Zobacz temat - Porazka tuningu Mg ZR

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Porazka tuningu Mg ZR

Remigiusz - Pią Lip 10, 2009 09:31
Temat postu: Porazka tuningu Mg ZR
http://www.focus-sport.cl....php?tid=168647

Masakra co ludzie z Mg Zr robią :nook: :evil:

McGAJveR - Pią Lip 10, 2009 09:40

Haaaaaaaaaaaaaaaańbaaaaaaaaaaaaa !!
Kaleczenie marki...

azer - Pią Lip 10, 2009 09:50

fu, ledwo obejrzałem do końca :rzyga:
bociannielot - Pią Lip 10, 2009 09:52

:mur:
mdb14 - Pią Lip 10, 2009 11:40

Masakra...
TomC - Pią Lip 10, 2009 12:31

Wszystkie fajne :mrgreen: ale najfajniejszy ten czarno-zielony z XPower'a :cool:
Najfajniejszy bo oryginalny.

Paulinap85 - Pią Lip 10, 2009 12:45

:głupek2:
kruszon - Pią Lip 10, 2009 13:23

A ja Wam powiem, ze sam miec czegos takiego bym nie chcial i swojemu autku bym tego nie zrobil, ale jesli te samochody sa demo-carami (oby!) to czemu nie...

Nie podoba mi sie, ale trzeba przyznac, ze czesc jest dosc dobrze zrobiona i zastanawialbym sie mocno czy uznac to za "wiejski tjunink". Jesli te samochody jezdza po ulicach i sa normalnie uzytkowane, to lekka wioska, jesli natomiast jak wspomnialem wczesniej, maja na celu promowanie firm tuningowych i sa wystawiane w pokazach itp to ja to rozumiem. Mimo, ze podobac mi sie nie musi.

Tak sobie to dalej przejzalem i czesc jest wioskowa mocno. Co zrobic... ;)

Pozdrawiam

Tomaszi - Pią Lip 10, 2009 14:09

kruszon napisał/a:
Jesli te samochody jezdza po ulicach
:hahaha: może nie które tak ale nie ten złoty.
Mi się podobał jak to wspomniał TomC, czarny z oklejeniem XPower, ale i fajnie prezentował się ten złoto czarny z tymi płomykami gdyby nie te chyba spiner'y nawet wsiadłbym do takiego i wyjechał na ulice.

kolka161 - Sob Lip 11, 2009 09:21

niektore to naprawde wieś tańczy i śpiewa ale ten piętro nad moim postem jest bardzo fajny :D
Tempest - Sob Lip 11, 2009 10:30

kolka161 napisał/a:
niektore to naprawde wieś tańczy i śpiewa ale ten piętro nad moim postem jest bardzo fajny :D

chcesz powiedzieć, że podobają ci się te felgi?
owszem, malowanie jet subtelne i ładne, ale te felgi to jak dla mnie poracha :/

namiko - Sob Lip 11, 2009 10:50

Co to w ogóle jest????
Tomaszi - Sob Lip 11, 2009 11:27

TO chyba zr dostało światła z Hondy Civic Type S, a zderzak jest wycięty z mydelniczki :twisted:

to audi TT też jakoś podobne do ZRa ;>

krzych - Sob Lip 11, 2009 12:26

Zastanawiam sie ilu uzytkownikow ZR przerobiło by swoje autka gdyby dostali np.10tys euro na modyfikacje czyt.tuning swoich bryczek.Jak dla mnie kilka sztuk jest naprawde fajnie zrobione. :smile:
pajda - Sob Lip 11, 2009 12:27

Tomaszi,
a mi te swiatla wygladaja na nowszy model od audi A3, moze sie myle ;P

i co by to nie bylo-żenada ;/

chociaz ten oryginalny w malowaniu Xpower wyglada naprawde godnie ;]

gnusman - Sob Lip 11, 2009 13:55

Tempest napisał/a:
kolka161 napisał/a:

chcesz powiedzieć, że podobają ci się te felgi?
owszem, malowanie jet subtelne i ładne, ale te felgi to jak dla mnie poracha :/

mowie ogolnie-kolka161

Joa - Sob Lip 11, 2009 14:01

krzych napisał/a:
Zastanawiam sie ilu uzytkownikow ZR przerobiło by swoje autka gdyby dostali np.10tys euro na modyfikacje czyt.tuning swoich bryczek.

no ja bym swojemu takiej krzywdy nie zrobila ;)

podpisac sie moge pod tym:
kruszon napisał/a:
Jesli te samochody jezdza po ulicach i sa normalnie uzytkowane, to lekka wioska, jesli natomiast jak wspomnialem wczesniej, maja na celu promowanie firm tuningowych i sa wystawiane w pokazach itp to ja to rozumiem

wyrzucilabym tylko slowko "lekka" sprzed "wioska" ;)

staf - Sob Lip 11, 2009 14:41

krzych napisał/a:
Zastanawiam sie ilu uzytkownikow ZR przerobiło by swoje autka gdyby dostali np.10tys euro na modyfikacje czyt.tuning swoich bryczek.Jak dla mnie kilka sztuk jest naprawde fajnie zrobione. :smile:

Po przeczytaniu opinii na ten temat...Myślę że nie wielu. Ale wogóle dużą grupe ludzi by zebrał gotowych na takie czary-mary przy aucie. :mrgreen:

krzych - Sob Lip 11, 2009 14:51

Stawianie tych autek w jednym szeregu z wies tunningiem nie przystoi,a chociazby dlatego ze wies tunning robi sie z budzetem kilku stowek,a tutaj same felgi moga dochodzic do kilku tysiecy euro ,nie wspominajac o reszcie. :lol:
Joa - Sob Lip 11, 2009 15:25

krzych napisał/a:
Stawianie tych autek w jednym szeregu z wies tunningiem nie przystoi,a chociazby dlatego ze wies tunning robi sie z budzetem kilku stowek,a tutaj same felgi moga dochodzic do kilku tysiecy euro ,nie wspominajac o reszcie.

no z tym sie zgodze.
ale ja akurat fanka wszelkiego rodzaju tuningu nie jestem, stad dla mnie takie wynalazki tylko w przypadku demo-carow ujda.
w pozostalych przypadkach (pomijajac szeroko pojety "wies-tuning") dziwnym jest dla mnie pchanie takiej kasy w samochody najczesciej z tych nizszych klas- wolalabym taka kase przeznaczyc na lepszy samochod.

azer - Sob Lip 11, 2009 17:55

Joa napisał/a:
krzych napisał/a:
Stawianie tych autek w jednym szeregu z wies tunningiem nie przystoi,a chociazby dlatego ze wies tunning robi sie z budzetem kilku stowek,a tutaj same felgi moga dochodzic do kilku tysiecy euro ,nie wspominajac o reszcie.

no z tym sie zgodze.

a co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'? :nie:

krzych - Sob Lip 11, 2009 18:16

azer napisał/a:
co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'?
Rozumiem przez to ,ze producenci samochodow projektujac co rusz to sportowe wersje swoich samochodow robia rowniez wies np.Seat Cupra,audi rs,merc slr itd.Przeciez baza dla tych modeli sa auta seryjne.Tez dokładaja piekne felgi,spojlery,wloty powietrza itp. :lol:
Joa - Sob Lip 11, 2009 18:17

azer napisał/a:
a co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'?

no nie, nie az tak :)
zgodzilam sie ze stwierdzeniem, ze to kosztuje, a nie, ze jesli kosztuje, to juz nie jest "wsiowe".

azer - Sob Lip 11, 2009 18:40

krzych, nie no bez przesady, chodziło mi o wloty powietrza w np astrach, który ma tylko wyglądać (typowy wieś), a porównanie do kupowania mega drogich części które również mogą dajć podobny efekt (wieś innego typu, jednak wieś). Do przemyślanych konstrukcji sportowych aut ciężko coś zarzucić.
krzych - Sob Lip 11, 2009 20:36

azer napisał/a:
krzych, nie no bez przesady, chodziło mi o wloty powietrza w np astrach, który ma tylko wyglądać (typowy wieś), a porównanie do kupowania mega drogich części które również mogą dajć podobny efekt (wieś innego typu, jednak wieś). Do przemyślanych konstrukcji sportowych aut ciężko coś zarzucić.
Zaczynamy odbiegac od tematu tego postu-napisałem na poczatku ze kilka z tych aut jest niezle zrobione-wybacz ale nie widziałem w tym tamacie zdjec prawdziwego wies tunningu.Pozatym te autka nie sa klepane w garazach,tylko w duzych i znanych firmach tunerskich,ktore maja swoich projektantow i profesionalny sprzet.Zreszta czesc tych ludzi czesto zapraszana jest do pomocy przy tworzeniu concept car,oraz nowych modeli aut seryjnych.Te autka nie tylko wygladaja niezle ale i niezle jezdza.Oczywiscie nie maja pod maska np.silnika 1.4 -sa tam pakowane mocne jednostki napedowe bazujace na turbinach etc,etc-temat jest zbyt obszerny aby opisywac go w kilku zdaniach.Jeszcze jedno pytanie do Ciebie-wyobraz sobie ,ze nigdy nie było Mg Zr a ty jestes uzytkownikiem np.200 -pewnego dnia spotykasz autko mg zr i co powiesz-ale ktos spiepszył 200 i zrobił wies tunning.
azer - Sob Lip 11, 2009 21:52

krzych, widzisz i tu jest problem. Dla mnie wiesz tuning to nie tylko auto klepane w stodole/garażu ale również auta stuningowane profesjonalnie ale z przesadą lub bez pomysłu. Słowa wieś nie traktuję dosłownie. Jeżeli te auta sa rzeczywiście demówkami to okej, nie wyjeżdzają na ulicę to niech sobie takie będą, jakoś nie mogę zrozumieć tego typu działań, ale jako że nie mam z tym nic wspólnego to mi to zwisa. Ale jeżeli to są cywilne samochody to rzygać mi się chce na ten smutny widok. Z drugiej strony nic mi do tego, ktoś ma taką pasję to ok, lepiej mieć jakąś niż w ogóle, po prostu wyrażam swoje zdanie normalnego kierowcy, że takie auta są profanacją oryginałów.

Generalnie nie ma co ciągnąc tego tematu, bo nasza różnica zdań wychodzi z różnicy rozumowania pojęć.

krzych - Sob Lip 11, 2009 22:08

Ok :ok2:
Tomaszi - Sob Lip 11, 2009 23:11

azer napisał/a:
jakoś nie mogę zrozumieć tego typu działań
prosta choć pracochłonna reklama firmy. Pokazówka na co ich stać i co można zrobić z autem. :)
Thrillco - Nie Lip 12, 2009 07:24

Panikujecie a ja powiem szczerze, ze w porównaniu do tego co można na polskich drogach zobaczyc w wersji "Po Tjuningu" to zyczyłbym sobie, żeby przynajmniej 1/5 była choć w połowie tak wykonczona elegancko jak tge na fotach. A polowa to i tak democary.