|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Tuning wizualny - [R200] Podświetlenie przycisków otwierania szyb elektr.
Remigiusz - Pią Sie 21, 2009 23:21 Temat postu: [R200] Podświetlenie przycisków otwierania szyb elektr. Witam,
a wiec mała historia Zawsze jak z kimś jadę co mojego auta nie zna, to zawsze jak się w nocy jedzie, szukają guzików do otwierania szyb Wiec jak dla nas użytkowników na wyczucie wiemy gdzie sie otwiera, dlatego postanowiłem zrobić oświetlenie żeby było widać gdzie sa guziki dla pasażera obok
Przy każdym guziku została malutka dziurka wywiercona i jedna SMD dioda z wspólnym rezystorem wklejona została pod panel:ok: Od podświetlenia zapalniczki podciągnąłem PLUS, a od karoseria poszedł kabelek minus i podświetlenie działa jak ta lala Aha, najlepiej kupić takie SMD z kabelkami żeby nie trzeba było się męczyć z lutowaniem bo małe to jest jak cholera
Niestety nie udało mi się zrobić zdjęć w nocy bo mi aparat ostrości nie potrafi złapać, ale świeci to wszystko tak delikatnie ze jest tak jak sobie to wyobrażałem
Pozdrawiam i zachęcam do montażu
Brt - Pią Sie 21, 2009 23:27
A myślałem, ze tylko mi tego brakuje już idiodki kupiłem .... teraz jeszcze trzeba zamontować hehehe
Remigiusz - Pią Sie 21, 2009 23:31
Brt napisał/a: | A myślałem, ze tylko mi tego brakuje już idiodki kupiłem .... teraz jeszcze trzeba zamontować hehehe |
Mnie to korciło od długiego czasu ale zostali mi SMD po dokładce do Unidena 520 podświetlenie gałek, wiec myślałem ze tutaj tez się dobrze sprawia
Bylem zrobić fotki i nawet bez ostrości teraz wyszli
ndd89 - Nie Sie 23, 2009 16:20
Rozmawiałem już o tym z Remi55 na PW, ale napisze i tutaj, gdyby taki laik jak ja chciałby sobie zrobić coś takiego w swoim R
Zapytałem Remiego czy te diody będą dobre :
http://www.allegro.pl/ite...03_zielona.html
Powiedział,że tak
zapytałem również jakiego rezystora On użył, napisał że takiego: 680ohm
Wszystko już wiemy, więc do roboty
R-200 - Pon Sie 24, 2009 23:34
Masz odwrotnie włożone gniazdo do diagnostyki. Wtyk powinien być skierowany w stronę pedału gazu. Diody bardzo fajne, chyba u siebie też takie wmontuję, gratuluję pomysłu.
Remigiusz - Pon Sie 24, 2009 23:55
R-200 napisał/a: | Masz odwrotnie włożone gniazdo do diagnostyki. Wtyk powinien być skierowany w stronę pedału gazu. |
Specjalnie tak jest żeby nikt go nie znalazł
A na poważnie to w druga stronę mi zawsze wypadał i teraz siedzi i nie wypada
Montujcie montujcie i pokażcie efekty
kzrr - Wto Sie 25, 2009 00:11
Remi55, mam pytanie czy planujesz być na najbliższym zlocie ?
Remigiusz - Wto Sie 25, 2009 00:14
kzrr, Chodzi o zlot ogólny Polski To pewnie ze będę, fajnie było tamtym razem wiec i teraz będę
kzrr - Wto Sie 25, 2009 00:15
Remi55, tak oczywiście o Ogólnopolski, w takim razie nie będziesz miał nic przeciw jeśli poproszę Cię o zamontowanie tych kilku świetnych bajerów Twojego autorstwa, a których mi własnie brakuje
Remigiusz - Wto Sie 25, 2009 00:18
kzrr, Spox pomyślimy
kzrr - Wto Sie 25, 2009 00:21
Remi55, Sory za OT,ale ja z dziedziny elektroniki/elektryki jestem kompletna noga przy piwku będziemy kminić
Remigiusz - Wto Sie 25, 2009 00:28
kzrr napisał/a: | przy piwku będziemy kminić |
Przy piwku ja nie kminie bo słaba głowę mam i bym odpadł w pierwszej rundzie
kzrr - Wto Sie 25, 2009 00:31
No to małymi łyczkami będziemy powoli kminić ale jakby co to się jakos zgadamy na priv
|
|