Zobacz temat - [R200] Padło podświetlenie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Padło podświetlenie

DPosk - Czw Sie 06, 2009 21:24
Temat postu: [R200] Padło podświetlenie
Witam, zakładam nowy temat ponieważ w moim Roverku padło podświetlenie przycisków od klimy, halogenów, podgrzewania szyby oraz przeciwmgielnych z tyłu, nie działa także podświetlenie nawiewu powietrza wszystko padło jednego dnia, czy to mógł byc bezpiecznik bo jakoś nie wierzę że to mogły byc wszystkie żarówki jednocześnie. Z góry dzięki za pomoc
Brt - Czw Sie 06, 2009 21:47

a działają Ci światła postojowe z tyłu ?? pewnie też coś zdechło ... Zacznij od sprawdzenia wiazki przewodów do tylnej klapy :ok: To jest przyczyna 90% problemów z elektryką w R200 :ok:
DPosk - Czw Sie 06, 2009 21:52

Ok, sprawdzę. Jeszcze nie napisałem że rozkręcałem całą konsole środkową i po tym przestało działac, może nie podłączyłem jakiegoś przewodu od podświetlenia
Brt - Czw Sie 06, 2009 23:30

DPosk napisał/a:
Jeszcze nie napisałem że rozkręcałem całą konsole środkową

To dość istotna informacja :hahaha: ;) .... zazwyczaj zaczyna sieszukanie od ostatnio wykonywanych czynności ;) ... ale wiązkęsprawdź mimo to .... ostatnio dwa auta miały poważne sytuacje z powodu owej wiązki :ok:

DPosk - Pią Sie 07, 2009 08:47

Postojowe z tyłu działają
darek_wp - Pią Sie 07, 2009 08:57

obwód podświetleń które Koledze nie działąją zasila bezpiecznik nr 8 wewnątrz samochodu, bezpiecznik ma wartość 10A (czerwony)

zgodnie ze schematem powinien on zasilać także podświetlenie deski, zegarka, wnętrza i radio

jeśli te pozostałe elementy działają pozostaje sprawdzać złącza - może coś się rozpięło przy pracach pod konsolą

pozdrawiam

darek

DPosk - Pią Sie 07, 2009 19:54

Wygląda na to że przepaliły się wszystkie żarówki, wymieniłem już kilka i podświetlenie działa ale czym to mogło byc spowodowane?
darek_wp - Sob Sie 08, 2009 20:45

radzę przyglądnoć się kabelkom przy alternatorze - może któryś nie łączyć lub regulator napięcia na wykończeniu i pojawiło się za duże w instalacji

a na początek dobrze by było sprawdzić podłączenie masy akku i silnika - to też lubi robić różne sztuczki