|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200, '99, SD] Przekładka silnika od hondy
deflection - Nie Sie 16, 2009 13:29 Temat postu: [R200, '99, SD] Przekładka silnika od hondy Witam,
miałem awarie silnika i został przełożony od Hondy.
Nie pasowało koło zamachowe ale zostało zastąpione starym.
Silnik ładnie pracuje...
Jednak mam kilka pytań:
Świeci się cały czas kontrolka check engine - jakiś czujnik jest inny co zrobić aby zgasła. Nie mam możliwości podłączenia do komputera, możliwe że czujniki są inne i to jest przyczyną?
Pasek/ki rozrządu są inne niż w roverze? Chodzi mi dokładnie o rolki napinające - są bardzo drogie- i chce przełożyć od silniczka starego, tam niedawno były wymieniane wraz z rozrzadem. Będą pasować?
Silnik od hondy 2.0 TD wygląd niemal identyczny jak rovera.
Moge spodziewać się jeszcze jakiś problemów?
sTERYD - Nie Sie 16, 2009 13:47
deflection napisał/a: | Świeci się cały czas kontrolka check engine - jakiś czujnik jest inny co zrobić aby zgasła. Nie mam możliwości podłączenia do komputera, możliwe że czujniki są inne i to jest przyczyną? |
wystarczy spinacz do papieru
http://www.roverki.pl/article.php?sid=420
deflection napisał/a: | Chodzi mi dokładnie o rolki napinające - są bardzo drogie- |
ja wiem czy takie drogie...
Cytat: | Silnik od hondy 2.0 TD wygląd niemal identyczny jak rovera. |
bo to jest silnik Rovera.
deflection - Pon Sie 17, 2009 13:42
sTERYD napisał/a: | ja wiem czy takie drogie... |
700 zł za komplet rozrządu... to tanie?
seyfer - Pon Sie 17, 2009 13:50
Na Allegro wcale drogo nie wychodzi Zawsze można dołożyć pare zł ale bez przesady że 700 zł
Brt - Pon Sie 17, 2009 14:53
sTERYD, niestety w wersji SD ten sposób ze "spinaczem" nie zadziała Rolki i paski będą takie same. Rolki jeśli niedawno wymieniałeś to możesz założyc te same, paski (a szczególnie ten dłuższy założyłbym jednak nowy).
deflection - Pon Sie 17, 2009 16:07
Brt napisał/a: | Rolki jeśli niedawno wymieniałeś to możesz założyc te same |
20-25 tys temu.
W sumie to nie jest tak niedawno. Paski mam zamiar oba wymienić na nowe.
Rolki bedę chyba jednak przekładał.
Na allegro za długo by to trwało a już 2 tyg bez auta jestem.
Co do check engine już sprawa rozwiązana. Nie stykał przewód od wentylatora. Już się lampka nie świeci.
seyfer - Pon Sie 17, 2009 18:13
z Allegro jak kupisz w sklepie to masz w ciągu 2-3 dni. Chyba lepiej poczekać 2-3 dni niż dołożyć z 350 zł do części ?
|
|