|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [420 Di 98r] Spadek mocy silnika po dłuższej jeździe
czekan - Pią Lip 24, 2009 13:58 Temat postu: [420 Di 98r] Spadek mocy silnika po dłuższej jeździe Witam wszystkich i proszę o radę.
Problemem jest spadek mocy silnika po dłuższej jeździe, najczęściej i najszybciej objawy następują podczas jazdy w korkach i gorące dni. Spadek mocy jest stopniowy do momentu gdy silnik gaśnie i nie chce zapalić. Wystarczy że odczekam około 30-45 min silnik stygnie, odpala i mam 100% mocy. Spadek mocy odczuwalny jest w całym zakresie obrotów silnika. Wskaźnik temperatury silnika pokazuje temperaturę w normie (i chyba działa prawidłowo ponieważ rośnie od zera przy starcie silnika). Wszystko wskazuje na zbyt wysoką temperaturę pracy tylko pytanie co jest przyczyną?
Z góry dzięki za odpowiedz.
szoso - Pią Lip 24, 2009 14:00
czekan napisał/a: | Wskaźnik temperatury silnika pokazuje temperaturę w normie (i chyba działa prawidłowo ponieważ rośnie od zera przy starcie silnika). Wszystko wskazuje na zbyt wysoką temperaturę pracy tylko pytanie co jest przyczyną? |
zdecyduj się bo najpierw napisałeś że masz temperaturę w normie a później że za wysoką
czekan - Pią Lip 24, 2009 14:23
Pisząc że wszystko wskazuje na za wysoką temperaturę miałem na myśli objawy i zachowanie(i jest to tylko moja interpretacja a ja nie jestem ekspertem w tej dziedzinie dlatego proszę o radę ).
Pisząc że temperatura jest w normie miałem na myśli tylko i wyłącznie wskazanie temperatury silnika na desce rozdzielczej (nie wiem dokładnie gdzie znajduje się czujnik pomiaru temperatury).
|
|