Zobacz temat - [rall] jak doczyscic chromy przy zderzakach

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [rall] jak doczyscic chromy przy zderzakach

pioneer_SRT - Nie Sie 23, 2009 21:59
Temat postu: [rall] jak doczyscic chromy przy zderzakach
Siemaneczko
Mam takie pytanko do was ludziska:
Jak mam zrobic aby listwy chromowe przy zderzakach swiecily jak psu jajca?
Bo mi wyblakly i nie maja takie polysku jak nowka sztuka lub jakie środki mam użyć aby tak swiecily????
Pozdro i czekam o porade

staf - Nie Sie 23, 2009 22:11

pioneer_SRT, Polecam srodki tej firmy ponieważ sam kupowałem u nich jak czyściłem zyrandol z mosiądzu. Efekt super i cena przystępna.
Pływak - Nie Sie 23, 2009 22:11

Tak jak pisałem na PW jeśli chromy masz pokryte tak jak w kanciakach przeźroczystym tworzywem użyj Tempo albo jakieś politury do tworzyw, no chyba, że chrom pod tworzywem już nie domaga wtedy dupa blada. Jeśli masz gołe chromy polecam pastę polerską autosol do chromów .
pioneer_SRT - Nie Sie 23, 2009 22:13

staf napisał/a:
pioneer_SRT, Polecam srodki tej firmy ponieważ sam kupowałem u nich jak czyściłem zyrandol z mosiądzu. Efekt super i cena przystępna.

a Jaka to firma jest?

staf - Nie Sie 23, 2009 22:16

pioneer_SRT, O w morde.
Prosze. http://www.starwax.sklep....d686a8009c7c1b5

zuber84cool - Nie Sie 23, 2009 22:39

pioneer_SRT albo najtaniej kup pastę polerską AUTOMAX lekkościerną,sam jej używam a kiedyś polerowałem nią felgi alu na lustro nadaję się do tego jak najbardziej jak chcesz coś wykończyć na lustro felgi listwy itp,z droższych to AUTOSOL obie bardzo dobre i starczają na długo używam obu,mam tą dużą puchę :mrgreen: AUTOSOL do metali.
Thrillco - Pon Sie 24, 2009 05:23

a ja polecam zmielic szkolną krede i dodac czystego soku z cytryny, wymieszac zeby była papka :) Serio.
SyntaX - Pon Sie 24, 2009 07:14

Bardzo dobra jest tez pasta ARGENTUM jest to pasta do czyszczenia chromu i srebra.
Tak się składa, ze naprzeciwko salonu PlusGSM gdzie pracuje dziewczyny maja stoisko ze srebrem, złotem itp.
Mają też na zamówienie różne rzeczy z chromu i tam tego uzywają do czyszczenia.

Brt - Pon Sie 24, 2009 09:07

zasadnicza sprawa jest taka, że w R200 to nie jest chrom czysty, tylko plastik z warstwą "chromu" pod spodem ... i jesli ten "chrom" się łuszczy to albo wymiana listew albo wyjęcie i oklejenie na nowo taśmą aluminiowa np.