Zobacz temat - [R400] Drill i problemy z nowym nabytkiem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Drill i problemy z nowym nabytkiem

Drill - Nie Cze 28, 2009 17:32
Temat postu: [R400] Drill i problemy z nowym nabytkiem
No więc zakładam nowy temat by mieć temat zbiorczy mojego rovera 400 w dieslu.

Chciałem zacząć od diagnostyki ale nie mam pojecia gdzie znalesc kostke

tutaj znalazlem jakas zaslepiona kostke ale ma 20 pinow a nie 16

tutaj cała "instalacja"

Idac dalej tym tropem znalazlem czarny kabel dosc pokaznej dlugosci który wychodzi zza konsoli w miejscu nawiewu czy w okolicach - nie bylem w stanie sprawdzic poniewaz nie ma tam dojscia

znalazlem jeszcze taka zielona kostke 8 pinowa ale zdjęcie mi się zagubiło.

Gdzie w roverze 400 dieslu jest zlacze diagnostyczne? bo pod kierownica nie znalazlem ;/

Remigiusz - Nie Cze 28, 2009 17:35

Nie jest po drugiej stronie kolo pasazera ta kostka w R 400.
szoso - Nie Cze 28, 2009 17:56

Remi55 napisał/a:
Nie jest po drugiej stronie kolo pasazera ta kostka w R 400.

co ty opowiadasz kolego,kostka od diagnostyki w 400-tce w dieslu jest od strony kierowcy a od pasażera to nic nie ma choćbyś i ze świecą szukał to nic tam nie znajdziesz :wink:

Drill - Nie Cze 28, 2009 18:06

Napewno nie ma po stronie pasazera - tam jest od klimy coś :P po stronie pasazera nie ma. Moze ktoś dac zdjecia gdzie dokladnie znajduje sie to zlacze i jak wyglada?
szoso - Nie Cze 28, 2009 18:12

odkręć ten plastik pod kierownicą i szukaj takiej kostki
ona musi tam być tylko dobrze poszukaj może jest gdzieś wciśnięta

Drill - Nie Cze 28, 2009 18:15

@szosownik - chodzi Ci o ta czarna obudowe tuż pod kierownica - czy ta - w moim przypadku bezowa osłonke z szufladka za ktora znajduja sie bezpiecnziki?
Remigiusz - Nie Cze 28, 2009 18:16

szosownik napisał/a:
co ty opowiadasz kolego,kostka od diagnostyki w 400-tce w dieslu jest od strony kierowcy a od pasażera to nic nie ma choćbyś i ze świecą szukał to nic tam nie znajdziesz :wink:

Przepraszam coś mi się pokiełbasiło :mrgreen: :razz: Byl gdzieś taki film na youtube z Hondy Accord i tam gostek wyciągał kostkę z prawej strony. :shock:

szoso - Nie Cze 28, 2009 18:28

Drill napisał/a:
czy ta - w moim przypadku bezowa osłonke z szufladka za ktora znajduja sie bezpiecnziki?

dokładnie ta :smile:
ja już nie muszę u siebie jej odkręcać bo przełożyłem tą kostkę i tylko szufladkę wyjmuję by się do niej dostać :cool:

Drill - Nie Cze 28, 2009 18:33

Znalazlem ;P byla za wszystkimi przewodami obok konsoli nawiewu :P no ale przynajmniej wiem jak rozebrac cała tapicerke od dołu :D - wczesniejszy wlasciciel pourywał mocowania wiec bede musiał dosztukować. Brak bledow - ciagle powitanie 1 -- 1-1 :P czyli 12 non stop ,
jutro samochod idzie do blacharza/lakiernika - a ja zabieram sie w tym tygodniu za rozklejanie reflektorów i czyszczenie ich , bo są zólte i wrecz matowe

[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 13:26 ]
Oki, problem w miare zażegnany - teraz pojawiło się coś nowego - wcina płyn chłodniczy - i to dość znacznie. Z wierzchu nie wygląda by gdzieś ciekło. Co może być przyczyną ? silnik 2.0 Sdi ;p