|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Umiejscowienie wtyczki OBD
deko77 - Nie Lip 12, 2009 11:24 Temat postu: [R75] Umiejscowienie wtyczki OBD Od poczatku , kiedy kupiłem mojego roverka przy uruchomieniu silnika komputer wyświetla komunikat check engine (sprawdz silnik ) - nie bardzo wiem co to oznacza - czy chodzi o serwis , czy moze jest coś nie tak z silnikiem - jak to sprawdzic i skasowac komunikat i jeszcze jedno - gdzie jest złącze diagnostyczne w moim autku ? - jest `to anglik - chce skasowac oil servis - wczoraj wymieniałem olej i filtr - wiec ten komunikat jest lekko nieaktualny
Dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Daniel
krzych - Nie Lip 12, 2009 11:29
Musisz znalezc kogos z komputerem do diagnostyki,komunikat check engine moze oznaczac wiele rzeczy.Zreszta zeby wykasowac serwis tez potrzebny jest komp.
Trebor75 - Nie Lip 12, 2009 11:50
a właśnie, co np oznacza ta kontrolka?
deko77 - Nie Lip 12, 2009 14:02
wiem , że oil service można skasować samemu - kabelek , złącze diagnostyczne i heja - pytanie gdzie ono jest w moim roverku ? A co do check engine - był okres - jakieś dwa tyg. że komputer nie pokazywał tego komunikatu - wiec może jest coś co warto sprawdzić i komunikat zgaśnie
sknerko - Nie Lip 12, 2009 14:13
w europejskich złącze jest tam gdzie strzałka a w anglikach pewnie będzie wtym samym miejscu ale po drugiej stronie auta
|
|