
Mnie sie wydaje ze ja ten kod nawet posiadam na wydrukach od PHJOWI ale nie wiem na pewno, bo jestem w pracy a papier w domu, a podpytuję sie bo mogę nie mieć i wolałbym jednak wiedziec co począc jak by sie cos przydarzyło
SeniorA - Sro Cze 24, 2009 09:48
Kluczyk serwisowy otwiera drzwi i wyłacza alarm.
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 10:57 ]
sknerko napisał/a: | Mnie sie wydaje ze ja ten kod nawet posiadam na wydrukach od PHJOWI | sprawdż czy masz ten kod. Na pewno do uruchomienia potrzebny jest pilot.Praktycznie tego systemu w R 75 nie sprawdzałem.
andrzej360 - Sro Cze 24, 2009 10:00
SeniorA napisał/a: | A co z Limanową ?. |
Trochę drogo. I gość, z którym gadałem nie był optymistycznie nastawiony do programowania oryginalnego pilota.
PHJOWI - Sro Cze 24, 2009 19:33
75 nie ma kodu , używanych pilotów nie dopiszesz do auta, musi być nowy z 16 cyfrowym bar kodem
Siwus181 - Sro Cze 24, 2009 22:45
PHJOWI napisał/a: | używanych pilotów nie dopiszesz do auta, musi być nowy z 16 cyfrowym bar kodem |
A kupując nową kasetę, "puszkę" immo i kluczyki, to wtedy będzie działać?
PHJOWI - Czw Cze 25, 2009 11:55
puszka ews + body + stacyjka + komputer silnika i maszyna chodzi.
witgut - Czw Cze 25, 2009 14:20
Również przymierzam się do dorobienia zapasowego kluczyka do swojego roverka, czy ktoś mógłby podać orientacyjny koszt operacji- nowy kluczyk/ przekładka ewentualnie gdzie i kto, w moim przypadku prawdopodobnie najbliżej będzie Warszawa
z góry dziękuję
MaReK - Pią Cze 26, 2009 06:46
Witgut, to pewnie Mariusz/Tomi ew. Mariusz/ArtBizar.
|
|