|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220SDi] Pęknieta gumowa złączka: turbina-intercooler
RUDiCK - Wto Sie 18, 2009 20:30 Temat postu: [R220SDi] Pęknieta gumowa złączka: turbina-intercooler Witam
Zauważyłem dziś ze mam pęknięta gumową złączkę łączącą opaskami zaciskowymi wylot turbiny (po stronie sprężania powietrza) z metalową rurą prowadzącą do intercoolera. Jest to niewielki kawałek gumowej rurki (ok 10cm), od strony turbiny ma średnicę ok 36mm a od strony intercoolera ok 52mm. Nie umiem tego wytłumaczyc dlatego wrzucilem zrzuty ekranowe z rave-a (nr 11). Czy ma ktos pomysł gdzie takie cos mozna dostac?
Z gory dziekuje za pomoc.
barti101 - Wto Sie 18, 2009 20:37
Ja już to 2 razy wymieniałem. Sklep z częściami do ciągników rolniczych, bądź ciągników siodłowych. Niewykluczone, że będziesz musiał t łączyć.
A i pewnie uczujesz (powyżej 2000 obrotów auto nie przyspiesza) duży spadek mocy i Ci to głośno syczy
Brt - Wto Sie 18, 2009 20:40
www.tomateam.pl zadzwonić i zapytać .... lub poszukać używki na jakimś szrocie roverkowym
RUDiCK - Wto Sie 18, 2009 20:42
barti101 napisał/a: | Ja już to 2 razy wymieniałem. Sklep z częściami do ciągników rolniczych, bądź ciągników siodłowych. Niewykluczone, że będziesz musiał t łączyć.
A i pewnie uczujesz (powyżej 2000 obrotów auto nie przyspiesza) duży spadek mocy i Ci to głośno syczy |
U mnie jest niewielkie pękniecie wiec jako tako, spadku mocy bardzo nie odczułem, tylko turbina jest bardziej słyszalna, a dokladniej to tak jak napisałeś syczenie.
|
|