Zobacz temat - [R214] zmiana przodu z R25

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R214] zmiana przodu z R25

Toshiro - Czw Lip 23, 2009 09:45
Temat postu: [R214] zmiana przodu z R25
Witam, mam możliwość zmiany przodu mojego R214 na R25-ki, czy ktoś na forum robił już taki zabieg? Czy występują z tym problemy, czy wszystko pasuje jak trzeba - zderzaki, błotnik. Chciałbym się też zapytać czy maska z R214 pasowałaby czy trzeba też wstawić z R25, maski troche się od siebie różnią, ale z ciekawości pytam. Ostatnim pytaniem jakie chciałbym zadać to to, czy grill z MG ZR pasowałby do zderzaka z 25, jak dla mnie nadaje ładniejszego wyglądu niż ten z 25.

Pozdrawiam, Toshiro.

ywis - Czw Lip 23, 2009 11:46

Pisz do namiko, bo ma 200-setkę z przodem R25, co prawda już tak kupiony, ale pewnie będzie wiele wiedziała w tym temacie. Sporo jest z tym zabawy, cały przód wraz z pasem przednim trzeba chyba zmieniać, tak samo macha.
namiko - Czw Lip 23, 2009 17:25
Temat postu: Re: [R214] zmiana przodu z R25
Toshiro z moich oględzin wynika, że zmienić trzeba nie tylko błotniki i zderzak, ale i koniecznie maskę, bo jest inaczej wyprofilowana przy światłach i przy grillu. Grill od R25 jest ciut wyższy.
Podobno trzeba zmienić też pas przedni - ktoś mi tak powiedział, ale ja pewności nie mam. Wydaje mi się, że u mnie zmieniany nie był, ponieważ zderzak był trochę źle spasowany ze światłami. Myślę, że to właśnie dlatego, że pas przedni został od R200. Znajomy blacharz mi to poprawił i wygląda nieźle, choć esteta pewnie by się przyczepił.

Wczoraj wymieniłam w końcu lusterka na te od R25 i powiem Ci, że z przodu już w ogóle w niczym mój samochód nie przypomina R200. Z tyłu mam zderzak od R200 i wymiana to niby niewielki koszt, ale nie chcę, bo mi się bardzo podoba tak jak jest (z tą srebrną listwą).

Na wymianę czeka też blenda od R25 ale wymaga trochę kosmetyki, więc to jeszcze trochę.

Czy grill od ZR pasuje - tego nie wiem. Teoretycznie tak, bo chyba różnią się tylko... kolorem?

faecd - Czw Lip 23, 2009 21:29

ps a jak pas przedni? tez przypadkiem nie musial byc zmieniany??
namiko - Czw Lip 23, 2009 21:42

faecd, czytałeś to co napisałam? :wink:
Toshiro - Czw Lip 23, 2009 21:42

jak już zabiorę się za to, to opiszę co i jak było wymieniane, pozdrawiam :) i dzięki namiko za odp.

jeszcze planuję zmienić spoiler z tyłu na ZR'ki :wink:

faecd - Pią Lip 24, 2009 16:51

namiko, czytalem, alen ie bylo wzmianki o wzmocnieniu wiec w celu upewnienia sie pytam...bo kto pyta nie bladzi:)
R-200 - Pią Lip 24, 2009 20:07

Pas przedni jest do wymiany, tak samo maska i błotniki, zderzak i lampy. Trochę zmian w instalacji, zmiany w zasilaniu lamp przednich. :roll: