Zobacz temat - Moj nowy " tyleczek" ;]

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - Moj nowy " tyleczek" ;]

hellboy_d - Pon Sie 24, 2009 19:32
Temat postu: Moj nowy " tyleczek" ;]
Pochwale sie , lakier nie jest dobrany idealnie .Ale tak to z amarath'em bywa .
Mi sie podoba :) Ale i tak w koncu trzeba bedzie calosc "maznac"
Zmienione tylne lampy z ktorych nie zabardzo jestem zadowolony , pala sie diody , 3 z jednej i 3 z drugiej strony .
No i nowy wydech ...

tutaj stara porysowana dupka

tutaj nowa ale niedopracowana przez lakiernikow

Pływak - Pon Sie 24, 2009 19:38

Mi się nie podoba... ale jak już idziesz w tym kierunku to ja bym tam wcisnął 17" z jakimś naleśnikiem 215/35 :mrgreen:
hellboy_d - Pon Sie 24, 2009 19:41

Wiem ze Ci sie nie podoba :] , Twoja tez mi sie nie podoba :P

17 " moze i bym wcisnal ,ale czasu na zakupy nie bylo . Ale na "bank" z wyzszym ET niz to co mam teraz i raczej 195 .

Pływak - Pon Sie 24, 2009 19:48

hellboy_d napisał/a:
Wiem ze Ci sie nie podoba :] , Twoja tez mi sie nie podoba :P

W takim razie do wyrażenia opinii zapraszam do odpowiedniego tematu gdzie uściślij co Ci się nie podoba czy zawias czy dokładka bo jeśli reszta to niestety nie ja projektowałem auto tylko Honda :lol:

Cytat:
17 " moze i bym wcisnal ,ale czasu na zakupy nie bylo . Ale na "bank" z wyzszym ET niz to co mam teraz i raczej 195 .

Chyba, z niższym? Im ET mniejsze tym rozstaw większy chyba, że chcesz zmniejszyć rozstaw

hellboy_d - Pon Sie 24, 2009 20:02

Jasne ze wyzszy bo te obecne na konkretnej "dziurze " juz "fredzelki robia ". A nizsze et zeby wlasnie nie szarpalo opon , na ten moment oprocz juniora z tylu juz nie za bardzo moge kogos wcisnac bo przy 205 i Zawiasie 40/40 na polskich drogach "tlucze" az boli ...

A to ze mi sie nie "podoba " to Ty juz wiesz dlaczego :wink: . Pamietliwy jestem hehe
A tak naprawde , masz ladne autko tylko troche za duzo PS .

Pływak - Pon Sie 24, 2009 20:11

hellboy_d napisał/a:
Jasne ze wyzszy bo te obecne na konkretnej "dziurze " juz "fredzelki robia ". A nizsze et zeby wlasnie nie szarpalo opon , na ten moment oprocz juniora z tylu juz nie za bardzo moge kogos wcisnac bo przy 205 i Zawiasie 40/40 na polskich drogach "tlucze" az boli ...

Znam ten ból sam chciałem założyć 7,5J ET35 ale ja właśnie czasem 2 kumpli z tyłu wiozę (o trzech mogę zapomnieć bo się na baku chyba oprze ;) ) i opona była by ścinana przez błotnik. Niestety 2setki czo to stare czy nowe mają z tyłu bardzo mało miejsca na felgę chociaż ostatnio znalazłem zdjęcie kanciaka z felgą 9J z tyłu i nie wiem jakim cudem gość to tam wcisnął i czy to w ogóle jeździło czy tylko stało ;) Jaki teraz masz rozmiar felgi?
Cytat:
A to ze mi sie nie "podoba " to Ty już wiesz dlaczego :wink: . Pamietliwy jestem hehe

No to trzeba rozgraniczyć czy auto Ci się nie podoba czy użytkownik :]

hellboy_d - Pon Sie 24, 2009 20:17

Jak napisalem , masz ladne autko ....
Dla porownania u mnie w Polsce pod blokiem stoi identyko , tylko gosc uzywa go jako "DOKI" w firmie budowlanej , az szkoda patrzec ....

Papaa2 - Pon Sie 24, 2009 20:51

hellboy_d, ladny kolor ;-) fele tez niczego sobie ;-) a lampy, o mi tam do tego koloru ladie wygladaja ale wolalbym zostac przy standardzie albo moze z ZR bo sa chyba troszke inne ;-)
kzrr - Pon Sie 24, 2009 20:55

Jak dla mnie osobiście te światła to kompletna porażka...
Markzo - Wto Sie 25, 2009 10:37

szkoda, że te lampki nie są w czarnej wersji :( ale pozatym całkiem całkiem ;)
hellboy_d - Wto Sie 25, 2009 12:13

To sa te same swiatelka tylne co ma maciekwawa , tylko mniej czerwieni .Naczytalem sie juz ze sa to "jedynie sluszne swiatla LED do roverka" Innych na Ebayu teraz nie bylo .
Folia czerwona juz kupiona i okleje do tej wysokosci co "czerwien " idzie i bedzie GUT

faecd - Wto Sie 25, 2009 12:37

ale ten tylny zderzak to masz w kompletnie innym kolorze, to ja sie martwie malymi odcieniami swoich malunkow a u Ciebie to tragedia...ogolnie przytulnie i ciekawie wygladaja lampy, grunt ze nie ala lexus:D
hellboy_d - Wto Sie 25, 2009 14:20

faecd napisał/a:
ale ten tylny zderzak to masz w kompletnie innym kolorze, to ja sie martwie malymi odcieniami swoich malunkow a u Ciebie to tragedia...ogolnie przytulnie i ciekawie wygladaja lampy, grunt ze nie ala lexus:D

W realu i swietle dziennym nie "rzuca sie to tak w oczy" ale jest roznica :(
W przyszlym roku pojdzie caly pod malunek wiec bedzie calosc sensownie wygladac .

Lampy wygladaja o klase lepiej niz poprzednie LED-y ale co do wykonania ....
W starych calosc byla zamknieta w sensownej oslonie , w nowych cala plytka od diod jest "na wierzchu" jesli laduje cos do bagaznika to ciagle sie zastanawiam czy na byle zakrecie nie rozwali mi ladunek tej plytki w diably ...

staf - Wto Sie 25, 2009 14:29

Mnie się podoba. A jakbyś tak machnął przedni zderzak? :/ Byłoby tak jak mawia mój sołtys.....Głupi się nie pozna, a mądry powie ze tak ma byc. :grin:
hellboy_d - Wto Sie 25, 2009 14:50

Raczej caly pojdzie pod malunek . Jak na razie mam wzniejsze wydatki ... ale jak cos to poleci jakis ciekawy kameleon .Moja optuje za "zlotym" ja bym wolal cos w rodzaju lazer diabolo czyli czrny z czerwonym ...

[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 15:51 ]
staf napisał/a:
Głupi się nie pozna, a mądry powie ze tak ma byc

A jak moj lakiernik zas wynajdzie inny odcien ?? ?
Ale z drugiej strony pewnie masz racje :]

Toshiro - Wto Sie 25, 2009 15:06

nie powiem, ładnie wygląda :) ja osobiście wole te seryjne z 200 :) dlatego w swoim nie zmieniam :)

Pozdro

dudus87 - Wto Sie 25, 2009 16:33

jakier dobrany jest tragicznie...lampy duzo lepiej by wygladaly
Karcios - Sro Sie 26, 2009 10:00

Wyglada to dobrze bo zostalo estetycznei zrobione tylko lakier tragiczny dobieral lakiernik z numerow ramy lakier bo mi na to wyglada. Jest ladnie ale osobiscie wole tyl od R200 ale to juz sprawa gusu a jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje. Naprawde ladnie to wyglada, ja bym na twoim miejscu nie zmienial lakieru na inny kolor.
Raptile - Pią Sie 28, 2009 11:16

hellboy_d, kolego a co to za zderzaczek masz z tyłu?
hellboy_d - Pią Sie 28, 2009 11:47

Z MG ZR , tylko miejsce na tablice w zderzaku zostalo "zaspawane" i wyrownane .
Cos takiego

Matius - Czw Wrz 03, 2009 23:58

nie rozumiem... przecież MG ZR ma tablice na klapie a nie w zderzaku?
Pływak - Pią Wrz 04, 2009 06:26

Fakt nie rozumiesz, Zr po lifcie ma w zderzaku miejsce na tablice :]
http://www.niot.net/niot_...t.net%20(7).jpg

bambi - Pią Wrz 04, 2009 08:16

łoo ale Ci lakiernik dobrał kolor :roll:
Toshiro - Pią Wrz 04, 2009 08:22

ja bym na Twoim miejscu pojechał do tego lakiernika i mu pokazał jak spaprał robote i domagał się poprawki
Matius - Pią Wrz 04, 2009 15:13

Pływak napisał/a:
Fakt nie rozumiesz, Zr po lifcie ma w zderzaku miejsce na tablice :]
http://www.niot.net/niot_...t.net%20(7).jpg

:głupek: zapomniałem o tym ;)

Toshiro napisał/a:
ja bym na Twoim miejscu pojechał do tego lakiernika i mu pokazał jak spaprał robote i domagał się poprawki

ja bym zrobił to samo... jak nie umie dobrać koloru to po co się bierze za to? Wiadomo że stary lakier wypaliło słońce i dlatego w takich przypadkach istnieje coś takiego jak komputerowe dobieranie koloru i tutaj nie zauważysz różnicy bo jej nie ma :) a jak jest to ciężko zauważyć ;p

hellboy_d - Pią Wrz 04, 2009 20:37

panowie maja jeszcze spojlery boczne i przod zrobic , to coz beda poprawiac ....
Matius - Pią Wrz 04, 2009 21:28

to czekamy na efekty :)

szczerze bardzo spodobał mi sie Twój nowy tyłeczek :razz: pomysł co do przodu miałem ale z tyłkiem nie za bardzo a teraz już chyba wiem co zrobię ;] tylko ja mam czerwoną perłę i zastanawiam się jak to będzie wyglądać...