Zobacz temat - [R216 Coupe] pytanie o felgi...

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R216 Coupe] pytanie o felgi...

Markzo - Pon Sie 03, 2009 16:50
Temat postu: [R216 Coupe] pytanie o felgi...
Witam!
Powoli przymierzam się do zmiany felunku w Tomcatku... i proszę o jakieś rady :) sam nie wiem czego chce, to najlepsze określenie :D rozmiarowo, pewnie 16' lub 17' tylko czy na 17 nie będzie wyglądał jak wóz drabiniasty? Obniżania zawiasu wolałbym uniknąć...Raczej używki, nie ukrywam, że im taniej tym lepiej :D myślałem, nad 16' od MG ZR, choć podoba mi się też i taki wzór :
http://moto.allegro.pl/it...nami_4x100.html
http://moto.allegro.pl/it...7cali_et38.html

tutaj fotka autka,

czekam na jakies propozycje, na nic nie moge sie zdecydować :/

Aha, nie potrzebuje ultra hiper wyczesanych felg, nie ścigam się, a Tomcat nie ma pierdyliona kucy :) coś ładnego, delikatnego ;)

pzdr!

Pływak - Pon Sie 03, 2009 17:11

17" wejdzie ale z założonym naleśnikiem, ja bym raczej rozglądał się za dobrą 16" z oponą 195/45 bo opona w takim rozmiarze ma jeszcze znośną cenę. Druga sprawa nie przesadzaj z szerokością po wstępnych oględzinach u mnie wyszło na to, że już przy 7,5 cala będą problemy przy 2 osobach na tylnej kanapie, więc szukaj raczej 6,5J lub 7J. Z wzorem nie pomogę bo jak sam wiesz również nie wiem na co się zdecydować do swojego klekota, a co dopiero komuś doradzić ;)

P.S Co do felg z linków te te z pierwszego bym sobie darował fele mocno zmęczone i opony do wymiany. Jeśli mają być używki to szukaj coś firmowego np OZ wzory podobne do ww...

Markzo - Pon Sie 03, 2009 17:15

same dylematy :mrgreen: do tego problem jest taki, że w moich okolicach to felgi do golfa tylko moge kupić.... czegoś innego niż german style z rantem ni ma :/

to tylko przykładowe linki, jesli chodzi o wzór :) nie konkretne fele ;)

Pływak - Pon Sie 03, 2009 17:19

Markzo napisał/a:
czegoś innego niż german style z rantem ni ma :/

haha ja właśnie takich szukam :mrgreen:

Zobacz sobie felgi oz superleggera i oz racing...

dobryziom - Pon Sie 03, 2009 17:33

kolega pływak ma racje jak szukac to zadnych badziewnych chinczyków, tanich niemieckich lub włoskich... lepeij poczekac i kupic uzywane OZ racing np. F1 http://viprims.com/wheelp..._cup%5B1%5D.jpg

u nas mniej znane Kosei lub Enkei wiec w jeszcze w dobrej cenie felgi klasy Rota.

PS najbardziej znany wzor Enkei z Integry http://icbmotorsport.com/...6/estarmac1.jpg

najbardziej znany wzor kosei K1 Racing http://www.flyinmiata.com...i_k1R_white.jpg

Markzo - Pon Sie 03, 2009 17:38

szajsu nie chce :) OZ śliczne są ;) tylko czy jest rozstaw 4x100? Dobryziom, podoba mi się to co pokazujesz :mrgreen: ten grafit nawet do mojego lakieru by pasił.... oki, gdzie takie felgi, najlepiej z kapciami dostane, i za ile....? :)
dobryziom - Pon Sie 03, 2009 18:07

standardowo allegro... czasem sie uda znalesc dobra okazje trzeba na bierzaco sledzic temat :)
faecd - Pon Sie 03, 2009 18:10

Markzo, pilnuj wymiaru et felgi i szerokosci felgi bo ja tego nie przypilnowalem, kupilem fele aby bylo 4x100 i teraz mam problem ze sprzedaniem ich:P dodam, ze na allegro pelno jest dobitkow, krzywych i nie nadajacych sie do niczego poza renowacja:/
Marrkus - Wto Sie 11, 2009 18:14

Podepnę się pod temat by nie śmiecić.

Czy wszystkie R200 coupe (1991-1998) wychodziły z takimi samymi wymiarami tarcz hamulcowych (260 mm) i czy na takie heble da się założyć felgę stalową 14" ?

dzięki za odpowiedz i sorki Markzo że ci się w temat wciąłem ale nie ukrywam że właśnie na twoją odpowiedź liczę :wink:

dobryziom - Wto Sie 11, 2009 19:12

Wszystkie miały 262mm i da sie założyć felgę 14 cali chociaż pewnie nie każdą jak znam życie zależy od ET

Markzo może takie http://www.allegro.pl/ite...g_16_4x100.html

Markzo - Czw Sie 13, 2009 23:37

o to to to to to!!!!!!! takie!!!! ile one wartają? tak żeby nie przepłacić ? :)
dobryziom - Pią Sie 14, 2009 09:02

Markzo napisał/a:
o to to to to to!!!!!!! takie!!!! ile one wartają? tak żeby nie przepłacić ? :)

1100pln można za nie dać chociaż bym się bardziej skłaniał do tysia :)

Kozik - Pią Sie 14, 2009 09:08

Markzo może moje przymierzysz :P zaciski tym razem się nie porysują :P
dobryziom - Pią Sie 14, 2009 09:26

jeżeli cie interesuje to mam takie fele :)

http://www.allegro.pl/ite...ryginal_16.html

niby miały być na zimówki pod większy zacisk ale sam nie wiem co z tego będzie... jak ci się podoba wzór to mogę odsprzedać ( fele są bez dekli)

Markzo - Pią Sie 14, 2009 10:13

Kozik :mrgreen: :nono:
Dobryziom, 16' i 4x100 tak ? :) jaka cena ? :)

dobryziom - Pią Sie 14, 2009 10:19

Markzo napisał/a:
Kozik :mrgreen: :nono:
Dobryziom, 16' i 4x100 tak ? :) jaka cena ? :)

zgadza się

jak dla klubowicza za 650pln mogę oddać :)

Markzo - Pon Sie 17, 2009 06:51

no a co Wy na to??

kiepsko to zrobiłem, wiem, ale czy takie kołka w tym kolorze pasują?
jakie ET maja 17' od MG ZR?

Kozik - Pon Sie 17, 2009 06:54

śliczny :mrgreen:
Papaa2 - Pon Sie 17, 2009 10:31

ja takie fele do swojego chce wstawic ale 16' koniecznie biale :-) a u Ciebie Markzo, tez zacnie wygladaja :-D
Markzo - Pon Sie 17, 2009 11:42

16' nie było chyba...te szprychowe są tylko 17 :/

Oki, stan rzeczy na dziś.
totalny bajzel w głowie :shock:
pomóżcie mi, bo sie już gubie:/ czy jak założe mu 17' od ZR'ki, to musze obniżyc zawias? nie będzie wyglądał jak wóz drabiniasty? mam silnik tylko 1.6, czy przy 17' i kapciu 205 dynamika bardzo spadnie? moze jednak kupić 16?

już pewnie z tydzien patrze na felgi i dalej nic konkretnego nie wydumałem :(

zouza - Pon Sie 17, 2009 11:44

Markzo, ja bym wzięła 16" ale jak mi ktoś napisał to tylko mój babski punkt widzenia ;)
Markzo - Pon Sie 17, 2009 11:49

Zouza, ale własnie kobiety mają dobre oko i potrafią doradzić ;) te 17 mnie kuszą bo za 9 stów ma fele + kapcie...
zouza - Pon Sie 17, 2009 11:54

Markzo, ale po 1 potem nowe opony będą droższe, lepiej kupić lepsze opony niż większe ;) , po 2 jak sam mówisz to tylko 1.6 więc opory toczenia, spalanie itd (tu pewnie zaraz ktoś się przyczepi ;) ), po 3 nie zawsze większe jest faniejsze (nie tlyko jeśli chodzi o opony :mrgreen: ), wg mnie tomcat nie jest masywnym dużym autem i 17" wyglądają na nim trochę duże, po 4 sam masz wątpliwości więc widać nie bardzo chcesz 17" ;)
Kozik - Pon Sie 17, 2009 12:29

Markzo napisał/a:
mam silnik tylko 1.6, czy przy 17' i kapciu 205 dynamika bardzo spadnie? moze jednak kupić 16?

u mnie przy założeniu 195/50 r15 wydaje mi się, że dynamika spadła a spalanie na pewno wzrostło.

Markzo napisał/a:
już pewnie z tydzien patrze na felgi i dalej nic konkretnego nie wydumałem :(

Najlepsza decyzja to nagła decyzja ;) tak kupiłem krzesła do R :P

[ Dodano: Pon Sie 17, 2009 13:31 ]
zouza napisał/a:
, lepiej kupić lepsze opony niż większe

Popieram

zouza napisał/a:
wg mnie tomcat nie jest masywnym dużym autem i 17" wyglądają na nim trochę duże

rowerowe, zaciski będą śmiesznie wyglądały :P

Pływak - Pon Sie 17, 2009 14:48

Markzo napisał/a:

pomóżcie mi, bo sie już gubie:/ czy jak założe mu 17' od ZR'ki, to musze obniżyc zawias? nie będzie wyglądał jak wóz drabiniasty? mam silnik tylko 1.6, czy przy 17' i kapciu 205 dynamika bardzo spadnie? moze jednak kupić 16?

Jak nie obniżysz będzie wyglądał jak wóz drabiniasty jak obniżysz to się może nie zmieści. Chcesz 17"? Najpierw przymierz ja stwierdziłem, że bez przymiarki nawet 16" 7,5j nie kupie bo kanciaki maja naprawdę mało miejsca na felgę w porównaniu z innymi autami. Na twoim miejscu celował bym w 16" z oponą 195/45 ew trochę szerszą i będzie gitara. Przy 17" musiał byś założyć niezłego naleśnika...

Markzo - Pon Sie 17, 2009 15:14

oki, 17 odpadają, chyba, że trafi się prawdziwa okazja.
po 2 nie pojade za felgami przez pół kraju :/ u siebie znalazłem to:

1) http://moto.allegro.pl/it...howe_4x100.html
za tą kase to moze sie nawet przejade obejżeć...

2) http://moto.allegro.pl/it...adne_felgi.html
tylko nie pisze jaki rozmiar :/

generalnie bida z nyndzą :/

Pływak - Pon Sie 17, 2009 18:41

Obie 17" w drugiej aukcji nie jest napisane ale jest w kategorii 17stek. Ile chcesz maksymalnie wydać kasy? Najlepszy sposób na szukanie felg na allegro to wpisać 4x100 z zaznaczoną opcją szukaj również w opisach i lecieć te kilkadziesiąt stron. Niestety od cholery przeglądania ale niektórzy nie wiedza co sprzedają i wpisywanie OZ, BBS itp nie ma sensu bo producent często nawet nie jest podany...
Markzo - Pon Sie 17, 2009 19:21

no i stało się :)
nie mogłem sie oprzeć.... 17tki kupione :)

Pływak - Pon Sie 17, 2009 19:37

No to ja osobiście z niecierpliwością czekam na foto relacje i trochę pomiarów ile miejsca zostało. Jakie ET i szerokość? ET45 7,5J?
Markzo - Pon Sie 17, 2009 19:54

firma: Radius
model: R3
2 felgi ET 40, 2 ET 42
szerokość: 7Jx17H2
waga: ok. 10kg (malo dokladna waga)

Teraz pytanko, czy na przód zalozyc z wiekszym czy mniejszym ET? czy rozne ET przeszakdzaja w czyms?

Zalozylem fele na przód (bez opony) i do amora jest duuzo miejsca, nie wystaje za bardzo poza obrys auta, nie wyglada na to zeby miala obcierac przy skrecaniu :)

Pływak - Pon Sie 17, 2009 20:03

Im ET mniejsze tym większy rozstaw kół więc najlepiej 42 na przód 40 na tył. Różnica w ET na poziome 2 to niewiele. Na szerokość powinny pasować bez problemu z wysokością przy niskim profilu opony nie powinno też być problemu...
Markzo - Pon Sie 17, 2009 20:06

też mi się tak zdaje :)
teraz problem to opony.... zastanawiam sie bardzo powaznie na uzywkami, bo mam pewnego znajomego... tylko jaki rozmiar? chcialbym 205, nie wiecej....a wysokosc?

Pływak - Pon Sie 17, 2009 20:09

205/40 oczywiście używki nówki wyjdą cie ponad 1k zł jeśli ma być to w miarę dobra opona. Zwróć uwagę na rok produkcji opony żeby nie były za stare bo guma parcieje i zaczyna pękać...
Markzo - Pon Sie 17, 2009 20:11

dzięki :) wiem wiem, 4 cyfrowy kod - tydzien i rok ;)
Wojtek88 - Pon Sie 17, 2009 20:24

A ja czekam na fotki, jestem ciekaw jak się będzie felunek prezentował :)
Kozik - Wto Sie 18, 2009 10:25

Markzo na moich fotelach leżą :shock: jak mogłeś :cry: hyhy :mrgreen:
Przemek_Docent - Wto Sie 18, 2009 18:20

Piękne szprychy, Markzo! :-)
w stylu OZ Granturismo, czyli moich ulubionych felg :-)
No ale teraz oponki 17-ki... Majątek niestety... :-(
Wiem, bo już się orientowałem dla siebie...
W miarę sensowne nówki od 2000, używki 1000...
No i moim zdaniem dynamika siądzie :-(
Ale wygląd - "miszcz" :-)

Markzo - Wto Sie 18, 2009 18:43

dynamika - okaże się. Mója D16'tka pod maską nie jednego już zadziwiła :mrgreen: ale na czym mi zależy - czyli hamowanie/skręcanie powinno się zdecydowanie poprawić ;)

i teraz pytanko.... tato mnie podpuszcza, że jak chce sie wyróżniać to pomalować te felgi na jakiś odjechany kolor....jakieś pomysły?

Pływak - Wto Sie 18, 2009 18:54

Markzo napisał/a:
dynamika - okaże się. Mója D16'tka pod maską nie jednego już zadziwiła :mrgreen: ale na czym mi zależy - czyli hamowanie/skręcanie powinno się zdecydowanie poprawić ;)

i teraz pytanko.... tato mnie podpuszcza, że jak chce sie wyróżniać to pomalować te felgi na jakiś odjechany kolor....jakieś pomysły?

Różowy, a tak poważnie zostaw jak jest ew grafitowy lub biały nic innego na tym samochodzie nie widzę. Poszukaj w offtopicu gdzieś jest temat w którym pomalowałem w PS felgi w R600 na kilka kolorów może któryś Ci przypasi...

oooo znalazłem

2 lub 3 opcja

Markzo - Wto Sie 18, 2009 19:41

myślałem o sino-koperkowym-różowym lub oczoj*nej pomarańczy :mrgreen: ten co jest to nie grafit, tylko srebrno zloty i mi sie podoba, i tak pewnie zostanie a zaciski pojda na pomarancz :)
Pływak - Wto Sie 18, 2009 19:50

....a czy ja gdzieś napisałem, że twoje są grafitowe? ;P ew = ewentualnie :mrgreen: Z tyłu masz tarcze czy bębny? Jak bębny to nawet nie próbuj ich malować na jakiś oczojebny kolor bo sam Cię zabije :twisted:
Przemek_Docent - Wto Sie 18, 2009 19:55

Pomarańczowe fele to chyba trochę Seatowe...
Jak dla mnie srebro mat, biały (np. OZy białe są dla mnie cudne) lub może czarny.

Markzo - Wto Sie 18, 2009 19:55

:rotfl: a no fakt sorka :oops:

bębny? no way! 4xtarcze :) teraz mam czerwone ale co drugie autko takie ma... i myśle na pomarańcz/zieleń :) bo mam zielona naklejke MG X-POWER i super sie komponuje z lakierem... zresztą jestem na etapie szukania zacisków od ZR160/ZS180 pod tarcze 282mm więc będzie co pokazać (obecnie 262mm) :)

herc - Sro Sie 19, 2009 08:11

Markzo, ja mam pomarańczowe zaciski
Papaa2 - Sro Sie 19, 2009 08:31

a ja zolte :mrgreen: i wielu mi mowilo zrob czerwone :mrgreen: ale czerwone do BRG nie pasuja a wole sie pokazac z inej strony niz wszyscy ;-) zaciski rob na pomaranczowy ;-) myslalem jeszcze zeby zaproponowac seledynowy lub cos w tym odcieniu ale zrezygnowalem ;-) nie widzi mi sie ten kolor do koloru Twojego autka ;-) a fele... ja szaleje za bialymi ale to dopiero a przyszla wiosne ;-) jak zostawisz te kolor co masz to zaciski moga byc pomaranczowe, ale jak przemalujesz na bialo felgi to zaciski znikna w tym kolorze
Markzo - Sro Sie 19, 2009 09:21

narazie zostaną czerwone, skoro mam zakładać i tak wieksze hantle to nie będe robił malonia 2 razy :) seledyn to jakie to to jest? :D jakis odcien zielonego (morski?) ? bo ja tak troche ino z 9 kolorow znam :D
Brt - Sro Sie 19, 2009 09:38

Markzo .... co Ty kombinujesz ;> :nonono: ładny kolor felg masz i wg mnie idealnie pasujacy do całości ;) , a co do zacisków ..... bordowe lub czarne lub srebrne ... inne kolory na Twoim coupe to już agrotuningiem zaczną zalatywać ;) A i przed polakierowaniem zacisków wyrównaj na gładko widoczne powierzchnie .... dużo mniej się później pył z klocków czepia i łatwiej umyć ciśnieniowo ;)

[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 10:39 ]
Markzo napisał/a:
bo ja tak troche ino z 9 kolorow znam

:] :lol: paleta podstawowa windowsa :lol:

Markzo - Sro Sie 19, 2009 09:41

felgi zostają takie jakie są na 99%, zaciski chce przemalować :)
Brt - Sro Sie 19, 2009 10:01

no myślę :P ;) tylko żadnej pomarańczy :P ;)

[ Dodano: Sro Sie 19, 2009 11:03 ]
a tarcze 282 to :ok: :spoko: .... gdybym wczesniej pomyślał o tej opcji, to pewnei już by takie u mnei siedziały ;)

Papaa2 - Sro Sie 19, 2009 10:24

Markzo, tutaj masz jak wyglada ten kolor ;-) http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolor%C3%B3w tylko szukaj pod "S" ;-)
Markzo - Wto Sie 25, 2009 22:04

i jak?

Pływak - Wto Sie 25, 2009 22:07

Jest mega dobrze... ale no właśnie ale za wysoko ;P
Brt - Wto Sie 25, 2009 22:22

gleba konieczna :mrg: ... ale fele :mniam: :]
Papaa2 - Sro Sie 26, 2009 07:12

piknie ;-) tylko poloz go troszku ;-)
camaro17 - Sro Sie 26, 2009 07:42

Markzo, mega wypas, tylko .............. zresztą wiesz bo każdy pisze, niżej proszę...!!!! :mrgreen:
Markzo - Sro Sie 26, 2009 07:51

dzięki ;) ciesze się, ze nie tylko mi się podoba ;) zrobie fotki w dzien, bo go umylem teraz i zaciski tez troche wyczyscilem ;)

nizej.... kurde nie kuście mnie :D

Papaa2 - Sro Sie 26, 2009 07:57

Markzo napisał/a:
nizej.... kurde nie kuście mnie :D

Markzo, trza nizej zeby auo jakos wygladalo ;-) bo teraz masz cos podobnego co ja mam ze swoim (tyle tylko ze fele mam eRovskie)

o ja mam tak http://s155.photobucket.c...nt=DSCN2214.jpg

i przymierzam sie do bialych 16' na nastepny sezon i jeszcze mysle o sprezynach zeby go ew troche polozyc ;-)

Opuszczaj opuszczaj bedzie git ;-)

Markzo - Sro Sie 26, 2009 12:20

pewnie wiele osób ciekawi jak się teraz jeździ na 17' i na "budżetowych" (temat o oponach) papuciach.

Więc tak:
1) licznik przestał przekłamywać :) na 195/50/15 przy licznikowych 100km/h gps pokazywał jakies 95-96km/h, teraz przy każdej prędkości wartość z licznika pokrywa się z GPS'em.
2) Komfort jazdy ;) ja nie czuje specjalnej różnicy, Tomcat zawsze był sztywny i "tłukło" jednak na mój tyłek, jest prawie tak samo :)
3) Najważniejsze - prowadzenie.... jestem w szoku :) tam ,gdzie wcześniej jadąc ok 80km/h w zakręcie czułem wyraźnie, że opony mają już dość, teraz nie dzieje się nic. Przejechałem dziś pewnie z 60km po dobrze mi znanej trasie i prawie każdy zakręt przejeżdzałem z prędkością o jakieś 20-30km/h większą ;) i to nie był kres mozliwości, poprostu nie ufam sobie i nie chce przegiąć ;)
4) Wygląd.... co tu dużo mówić....boski :wink:

Raptile - Sro Sie 26, 2009 12:51

Markzo 7.5 tys i biore
Markzo - Sro Sie 26, 2009 12:54

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Toshiro - Sro Sie 26, 2009 13:33

Nie no fajniuśnie :ok: , pasują do Twojego Tomcia :P To w tą niedzielę na spociwie dasz pooglądać na żywo :mrgreen: Chyba że ze spotem znowu niewypał będzie.... :bezradny: :cry: Ale mimo to już pakuję do bagażnika klucz żeby Ci te cudeńka podwędzić przy lepszej okazji :twisted: :rotfl:
Brt - Sro Sie 26, 2009 13:34

Raptile waluty nie napisałeś :P :] ...... a pozatym ... na bio za 3PLN nim nie pojeździsz :lol: :rotfl:
Markzo - Sro Sie 26, 2009 13:51

Toshiro, tylko jest taki myk, że nie każdy klucz pasuje :D mój miał staczaną głowke bo sie nie miescil :( a na spocie będe :) musze poszukac dekielków, żeby zaslonic piasty, bo otwory w felach są z deka szerokie :D

Brt :D kiedyś zastanawiałem się, ile Tomcio warta....realna wartość rynkowa - nie wiem ;) i tak go nie sprzedam :twisted:

Marrkus - Sro Sie 26, 2009 15:57

Markzo napisał/a:
Brt :D kiedyś zastanawiałem się, ile Tomcio warta....realna wartość rynkowa - nie wiem ;) i tak go nie sprzedam :twisted:

A właśnie ktoś może ma możliwość sprawdzenia w katalogach ile jest wart tomcat np z 1994 rocznika ? :wink:

Mayson - Sro Sie 26, 2009 16:13

Markzo - wyglądają zayebiście! Wrzuć jeszcze fotę z boku, z odległości. A te chlapacze przód to masz gumowe? Sam malowałeś pod kolor lakieru?
Markzo - Sro Sie 26, 2009 16:29

katalog katalogiem ;) generalnie czesto zanizaja realna wartosc auta:/ np R623Si wg katalogu 7500zł, sprzedany za 9500zł.... ten tomcat to jaki? 2.0T czy jak?
mpg - Sro Sie 26, 2009 16:34

Elegancko, choć nie w moim guście.

Zaraz mnie pewnie niektórzy zlinczują, jak powiem, że miałem możliwość zakupu podobnych OZ-etów razem z samochodem, ale ich nie wziąłem, bo mi się nie podobały. :razz:

Narazie jeżdżę na 15'', na obniżonym i twardym zawieszeniu. Jest tak twardo, że ma się wrażenie, że ktoś wyjął amory i w ich miejsce wspawał pręty stalowe. Na niektórych ulicach vmax dla mnie to 35 km/h. :lol:

Markzo, czekam na relacje jak się prowadzi po obniżeniu.

Markzo - Sro Sie 26, 2009 16:45

wielu osobom nie podobają sie szprychy ;) to już rzecz gustu ;) byleby pasowałby to auta i koloru :) tak btw, widziałem Twojego Tomcia na allegro, ładny skurnik :D

Mayson specjalnie dla Ciebie :P chlapaki oryginał, fabrycznie malowane ;) w każdy Coupe je znajdziesz ;)

Toshiro - Sro Sie 26, 2009 17:37

Markzo napisał/a:
mój miał staczaną głowke bo sie nie miescil

wezmę młotek :rotfl:

Mayson - Sro Sie 26, 2009 17:58

Markzo napisał/a:
Mayson specjalnie dla Ciebie

Nie, no teraz widać w pełnej okazałości - i kto mówi, że szprychy do Rovera nie pasują? :wink: Też choruję na 17``, w końcu kupię :razz:

Markzo, a nie myślałeś, żeby pomalować pod kolor korek wlewu gazu? Zdecydowanie lepiej by z tej strony wylądał IMHO :ok:

Markzo - Sro Sie 26, 2009 18:51

:D Jak chcesz, to moge sie popytac kumpla - mam kontakt w Anglii, przywozi do PL furki i mysle ze 17' z rozstawem 4x114,3 nie beda problemem ;)

Plan jest taki, zeby zmienic tylny zderzak, poniewaz poprzedni owner przychaczył o krawęznik i ta czarna dokładka jest peknieta, wtedy wlew pójdzie pod zderzak i z głowy :)

Mix - Sro Sie 26, 2009 19:15

Markzo, ładnie się prezentuje na tym felunku :ok: Nie obraź się, ale jak bym miał się do czegoś przyczepić, to przyczepiłbym się do naklejek MG X-Power. Pasują tu jak pięść do nosa :mrgreen:
Marrkus - Sro Sie 26, 2009 19:48

W świetle dziennym wygląda b.ładnie. Tylko właśnie te zawieszenie... trochę jak w rajdówkach WRC ustawionych na szutry.

A co do Tomcata to tak - chodzi o 2.0T - odkupiłem od maciekwawa budę jego Tomcia i mam zamiar zrobić z niej jakiś dziwny użytek - ale to temat na nowy wątek

Markzo - Sro Sie 26, 2009 19:54

Mix, ja nie z tych co się obrażają :mrgreen: wiem, że to nie MG, ale Roverowej Tomi nie miał :( ale u mnie i tak nikt nie wie o co kaman, TomaTeam czy MG X-Power, każdego to dziwi, bo to nie naklejka Remusa czy cus ;)

Zawias narazie taki zostanie... niestety, jak go zglebie to do garażu nie wjade :rotfl: chyba, że zapodam kostke na podjazd ;D

Marrrkus ;)
Lampa z Twojego Tomcata jezdzi w moim potworku :razz: jak Cie cos konkretnie interesuje to wal na PW lub gg, chetnie pomoge o ile moge ;)

Pływak - Sro Sie 26, 2009 19:56

... a blenda tylnej klapy u mnie w kanciaku :rotfl:

Markzo mogłeś go chociaż cegłami zapakować do zdjęć :lol: ;)

Marrkus - Sro Sie 26, 2009 19:57

toście mi autko rozczęściowali :beczy:

:mrgreen: ale damy radę... jeszce nie wiem jaki tam endzajn wstawić ale coś wymyślimy

Mayson - Sro Sie 26, 2009 20:40

Markzo napisał/a:
mam kontakt w Anglii, przywozi do PL furki i mysle ze 17' z rozstawem 4x114,3 nie beda problemem

Gdyby trafiłna coś takiego jak w mojej wizualizacji, to biorę za każdą cenę :twisted: Poluję na takie od kiedy dorwałem swoje... bez rezultatu :płacze:
Mixtated napisał/a:
Pasują tu jak pięść do nosa

Te akurat potrafią czasem idealnie do siebie przylegać :razz: :wink:

Markzo - Sro Sie 26, 2009 20:48

Podaj firme i model jak mozesz :)
staf - Sro Sie 26, 2009 20:52

Widział ktoś może R-ydwan 75 na takich aluskach. Jestem ciekawy jak by wygladał. Bo te wyglądaja ładnie.
Mayson - Sro Sie 26, 2009 20:56

Markzo napisał/a:
Podaj firme i model

Firma to LM TECHNIK albo LM TECHNIC jeśli dobrze pamiętam... Modelu nie pamiętam (jest zapisany od wewnątrz felgi :/ ) Oczywiście 4x114,3 / szerokość 6-7 / 5J / ET 37 i wzwyż

[ Dodano: Sro Sie 26, 2009 22:03 ]
Mogą być podobne do tych innej firmy - chodzi mi o taki wzór i pokrywkę na śruby :smile:

Mix - Sro Sie 26, 2009 22:08

Markzo napisał/a:
Mix, ja nie z tych co się obrażają :mrgreen: wiem, że to nie MG, ale Roverowej Tomi nie miał :( ale u mnie i tak nikt nie wie o co kaman, TomaTeam czy MG X-Power, każdego to dziwi, bo to nie naklejka Remusa czy cus ;)

Ale mi nie chodzi o to, że to R a nie MG. Nie chodzi mi nawet o treść naklejki, bardziej o kolorystykę. Chrom i zielony IMO średnio pasuje do koloru nadwozia. U siebie też mam te stickery, ale czarny z zielonym (X-Power) i czarny (TomaTeam) do szarej budy.

faecd - Sro Sie 26, 2009 22:32

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Markzo, przegioles.

Normalnie jakby za takie cos mozna bylo dostac ocene w szkole to za ten tuning auta dostal bys u mnie 2+!!! I uwage do dziennika!

+ za generalnie ladny optyczny efekt aleeee:

-glebaaa!!!

-262 tarcze u mnie przy 16 komicznie wygladaja, az strach pomyslec jak to wyglada przy 17....mysle, ze tutaj nawet swap na 282 duzo nie pomoze...

-Fajny rover, coupe, zacny hondowski silnik, do tego nalepki MG power, tomateam itd wszystko stylizowane na sport a tu co, czarniutki korek od gazu:D ahhahaha....sam jezdze na LPG ale jak masz auto na sportowo stylizowane z natury (coupe), ktore rzuca sie w oczy a tu kurek od gazowni to ...osz Ty...

Ja generalnie na Twoim miejscu zostal bym przy 15 lub 16, korek gazu malnal w kolor auta i juz. A tak to w tym momencie musialbys (wedle uznania) obnizyc zawieche (i tak dosc niska i twarda w coupecie), zmienic hamulce na 282 a zeby to mialo rece i nogi tyl tez by wypadalo zmienic....

Generalnie nie mam nic zlego na mysli, zycze powodzenia i mam nadzieje, ze moj punkt widzenia da Ci troche do myslenia.

A co do felg:) ladne ladne....szybrychy barrrdzooo pasuja do rovera;D

Przemek_Docent - Sro Sie 26, 2009 22:43

Markzo napisał/a:
(...) Zawias narazie taki zostanie... niestety, jak go zglebie to do garażu nie wjade :rotfl: chyba, że zapodam kostke na podjazd ;D (...)
Gleba wymaga poświęceń :-)
Ja swoim obniżonym i utwardzonym Tomcatem półtora roku wjeżdżałem do garażu po czterech deskach (dwie na zjeździe i dwie na dole), które za każdym razem kładłem i zabierałem...
O ręcznym odśnieżaniu przez całe zimy ok. 50 m ulicy nie wspominam (jedno zapalenie oskrzeli), bo wtedy tu pługi jeszcze nie jeździły... :-D

Markzo - Czw Sie 27, 2009 09:09

Mix - jakbym słyszał wszystkich "moich" dookoła :D każdy mi mówił, że ten zielony nie pasuje ;) do czasu...aż zobaczył to na żywo ;) i wygląda to bardzo ładnie ;)

Feaccd - hehehe dobrze, że nie +1 :D

- gleba, na fotach wygląda jak wóz drabiniasty, na żywo jest inaczej ;) zdecydowanie lepiej ;) ale nie ukrywam, że marzy mi się gleba ;) tak z -20/-30 max ;)

- Hehehe wiem, jak talerzyki sniadaniowe :D dlatego jednak będzie komplet - 262 na tył, 282 na przód ;) do tego może jakieś nawiercane/nacinane i bedzie całkiem oki ;) wiesz, kumpel ma 17 pięcio ramienne i bębny z tyłu czerwone.....

- gazu nie zakładałem ja....poprzedniego ownera bijcie :P pisałem wcześniej, koleś popsuł tylni zderzak i ja go wymienie, tylko powoooooli....mój portfel ma juz na mnie mega focha :lol2:

niee e.....na 15 nie było tego....dawniej, wiele osób sie za nim oglądalo ;) a teraz to już jest masarka :lol: co chwila widze jak np na stacji paliw ktoś ogląda, patrzy, na światłach, parkingu.... auto zaczyna rzucać się w oczy ;)

a właśnie...to +2 to za wnętrze też? :D

Przemku...wiem wiem....ale oprócz mnie czasami jeździ nim mama....i nie chciałbym żeby uwaliła coś na jakimś krawężniku czy coś... :(

Pływak - Czw Sie 27, 2009 09:30

Markzo napisał/a:
Mix - jakbym słyszał wszystkich "moich" dookoła :D każdy mi mówił, że ten zielony nie pasuje ;) do czasu...aż zobaczył to na żywo ;) i wygląda to bardzo ładnie ;)

Mi też się średnio nie widzi ta naklejka ale jak mówisz, że na żywo wygląda lepiej to będę kiedyś musiał obadać ;)
Cytat:

- gleba, na fotach wygląda jak wóz drabiniasty, na żywo jest inaczej ;) zdecydowanie lepiej ;) ale nie ukrywam, że marzy mi się gleba ;) tak z -20/-30 max ;)

Nie wiem czy jest jakiś zawias obniżający o -20, Vogtlandy mają -30, Jamexy -40 (teoretycznie bo praktycznie to mi siadło z -50) Trzeba było wsadzić 195/45R16 i posadzić tak jak ja :P
Cytat:
wiesz, kumpel ma 17 pięcio ramienne i bębny z tyłu czerwone.....

:beczy:
Cytat:
- gazu nie zakładałem ja....poprzedniego ownera bijcie :P pisałem wcześniej, koleś popsuł tylni zderzak i ja go wymienie, tylko powoooooli....mój portfel ma juz na mnie mega focha :lol2:

To go wywal będzie więcej miejsca w bagażniku :D
Cytat:

niee e.....na 15 nie było tego....dawniej, wiele osób sie za nim oglądalo ;) a teraz to już jest masarka :lol: co chwila widze jak np na stacji paliw ktoś ogląda, patrzy, na światłach, parkingu.... auto zaczyna rzucać się w oczy ;)

Może to kierowca jakoś dziwnie wygląda ;) Dżołk oczywiście :mrgreen:
Cytat:
Przemku...wiem wiem....ale oprócz mnie czasami jeździ nim mama....i nie chciałbym żeby uwaliła coś na jakimś krawężniku czy coś... :(

Moim czasem siostra śmigała jak mnie nie było, a musiała gdzieś jechać ale od czasu założenia alu i ostrzeżenia "Jak teraz coś spier$#@*sz płacisz" już nim nie jeździ jednak do mamy lepiej tak nie mów :lol:

rodi_ - Czw Sie 27, 2009 09:39

Marek, sprawdz czy zawias od 2.0 Turbo nie jest nizszy. Mi sie wydaje ze powinien byc troche obnizony.
A jesli chodzi o heble, to na priva wysle ci numer. Zadzwon popytaj :wink:

Markzo - Czw Sie 27, 2009 10:36

Zapraszam na oględziny i kawke czy cuś jak bedziesz w okolicy :)
Zawias, nie wiem czy od ZR'ki nie pasuje, a tam czasem nie ma-25mm?
Gazu nie wywale.... za duze oszczednosci :/
A kierownik dziwnie wyglada, to fakt :D zawsze sie na mnie ludzie tak glupio patrza :lol:
Nie no do mamy będe się grzecznie odnosił.... ;D

Akurat miałem okazję zobaczyć, jak wygląda Tomcat w ruchu na tym felunku i jest bomba! Tego chciałem :D

Rodi, coupe turbo ma ten sam zawias co ja :/ sprawdzone :/

Pływak - Czw Sie 27, 2009 11:11

Markzo napisał/a:

W ZR chyba tak jak w zwykłej 2setce i 25 jest belka z tyłu czyli całkiem inna konstrukcja zawieszenia... Kupuj vogtlandy :mrgreen:

Mix - Czw Sie 27, 2009 13:54

Markzo napisał/a:

Ale do innego koloru nadwozia (IMO X-Power Grey i srebrny) pasuje lepiej :wink: Poniżej foto...

EDIT: Znalazłem jeszcze foto boku z niedzielnego spotu, zaraz po zlocie. Malunki autorstwa koleżanki Joa i Pauliny Pereza.

dobryziom - Nie Sie 30, 2009 11:32

Markzo napisał/a:

Rodi, coupe turbo ma ten sam zawias co ja :/ sprawdzone :/

zawias z ZR nie pasuje a wsadzanie jakiej kiepskiej wygniecionej używki ( do tego nie progresywnej) to i tak porażka... kolega dobrze radzi vogtlanda :) 30 lub 35mm ja jestem bardzo zadowolony.

co do Tomcia 2.0T i 1.6 to jest ten sam zawias w serii.