|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Samopoziomowanie świateł - usterka
Gość - Czw Lip 09, 2009 10:50 Temat postu: [R75] Samopoziomowanie świateł - usterka Opadły mi światła przednie soczewkowe i nie reagują na ustawianie ręczne wcześniej same
się ustawiały po przękręceniu kluczyka i zapaleniu. W instrukcji pisze że po wykryciu błędu światła automatycznie ustawiają się w najniższym poziomie. Czy to jest uszkodzenie panelu ustawiania świateł czy inna przyczyna.
Zukowaty - Czw Lip 09, 2009 17:55
A odgrzybiałeś może klimatyzację poprzez pryskanie środkiem w nawiewy ?
Napisz jeszcze czy masz xenony czy normalne H.
Gość - Pią Lip 10, 2009 09:28
światła mam xenonowe
[ Dodano: Pią Lip 10, 2009 10:35 ]
chyba xenony ale żarówki wymieniałem H7
Zukowaty - Pią Lip 10, 2009 15:10
Nie mogłeś raczej wymienić na H7 bo są inne gniazda a poza tym xenony zasilane są z przetwornicy i nie będzie na tym działać.
Napisz co z tą klimatyzacją. Odgrzybiałeś klimę?
Dam-Kam - Pią Lip 10, 2009 21:44
jak masz soczewki to masz xenony ale w drugim odbłysniku są raczej normalne żarówki i zapewne tak jak piszesz H7
Zukowaty dobrze pyta więc się zastanów czy coś psykałeś w klimę. Ale poza tym xenony muszą mieć czujniki na wahaczach (chyba z jednej ztrony) przednim i tylnym do poziomowania. Być może, że też któryś z nich odmówił posłuszeństwa i światła opadły żeby nie razić...
Zukowaty - Sob Lip 11, 2009 14:28
Dam-Kam napisał/a: | jak masz soczewki to masz xenony |
Nie koniecznie. Są też lampy na H ale soczewkowe. Ja sobie takie zamierzam sprawić (ale wszystko po kolei)
Dam-Kam - Sob Lip 11, 2009 15:11
do R75 to nie wiedziałem ale mimo wszystko jak opadły to raczej ksenony bo zwykłe chyba nie maja takich bajerów
Zukowaty - Sob Lip 11, 2009 15:18
Tak to wygląda http://allegro.pl/item673...75_lifting.html
Colin1488 - Sob Lip 11, 2009 15:21
Mogło być też tak, bo i tak się dzieje w autach z xenonami i samopoziomowaniem że przy podniesionym na lewarku aucie lub na podnośniku kolumnowym została na jakiś czas zdjęta klema i zgubiły swój punkt zerowy.Tak jakby pamięć się zresetowała i wówczas trzeba podpiąć pod komputer i przeprowadzić tzw. adaptację.Nie wiem jak w roverku ale w audi i volvo często się tak dzieje.Ale wina nmoże leżej jak kolega pisał po stronie czujnika poziomu w którymś wahaczu.
Zukowaty - Sob Lip 11, 2009 15:21
Dam-Kam napisał/a: | ale mimo wszystko jak opadły to raczej ksenony bo zwykłe chyba nie maja takich bajerów |
Jak odpalasz auto to światła Ci się ustawiają. Jeśli walnięty jest moduł to mogą robić co chcą. Nie kłócę się że nie xenon ale kolega hubertus18 mógł by się pojawić w swoim temacie
hubertus18 zobacz czy na reflektorach na tej czarnej części masz napis : xenon technology
Gość - Pon Lip 13, 2009 09:46
Witam nie oddzywałem się bo mnie nie było.
Do klimy nic psykałem.
Na światłach nic nie pisze xenon tak że myślę że to reflektor soczewkowy z H7.
Dawniej przy zapalaniu się poziomowały teraz jak zaklęte są opuszczone na max i ani drgną.
[ Dodano: Pon Lip 13, 2009 10:49 ]
Światła po liftingu.
dukat11 - Pon Lip 13, 2009 10:15
Poziomowaniem steruje moduł świateł, więc jedź na komputer i niech sprawdzą błedy w module świateł.
Gość - Sro Lip 15, 2009 08:01 Temat postu: [R75 05r] podłączenie do komputera W nawiazaniu do problemu ze światłami szukam kogoś najbliżej Rzeszowa gdzie mógłbym podłączyć roverka proszę o jakieś namiary.
Dziękuje wszystkim za informacje dotyczące świateł w moim roverze..
Markzo - Sro Lip 15, 2009 09:29
witaj
skontaktuj się z klubowiczem TIGER, ma namiar na komputer do ROverka w rzeszowie cena za podpięcie jakieś 50zł z tego co mówil a w niedziele wpadnij na spota na podpromiu, może cos poradzimy
MiReK - Czw Lip 23, 2009 15:52
Zukowaty napisał/a: | Są też lampy na H ale soczewkowe. Ja sobie takie zamierzam sprawić (ale wszystko po kolei) |
Zagłebiłeś się bardziej w temat,gdzie można kupić takie lampki?Bo gość z tego linku który podałeś ma chyba tylko lewe
Zukowaty - Czw Lip 23, 2009 16:30
jedyna, trzeba szukać niestety. Rzadko się trafiają. Z tego co gdzieś czytałem na forum to soczewki można łatwo przerobić z RHD na nasze LHD. Polegało to na odwróceniu tej blaszki co przesłania strumień światła. Dla pewności poszukaj jeszcze. Temat był akurat o xenonach ale soczewka to soczewka.
sknerko - Sob Lip 25, 2009 16:13
ta strona z instrukcji rozwiązuje problem angielskich i kontynentalnych świateł
|
|