|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Legendy PRL, zabytki, motofascynacje
Markzo - Nie Lip 05, 2009 13:30 Temat postu: Legendy PRL, zabytki, motofascynacje Witam!
Czytając forum zauważyłem, że wielu z nas oprócz ROverka posiada inne, często wyjątkowe badź niecodzienne wozidełko Zachęcam do przedstawienia fotek i opisów
Mój Skarb Babiczka Jawa 50 typ 20 - popularnie zwana "pancerką". 1977 rok produkcji, przebieg jakies 3600km, od nowości w mojej rodzinie - kupił ja śp. wujek organista, przejechał 911km i wziął umarł. Jawka stała dwadzieścia kilka lat w stodole no i doczekała się mnie oryginalny lakier i zgodność z orygniałem w jakiś 95%
Tak wygląda
krzych - Nie Lip 05, 2009 13:38
Naprawde ładne cacko w extra stanie
tetryk - Nie Lip 05, 2009 14:07
mam wielki szacunek do ludzi którzy tak odrestaurowują takie "starocie"-mój szacunek....
mój sąsiad też miał taką,a kiedyś u nas to był częsty widok (mieszkam przy granicy z Czechami)
p.s.
oglądacie "Legendy PRL-u" na TVN Turbo ?
Wojtek88 - Nie Lip 05, 2009 14:51
Legendy PRL-u to jeden z moich ulubionych programów na TVN Turbo
Markzo, świetna "maszyna", ładnie na zdjęciach wyszła razem z Tomciem, gratulacje!
Markzo - Nie Lip 05, 2009 14:56
Legendy PRL są super!
Ehh ile przygód na niej było, ile skillowanych "odkurzaczy" ale to było dawno...teraz stoi sobie obok Tomcata i V6 zatankowana, wypastowana. Odpala jak nowa i jeździ tak samo, z górki zamyka licznik Musze odnowić kask " orzeszek" i wtedy walne sobie traske jakąś powiem Wam, że jadąc na takim motorowerku człowiek sie czuje jak na harley'u - muchy w zębach i wiatr we włosach
emes - Nie Lip 05, 2009 15:00
Bardzo ładna maszyna i w świetnym stanie. Gratulacje
Markzo napisał/a: | powiem Wam, że jadąc na takim motorowerku człowiek sie czuje jak na harley'u - muchy w zębach i wiatr we włosach |
A spojrzenia mijanych ludzi (dziewczyn )?
Markzo - Nie Lip 05, 2009 16:07
pewnie z lekką nuta szydery i politowania, ale kogo to obchodzi?
Pływak - Nie Lip 05, 2009 22:08
Markzo piękny wehikuł
Markzo napisał/a: | pewnie z lekką nuta szydery i politowania, ale kogo to obchodzi? |
Niestety taka dzisiejsza młodzież wolą chińskie badziewie niż klasyki... U starszych na pewno pojawi się uśmiech na twarzy widząc pojazd z ich młodości w tak dobrym stanie
kalisz - Nie Lip 05, 2009 22:19
Pięknie się prezentuje
Pływak napisał/a: | Niestety taka dzisiejsza młodzież wolą chińskie badziewie niż klasyki |
Pływak, 100 % racji. Bardzo mnie to dziwi, że ludzie (nie tylko młodzi) wolą kupić "skuter" kiepskiej jakości, niż np. poczciwego Simson'ka, w którym możesz sobie wszystko naprawić sam i czerpać dużo przyjemności z jazdy. Mimo, iż za ok 2 tys zł możemy nabyć 20 letni egzemplarz, to zadbany trwałością bije na głowe jednoślady made in china
Oczywiście to moja subiektywna opinia Nie potrzebuję takiego środka transportu, ale gdyby była taka konieczność, napewno postawiłbym na jakiegoś klasyka.
Markzo - Nie Lip 05, 2009 23:00
ja tam do skuterów nic nie mam co kto lubi może kiedyś zrobimy jakiegoś spoto zlota takich wynalazków?
Gość - Pon Lip 06, 2009 15:15
Markzo napisał/a: | ja tam do skuterów nic nie mam co kto lubi może kiedyś zrobimy jakiegoś spoto zlota takich wynalazków? |
Może dzięki temu będę miał oazję zabrać się za mojego romecika. Też sobie tak o nim wspomniałem w niedzielę na Podrpomiu
AndrewS - Sro Lip 08, 2009 20:58
ooo kurde,GRATULACJE ale maszyna
w takim razie zapraszam tu www.jawacz.pl
Brt - Sro Lip 08, 2009 23:39
Paniom z forum, to pewnie najbardziej się ostatnia fota podoba .... a maszyna piękna
namiko - Czw Lip 09, 2009 00:27
Markzo, Brt napisał/a: | Paniom z forum, to pewnie najbardziej się ostatnia fota podoba |
No.... Mniam....
A Legendy PRLu też są "mniam". Tzn. ..... Boski Żigolo....
Ale na serio - Markzo Jawka piękna!
Ja mam tylko stary roWer. Ale - mimo, że dbam o niego, to niespecjalnie jest fotogeniczny...
Mayson - Czw Lip 09, 2009 16:27
Świetna sprawa, zawsze chciałem mieć takiego rodzynka... niestety mogę pochwalić się jedynie rowerem z 1972 roku marki BATAVUS. Brakuje tylko oryginalnego siodła marki LEPPER na które poluję.
Markzo - Czw Lip 09, 2009 21:58
kurde świetny! użytkujesz go na codzień?? podoba mi sie, ma to coś
Mayson - Czw Lip 09, 2009 22:04
Na codzień nie, głównie w słoneczne weekendy. Ostatnio mam coraz mniej czasu na takie przyjemności
Markzo - Czw Lip 09, 2009 22:18
znam ten ból moja jawka stoi przez rok tylko 2 razy odpalona
|
|