|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R200 all] CB - montaz
maurer - Sob Lip 18, 2009 15:34 Temat postu: [R200 all] CB - montaz Bardzo podoba mi sie pomysl na montaz zaprezentowany tutaj przez uzytkownika piotr8:
http://www.cb-radio.pl/ga...lbum=82&start=0
Niestety nie moglem znalezc nigdzie w archiwum odp. na pytanie jak to zostalo zrobione (czy po prostu ten unidenek zostal tam wlozony i luzno sie tam trzyma, czy tez jest jakos solidnie przymocowany)?
Bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos posiadajacy cb wlasnie w tym miejscu dal mi jakies porady na temat montazu, gdyz wlasnie zamierzam kupic sobie u520
Jezeli umiescilem temat w zlym dziale, to prosze moderatorow o przeniesienie.
coldmanns - Sob Lip 18, 2009 21:46
A powiedz mi czy na pewno nie korzystasz ze schowka pod radiem? Ja swoje cb podlączam w momencie gdy go potrzebuję, a tak to leży sobie grzecznie w bagażniku. To na zdjęciu to raczej nie jest na stałe jakoś zamontowane, bo było by łatwym kąskiem dla złodzieja.
Pozdrawiam!
Budyn - Sob Lip 18, 2009 21:48
Witam.
Nie jestem pewien ale może do zamontowania tego cb właściciel użył rzepów tu masz link http://www.allegro.pl/ite...t_promocja.html
chociaż na zdjęciu nie widać nic podobnego z drugiej strony mógł zdjąć plastik i bezpośrednio w niego wkręcić.
domin997 - Sob Lip 18, 2009 22:13
Witam ja mam np zrobione tak jak za prezentowanych fotkach i mam radio wyciągane w swobodny sposób. Korzystam z niego jak mi jest potrzebne a tak to leży w domu i odpoczywa. A do mocowania użyłem tego standardowego uchwytu co dostałem z radiem a posiadam radio Uniden 520XL ( TTI -770 się już nie mieści z tego co pamiętam bo sprawdzałem inne ale nie gwarantuje).
Ja normalnie wyciągałem kokpit i pod popielniczką i zapalniczką przykręciłem ten uchwyt dwoma śrubkami a w tylnej ścianie tej wnęki wyciałem otwor na kabel od anteny i zasilania które jest podpięte pod obwód radia. Otwór musi byc na tyle duży żeby się wtyczka przykręcona do radia w nim częściowo schowała aby cofnąć radio jak najgłębiej. Kabel od anteny leci sobie pod wykładziną obok progu i skręca pod nogami pasażera pod kokpit
A i jeszcze mały tuning uchwytu trzeba zrobić mianowicie nadciąć te otwory w uchwycie od frontu gdzie przykręca się radio aby można je było wsuwać i później dokręcić bez całkowitego odkręcania śrubek z radia bo celowanie później jest uciążliwe
No i to by było na tyle
maurer - Sob Lip 18, 2009 22:27
coldmanns napisał/a: | A powiedz mi czy na pewno nie korzystasz ze schowka pod radiem? Ja swoje cb podlączam w momencie gdy go potrzebuję, a tak to leży sobie grzecznie w bagażniku. To na zdjęciu to raczej nie jest na stałe jakoś zamontowane, bo było by łatwym kąskiem dla złodzieja.
Pozdrawiam! |
Z tego schowka pod radiem nie korzystam wogole. Czasem wkladam tam paczke gumy do zucia
Co do montazu na stale w widocznym miejscu, to masz racje, ze takie umiejscowienie gwarantuje wybita szybe.
[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 23:32 ]
domin997 napisał/a: | Witam ja mam np zrobione tak jak za prezentowanych fotkach i mam radio wyciągane w swobodny sposób. Korzystam z niego jak mi jest potrzebne a tak to leży w domu i odpoczywa. A do mocowania użyłem tego standardowego uchwytu co dostałem z radiem a posiadam radio Uniden 520XL ( TTI -770 się już nie mieści z tego co pamiętam bo sprawdzałem inne ale nie gwarantuje).
Ja normalnie wyciągałem kokpit i pod popielniczką i zapalniczką przykręciłem ten uchwyt dwoma śrubkami a w tylnej ścianie tej wnęki wyciałem otwor na kabel od anteny i zasilania które jest podpięte pod obwód radia. Otwór musi byc na tyle duży żeby się wtyczka przykręcona do radia w nim częściowo schowała aby cofnąć radio jak najgłębiej. Kabel od anteny leci sobie pod wykładziną obok progu i skręca pod nogami pasażera pod kokpit
A i jeszcze mały tuning uchwytu trzeba zrobić mianowicie nadciąć te otwory w uchwycie od frontu gdzie przykręca się radio aby można je było wsuwać i później dokręcić bez całkowitego odkręcania śrubek z radia bo celowanie później jest uciążliwe
No i to by było na tyle |
Wielkie dzieki za opis. Masz racje TTI ani Lafayetty sie nie mieszcza. Tak naprawde pasuje tam jedynie President Johnny i Uniden (chyba, ze jakies przeoczylem). Moglbys moze jeszcze jakas fotke dorzucic swojego radyjka, bo nie wiem czy do konca zczailem jak rozegrales sprawe z uchwytem?
2 sprawa - jak odkrecic kokpit. Wystarcza te 2 sruby po bokach?
[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 23:34 ]
Budyn napisał/a: | Witam.
Nie jestem pewien ale może do zamontowania tego cb właściciel użył rzepów tu masz link http://www.allegro.pl/ite...t_promocja.html
chociaż na zdjęciu nie widać nic podobnego z drugiej strony mógł zdjąć plastik i bezpośrednio w niego wkręcić. |
To chyba nie rzepy, chociaz nie mozna byc pewnym ogladajac zdjecia
domin997 - Pon Lip 20, 2009 08:22
No jak nie zapomnę to Ci cyknę fotkę o co chodzi. Zauważyłem ze to radio z twojego linka jest schowane prawie całe w tej wnęce ale to pewnie jest spowodowane tym że ktoś wycinał tylną ścianę tej wnęki. Ja jak pisałem mam tylko otwór na kable i wystarcza z resztą zobaczysz wieczorem
Toshiro - Pon Lip 20, 2009 09:02
Jak wrócę z pracy do domu zrobie kilka fotek jak zamieściłem w tym schoweczku pod radiem swojego unidena
pozdrawiam
domin997 - Pon Lip 20, 2009 22:18
No i tak to wygląda u mnie, radio jest tak montowane a jak nie potrzebne to odpoczywa w domu. Do odkręcenia kokpitu masz 4 śruby. Na fotkach widać o co mi chodziło z tym wycięciem w uchwycie. U mnie trochę wystaje ale w niczym to nie przeszkadza i nie ma problemu z wrzucaniem biegów
Toshiro - Pon Lip 20, 2009 23:01
w sumie moje zdjęcia są zbędne ponieważ zrobiłem tak samo jak domin997 z tą różnicą że mocowanie przykręciłem do dołu
maurer - Pon Lip 20, 2009 23:40
A czy nie przeszkadza Ci radyjko przy zmianie biegow? Jezeli nie to na pewno zamontuje swoje dokladnie tak jak Ty, bo ten schowek to chyba najlepsze miejsce na CB w Roverze
Toshiro - Wto Lip 21, 2009 05:48
domin997 napisał/a: | U mnie trochę wystaje ale w niczym to nie przeszkadza i nie ma problemu z wrzucaniem biegów |
Tak jak napisał domin997 nie przeszkadza
maurer - Wto Lip 21, 2009 09:43
Toshiro napisał/a: | domin997 napisał/a: | U mnie trochę wystaje ale w niczym to nie przeszkadza i nie ma problemu z wrzucaniem biegów |
Tak jak napisał domin997 nie przeszkadza |
Sorry, zapatrzylem sie na obrazki
Tomaszi - Czw Lip 23, 2009 00:53
To jak już wszystko wyjasnione przenosze do caraudio
Widziałem na żywo to radyjko zamontowane u Piotr8 ale się nie dopytywałem gdyż w 4setce jest inaczej.
Tomas - Pią Sie 21, 2009 19:32
Czy ktoś ma w innym miejscu zamontowane CB?? Bo ja mam Alana 109 i jest ono dłuższe nic Uniden520 i za Bardzo mi wystaje i jak mam biegi wrzucone 1,3,5 to nie mam za badzo dostępu do pokręteł i mnie to irytuje. Moze ktoś ma jakiś patent, bo nie mam pomysłu na jakieś inne miejsce montażu.
darek_wp - Pią Sie 21, 2009 20:10
witam
mój sposób montażu poniżej na zdjęciu, nie przeszkadza i nie rzuca się w oczy
Tomas - Pią Sie 21, 2009 20:31
Tylko R400 ma wiecej miejsca no i w R200 ten bok nie jest płaski tlko idzie takim łukiem. Jutro Rano będe przymierzał czy mi tam wejdzie. Jakiś pomysł już jest, zobaczymy czy w R200 to zda egzamin.
|
|