Zobacz temat - Kolejny szczęśliwy posiadacz Roverka :)

Forum Klubu ROVERki.pl

Powitania - Kolejny szczęśliwy posiadacz Roverka :)

cage - Pon Lip 27, 2009 12:51
Temat postu: Kolejny szczęśliwy posiadacz Roverka :)
Witam,

2 miesiące temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Rover 620Si 2.0 w benzynie (bez gazu). Bliski przyjaciel rodziny sprowadził go z włoch - jestem drugim właścicielem w Polsce. Zrobił mi przeguby, uszczelniacze (to chyba przy skrzyni) i końcówke wydechu (jak patrzyłem od spodu to kilka nowych rurek jest). Wcześniej wymienił również całe sprzęgło od przewodów po tarcze kończąc.

Od razu zrobiłem rozrząd (190tys. przebieg - jak na rocznik 94 to piękny wynik), nabiłem klimatyzację i musiałem wymienić łącznik elestyczny. Ostatnio również wymiana filtra powietrza, filtra oleju i całego oleju. Atutko działa jak szwajcarski zegarek, pracuje równo, sprawnie. Cisza, spokój i miłe mruczenie gdy strzałka zbliża się do czerwonego pola. Myslę, że pojeżdzę nim conajmniej 2 lata. Mam niestety dość ciężką nogę i wychodzi spore spalanie nad którym musze popracować, bo czasami się zdaża, że rezerwa się zaświeci po przejechaniu 400 km.

Na pewno w najbliższym czasie postudiuję forum w poszukiwaniu informacji o moim roverku i oczekujcie również pytań, jako iż zamierzam w nim jeszcze pozmieniać kilka drobiazgów. Pozdrawiam serdecznie,

Karol

Toshiro - Pon Lip 27, 2009 12:56

Powitać, życzę niezawodności i szerekości na drogach :mrgreen:

P.S. mój "Koczkodan" też z włoch przyjechał :wink: szkoda tylko że z Google jesteś a nie z Podkarpacia :razz:

cage - Pon Lip 27, 2009 13:07

Ojjj... błąd początkującego :) Już poprawiłem, myślałem że to pole "Skąd" oznacza skąd wiem o stronie, a tu niespodzianka.

Mam nadzieję, że twój Roverek sprawuje się równie dobrze :)

Brt - Pon Lip 27, 2009 13:09

witaj :) skoro z Wawy to zajrzyj kiedyś na Spota na Bemowo :) szczegóły w dziale spotów lokalnych :ok: :)
Toshiro - Pon Lip 27, 2009 13:09

cage napisał/a:
Ojjj... błąd początkującego Już poprawiłem, myślałem że to pole "Skąd" oznacza skąd wiem o stronie, a tu niespodzianka.

Mam nadzieję, że twój Roverek sprawuje się równie dobrze

Narazie jestem z niego dumny, jak mi zacznie wariować to go ukarzę stosownie :mrgreen: :mrgreen:

cage - Pon Lip 27, 2009 13:11

Spot na Bemowie? Z przyjemnością! Już pędzę szukać informacji o następnym zlocie. Jeżeli jest on w tym miejscu które mam na myśli (lotnisko bemowo), to będę miał po drodze. Z Bielan zajmie mi dojazd max 5 minut :)
Brt - Pon Lip 27, 2009 13:28

może nie samo lotnisko, ale gdzieś "tam" jest pizzeria DaGrasso i Carrefour i mniej wiecej właśnie "tam" co niedziela ekipa Warszawska (i czasami goście) się spotyka :)
violla - Pon Lip 27, 2009 17:22

No na spot obowiązkowo! :smile: . Witaj :grin: .
McGAJveR - Pon Lip 27, 2009 18:52

cage,
Witaj Karolu ;)
Mam ten sam model :mrgreen: i jestem podobnie jak Ty bardzo z niego zadowolony.
Ja na pełnym baku przy w miarę oszczędnej jeździe w trybie mieszanym robię około 620 - 650 km.
Czyli około dyszki na setkę ;)
Choć w samej trasie udało mi się go "sprowadzić" do 6,25l/100km.
Ale to była typowa trasa, Vmax 100 - 110 km/h i podstawowe zasady ecodrivig'u...
P.S. Co Ci mogę doradzić... Dbaj (nawet przesadnie) o UKŁAD ZAPŁONOWY
Moduł jest bardzo wrażliwy... ;)

Jugol - Pon Lip 27, 2009 18:56

Powitać :hejka: Bezawaryjności i szerokości w ROVERkowości :ok:
kasjopea - Wto Lip 28, 2009 11:55

Witaj :grin:
staf - Wto Lip 28, 2009 15:28

Witaj. :mrgreen:
jaro12 - Wto Lip 28, 2009 15:42

Witam także no szerokości bezawaryjności.

P.S. i zero HGF'u :twisted:

davidoff - Wto Sie 04, 2009 19:15

witaj :wink:
Perez - Pon Sie 10, 2009 22:14

Witaj, niech bedzie wiecej posiadaczy 600-tek! :D
evita - Pon Sie 10, 2009 22:31

Witaj :grin: