|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 2002 iDT] PILNE!!! Zasilanie radia i zegarka!
PopaY - Sro Sie 19, 2009 09:05 Temat postu: [R45 2002 iDT] PILNE!!! Zasilanie radia i zegarka! Witam.
Padło mi zasilanie do radia i zegarka. Mam nadzieję, że to tylko bezpiecznik Który bezpiecznik jest za to odpowiedzialny?! A może to coś poważniejszego? Pilnie potrzebuję odpowiedzi, bo zaraz mam się stawić w ubezpieczalni by zrobili zdjęcia radia do ubezpieczenia!
Krzysi3k - Sro Sie 19, 2009 09:28
Bezpiecznik
Pod kierownicą zdejmij klapkę na której po wewnętrznej stronie jest legenda. Tam jest napisane, który to bezpiecznik
Mariusz418 - Sro Sie 19, 2009 10:04
WITAM
BEZPIECZNIK ZNAJDUJE SIĘ W SKRZYNCE W KOMORZE SILNIKA
POZDRAWIAM
PopaY - Sro Sie 19, 2009 10:23
Bezpieczniki sa dobre Ten akurat bezpiecznik odpowiedzialny jest za zegarek, radio i zapalniczke i... zapalniczka dziala
kruszon - Sro Sie 19, 2009 11:04
Tak jak powiedzial mariusz418, w skrzynce przy silniku. Bodajze numerek 7, ale glowy nie dam.
Pozdrawiam
PopaY - Pon Wrz 07, 2009 21:57
Jak już pisałem - to nie wina bezpieczników. Te są dobre. Podjechałem do elektryka, okazało się, że jakiś jeden przewodzik się urwał, zlutował, zaizolował i gra muzyka Tak czy siak dzięki za pomoc, nietrafioną, ale jednak
EDIT: Panowie wraz z tym zasilaniem zjarały się żarówki i o ile do awaryjnych i podgrzewania tylnej szyby nie problem wymienić to nie wiem jak się zabrać za zegarek. Generalnie: nie mam podświetlenia, jak mam się dobrać do podświetlenia zegarka?
Artu - Pon Wrz 07, 2009 22:01
Albo kombinować po wyjęciu radia, albo rozebrać tunel środkowy. Cały zegarek jest przykręcony dwoma wkrętami od wewnętrznej strony. Żarówka je dosyć mała, trzeba ją obrocić (najlepiej śrubokrętem płaskim) - z drugiej strony wygląda to jak plastikowy wkręt.
PopaY - Pon Wrz 07, 2009 22:02
Cholera... Czyli tak kolorowo nie będzie z tym zegarkiem
Budyn - Czw Wrz 10, 2009 21:24
Sprawdz mase ja mialem to samo padlo radio zegarek lampka w podsofitce oczywiscie pozniej spalil sie jeszcze bezpiecznik od mojego ''naprawiania'':P a wystarczylo wyczyscic mase pod maska bo byla zasniedzila mi pomoglo moze i tobie pomoze pozdrawiam. dobra juz chyba nieaktualne
|
|