Zobacz temat - [R25 1.4 '01r] wymiana płynu wspomagania kilka pytań..

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.4 '01r] wymiana płynu wspomagania kilka pytań..

adamk - Sro Cze 24, 2009 11:32
Temat postu: [R25 1.4 '01r] wymiana płynu wspomagania kilka pytań..
Witam
Mam kilka pytan dotyczacych wspomagania.

Mianowicie zauwazylem ze wspomaganie dziala dosc ciezko i nie mam porownania z innym roverem w innych samochodach nawet starszych, ktore mialem wspomaganie dzialolo lzej.

Czy jest to przypadlosc rowera? Jak wam dziala wspomaganie? Czy moze to problem z pompa? Jezeli chodzi o plyn wspomagania to jest na max. Nie wiem czy kiedys byl wymieniany.
Czy jest sesns to wymieniac czy po wymianie plynu wspomagania zauwazyliscie lepsza prace ukladu? Czy to cos zmieni?

A i czy jest w rave albo gdzies opis procedury wymiany? Kiedys gdzies widzialem opis na forum ale nie moge go teraz znalezc. :)
Pozdrawiam
Adam

morris - Sro Cze 24, 2009 12:03

Ja też miałem wrażenie, że w moim kierownica chodzi dość cviężko, ale gdzieś dawno przeczytałem, że taka uroda wspomagania w r25.
PTE - Sro Cze 24, 2009 12:22

Zdaje się że ten typ tak ma :wink: Chyba ze u Ciebie w ogóle wspomaganie nie działa - aby sprawdzić wystarczy pokręcić kierownicą przed i po uruchomieniu silnika, a najlepiej w trakcie.
adamk - Sro Cze 24, 2009 12:22

rozumiem... czyli raczej wymiana plynu nic tu tez nie zmieni?
lineumaciel - Sro Cze 24, 2009 13:04

adamk napisał/a:
rozumiem... czyli raczej wymiana plynu nic tu tez nie zmieni?

Ten typ tak ma ;-) , ja się przyzwyczaiłem. Jeśli płyn wymaga wymiany to go wymień w innym przypadku nie ma sensu.

adamk - Sro Cze 24, 2009 15:50

a czy gdzies w rave moze jest opis wymiany? bo cos nie widze moze zle kukam :)
kasjopea - Sro Cze 24, 2009 15:52

adamk, uzupełnij dane w nawisie zgodnie z zasadami Kącika :smile: