|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Praca klimatyzacji
kerbi - Pon Sie 10, 2009 08:12 Temat postu: [R75] Praca klimatyzacji Panowie i panie, może ktos już miał podobne objawy, a mianowicie, klimatyzację sprawdziłem i wymieniłem czynnik w maju. Po odpaleniu autka i włączeniu klimatyzacji wszystko jest ok chłodzi aż miło, ale po przejechaniu pewnego dystansu i tu jwst różnie raz jest to 30 km a raz 10 zaczyna wydobywać się lekki smrodek i leci chłodne ale nie zimne powietrze. Po zatrzymaniu samochodu zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy na następne klikanaści kilometrów. Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie obieg wewnetrzny powietrza - praktycznie cały czas jest włączony kiedyś wyłączał się dość wcześnie. Jeżeli ktoś może mi pomóc będę wdzięczny.Dzieki.
dukat11 - Pon Sie 10, 2009 11:29
Wygląda to jakby się wyłączała sprężarka.
Jeśli się to dzieje ja się wolno toczysz lub gdzieś staniesz to może oznaczać problemy z wentylatorem.
Mombrey - Pon Sie 10, 2009 19:35 Temat postu: Re: [R75 2.0CDT '99]Praca klimatyzacji
kerbi napisał/a: | wydobywać się lekki smrodek i leci chłodne ale nie zimne powietrze. . | a nie jest zagrzybiona?
kerbi napisał/a: | Dziwi mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie obieg wewnetrzny powietrza - praktycznie cały czas jest włączony kiedyś wyłączał się dość wcześnie. Jeżeli ktoś może mi pomóc będę wdzięczny.Dzieki. | Wydaje mi sie to normalne. Obieg wewnetrzny bedzie wlaczony jezeli temperatura na zewnatrz jest sporo wieksza (upaly)
kerbi - Pon Sie 10, 2009 19:51
z obiegiem to w sumie racja, ale czy zagrzybiony układ będzie wyłączał klimę.Dodam tylko, że jadąc dzisiaj sprawdziłem wentylator - chodzi normalnie a zimne powietrze nie leci.
|
|