Zobacz temat - [214i 1,4 8V 97']

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [214i 1,4 8V 97']

Gość - Czw Lip 02, 2009 15:25
Temat postu: [214i 1,4 8V 97']
Przymieżam sie do ściągania dzisiaj tylnich literek do renowacji. Jakaś porada co tdo sposobu ściągania i przyklejania/przyczepiania?
Remigiusz - Czw Lip 02, 2009 16:27

Suszarka chyba z tego co wiem najlepsza chwile podgrzać i powinno puścić.
Gość - Czw Lip 02, 2009 16:35

Remi55 napisał/a:
Suszarka chyba z tego co wiem najlepsza chwile podgrzać i powinno puścić.

No dobrze. Tylko czym to później złapać spowrotem?

Remigiusz - Czw Lip 02, 2009 16:37

powinni mieć taki klej w sklepie motoryzacyjnym do emblematów, byl gdzies taki watek kiedys chyba na forum co ktos to robil. :smile:
staf - Czw Lip 02, 2009 17:02

Proponuje ci taki kleik. .... LOCTITE 496. Jedna maleńka kropelka czyni cuda :lol:
komarek - Czw Lip 02, 2009 20:10

jarowozn, jak zamierzasz przeprowadzić renowację?
Gość - Czw Lip 02, 2009 20:14

komarek napisał/a:
jarowozn, jak zamierzasz przeprowadzić renowację?

Planuję malowanie hromo farbą. Ale w zanadrzu zawsze mam okleinę. Zostawiam temat jednak na weekend, bo brak prądu pod blokiem i suszarka nie podziała :p

Remigiusz - Czw Lip 02, 2009 20:27

jarowozn napisał/a:
Planuję malowanie hromo farbą

Jeżeli kupiłeś taka chromo farbę za kilka złotych to sobie podaruj bo te farby są pic na wodę. Pytałem się kiedyś o farbę chromowa taka żeby dawał refleksje jak prawdziwy chrom i taka puszka w spray'u kosztuje 380zl :evil:

Te takie niby chromo farby będą tylko srebrny kolor dawały ale zero odblasku :/

Gość - Czw Lip 02, 2009 20:57

Remi55 napisał/a:

Jeżeli kupiłeś taka chromo farbę za kilka złotych to sobie podaruj bo te farby są pic na wodę. Pytałem się kiedyś o farbę chromowa taka żeby dawał refleksje jak prawdziwy chrom i taka puszka w spray'u kosztuje 380zl :evil:

Te takie niby chromo farby będą tylko srebrny kolor dawały ale zero odblasku :/

Wiem że to drożyzna, ale ostatnio znajomy do swojej Audi A3 kupił i mu zostało więc pozwolił mi skorzystać :D

Remigiusz - Czw Lip 02, 2009 21:09

jarowozn napisał/a:
Wiem że to drożyzna, ale ostatnio znajomy do swojej Audi A3 kupił i mu zostało więc pozwolił mi skorzystać :D

Ahh no to fajnego masz znajomego :mrgreen:

Gość - Pią Lip 03, 2009 10:31

A propos jeszcze tuningu chromem. Mam taka folijkę termo chrom do listew w zderzaku. I tutaj nasuwa się pytanie. Jak najłatwiej i najszybciej zdemontować zderzaki, żeby wyjąć te listewki z zatrzasków. Może jakieś zdjęcie ?