|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Klamka od przedniej klapy
occrew - Wto Lip 14, 2009 15:07 Temat postu: [R75] Klamka od przedniej klapy witam moj problem wyglada tak ze niemoge otworzyc przedniej klapy bo prawdopodobnie rozciagnela mi sie linka od klamki (ta pod kierownica), mial moze ktos podobny problem jak ja i moze mi pomoc?
mimo66 - Wto Lip 14, 2009 16:35
Skręć przednie koła w prawo, w nadkolu (lewym) jest pokrywka pomocna przy wymianie żarówek,otwórz ją, włóż tam rękę i poszukaj linki/linek pociągnij i otworzysz maskę
Rozumiem że chodzi o maskę nad silnikiem
sknerko - Wto Lip 14, 2009 21:46
mimo66 napisał/a: | poszukaj linki/linek pociągnij i otworzysz maskę |
żeby to takie łatwe było heh
łapką trza głęboko zanurzyć poszukac między szkrzynką bezpieczników a nadkolem namacać takie plastikowe pudełko z trzema linkami, jedna od strony kabiny, dwie od strony maski, wyjąć je z nadkola (chyba że wypadło samo) wyjąć linki z kostki i kombinerkami pociągnąć za poszczególne te od strony maski zwolnią się zaczepy i "włala"
SeniorA - Sro Lip 15, 2009 07:02
bez problemu otwiera się jak pisze mimo66,
sknerko - Sro Lip 15, 2009 07:40
SeniorA napisał/a: | bez problemu otwiera się jak pisze mimo66, |
SeniorA, zapraszam do mojego roverka postawię 0,5l wódki ba nawet litr jak otwrzysz rękami sposobem mimo66 . niestety niektóre zamki chodzą ciężej a druga sprawa że jak linka jest źle poprowadzona to i kombinerkami ciężko.
Wszystko sprawdzone własnymi 10 palcami
SeniorA - Sro Lip 15, 2009 11:08
Trudno zakładać , że wszyscy mają żle poprowadzone linki i ciężko chodzące zamki .Trzeba zaczynać od najłatwiejszego sposobu.
Dam-Kam - Sro Lip 15, 2009 16:43
hehe temat o który sam ze 2 tygodnie temu się pytałem. sknerko, SeniorA dzięki za tamte rady i foto ale jednak problem leży gdzie indziej Prawdopodobnie też linka mi się wyciągnęła albo coś innego gdyż linki w tym łączeniu siedziały bardzo mocno ze 20min się męczyłem żeby je rozłączyć i było dokładnie tak ciężko jak pisze sknerko W sumie to już 4 razy tak otwierałem i mój rekord to ~10 minut A żeby pociągnąć kombinerkami to trzeba się mocna zaprzeć
Ja dwoje zamki zapuściłem sprayem miedzianym ale żadnej poprawy... Czy wiecie może gdzie jeszcze szukać przyczyny Dźwignia pod kierownicą idzie do końca choć w tym momencie gdzie kiedyś było czyć przełamania czy raczej zwolnienie zaczepów teraz idzie ciężko ale nic się nie dzieje. Boję się mocniej szarpnąć bo czuje, że zaraz mi to pęknie
SeniorA - Sro Lip 15, 2009 17:33
Dam-Kam napisał/a: | ze 20min się męczyłem żeby je rozłączyć i było dokładnie tak ciężko jak pisze sknerko | następnym razem ciągnij stopniowo ale na dół , nie do siebie, bez wyczepiania.
Dam-Kam - Sro Lip 15, 2009 18:55
tzn. ja wiem jak to rozłączyć ale u mnie ciasno siedzą w tych otworach zarówno końcówki lunek jak i pancerz więc tak jak mówię - u mnie problem lezy gdzie indziej
sknerko - Czw Lip 16, 2009 20:49
Dam-Kam napisał/a: | - u mnie problem lezy gdzie indziej |
poprowadź dobrze linki na przednim pasie i ułóż dobrze tam gdzie pojedyńcza zchodzi z nadkola i wchodzi w podszybie u mnie tylko jedna została do poprawienia ta od zamka przed pasażerem musze ją ułożyć i będzie git, jak posmarowałem zamki to kombinerkami tak jak pisze SeniorA ciągnąc w dół idzie dość lekko ale nie tak żeby ręką otworzyć
|
|