|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Alternator - elektryk Kraków
emthommas - Nie Sie 16, 2009 13:37 Temat postu: [R620] Alternator - elektryk Kraków Witam,
Mechanik, u którego aktualnie serwisuję swojego Roverka sygnalizuje mi, że bardzo grzeje się alternator i po odebraniu auta powinienem udać się z nim do elektryka.
Wszystko zaczęło się od dziwnego zachowania kontrolki akumulatora - przy wyłączonym silniku świeciła się, po przekręceniu kluczyka "do połowy" gasła (odwrotnie niż powinno być). Podczas kolejnej nocy rozładował się całkowicie akumulator.
Proszę o polecenie dobrego elektryka w Krakowie oraz ewentualne sugestie - może jest inna przyczyna niż alternator. Kontrolka aku zaczęła się dziwnie zachowywać po tym, jak dolałem płynu do układu wysprzęglania i próbowałem go odpowietrzyć (dokładnie - było OK, dolałem płynu, zamknąłem maskę i już nie było OK) - być może mogłem coś poruszyć przez przypadek podczas tych czynności.
Z góry dzięki za pomoc. Na tym forum zawsze udaje się uzyskać przydatne informacje
R-200 - Pon Sie 17, 2009 21:37
Jedź do elektryka, prawdopodobnie masz uszkodzony mostek. Dlatego takie dziwne zachowanie kontrolki.
GG - Wto Sie 18, 2009 10:09
emthommas napisał/a: | Proszę o polecenie dobrego elektryka w Krakowie |
ul. Paproci 7
lucky - Wto Sie 18, 2009 12:40
albo Centralna 77 (Stupka) - byłem tam 2 razy (alternator, rozrusznik) i jestem zadowolony
emthommas - Wto Sie 18, 2009 14:35
Dzięki za pomoc, będę dzwonił się umawiać na serwis
|
|