|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220]
DPosk - Wto Cze 30, 2009 16:06 Temat postu: [R220] Główny kanał dolotowy klimatyzacji: Czy powie mi ktoś gdzie to się znajduje? Bo kupiłem środek do dezynfekcji i właśnie tam mam go "wpuścic"
Marko - Wto Cze 30, 2009 16:19
Witam
Wloty znajdują sie pod przednia szybą są tam takie kratki w blasze zrobione (są chyba 4 ) , a główny wlot do kabiny jest po lewej stronie jak patrzysz z przodu auta !
ps.
wyciągnij sobie filtr przeciwpyłkowy i wsać zaślepkę spowrotem
DPosk - Wto Cze 30, 2009 17:13
Dzięki, poszedł punkcik:) A nie rozróżnia się wlotów powietrza do obiegu wewnętrznego i zewnętrznego?
Lechos - Wto Cze 30, 2009 17:19
DPosk napisał/a: | A nie rozróżnia się wlotów powietrza do obiegu wewnętrznego i zewnętrznego? | jest to tylko klapka w okolicach nog pasazera. Specyfik do odgrzybiania klimy najlepiej jest wpuszczac przez otwor powstaly po wyjeciu filtra kabinowego (dociera bezposrednio na parownik)
DPosk - Wto Cze 30, 2009 17:28
Lechos napisał/a: | Specyfik do odgrzybiania klimy najlepiej jest wpuszczac przez otwor powstaly po wyjeciu filtra kabinowego (dociera bezposrednio na parownik) |
Ale z jednej strony jest wentylator a z drugiej jakby chłodniczka, to jak to wpuszczac?
Lechos - Wto Cze 30, 2009 17:31
DPosk napisał/a: | Ale z jednej strony jest wentylator a z drugiej jakby chłodniczka | i wlasnie ta ,,chlodniczke" (chyba nie piszesz o nagrzewnicy) nalezy dobrze spsikac, gdyz to na niej powstaje najwiecej syfu i wszystko sie lepi.
DPosk - Wto Cze 30, 2009 17:33
Dzięki
|
|