|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214]Przy zamykaniu swiecą się światła stopu
leszczu - Nie Sie 30, 2009 13:08 Temat postu: [214]Przy zamykaniu swiecą się światła stopu Dzisiaj przy zamykaniu roverka zobaczyłem że na sekundę zaświecą mi się też z kierunkowskazami światła stopu.Dodam też że często muszę wymieniać bezpiecznik od światła stopu i wstecznego.W czym tkwi problem wczoraj jechałem w bardzo duży deszcz może coś zamokło i robi zwarcie.
Brt - Nie Sie 30, 2009 13:25
leszczu19901, wiązka tylnej klapy ... na 99% masz tam uszkodzone przewody i zwarcie.
leszczu - Nie Sie 30, 2009 13:27
a można wiedzieć gdzie jest ta wiązka tylnej klapy
Brt - Nie Sie 30, 2009 13:33
Gumowy przepust po prawej stronie między klapą a nadwoziem, widoczny po otworzeniu klapy .... poszperaj na forum było o tym spooooooro razy
leszczu - Nie Sie 30, 2009 13:36
dzięki za szybką odpowiedź
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:47 ]
a jeszcze takie pytanie czy będę musiał odłączyć akumulator jak będę grzebał przy tej wiązce tylnej klapy bo gdzieś czytałem że jak odłączę akumulator to będę musiał zsynchronizować pilot.
magneto - Nie Sie 30, 2009 14:42
leszczu19901 napisał/a: | jeszcze takie pytanie czy będę musiał odłączyć akumulator jak będę grzebał przy tej wiązce |
w najgorszym wypadku spali ci bezpiecznik jak zrobisz zwarcie
nigdy i w żadnym samochodzie jaki miałem do tej pory nie odłączałem akumulatora i nigdy nic sie nie stało.nawet jak rozpinam kostki od srs to robie to pod napięciem i wszystko jest ok.
Robertus74 - Nie Sie 30, 2009 20:41
leszczu19901 napisał/a: | dzięki za szybką odpowiedź
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:47 ]
a jeszcze takie pytanie czy będę musiał odłączyć akumulator jak będę grzebał przy tej wiązce tylnej klapy bo gdzieś czytałem że jak odłączę akumulator to będę musiał zsynchronizować pilot. |
No ale czy 4-krotne naciśnięcie przycisku "zamknij" na pilocie to takie wielkie mecyje?
staf - Nie Sie 30, 2009 20:46
magneto napisał/a: | leszczu19901 napisał/a: | jeszcze takie pytanie czy będę musiał odłączyć akumulator jak będę grzebał przy tej wiązce |
w najgorszym wypadku spali ci bezpiecznik jak zrobisz zwarcie
nigdy i w żadnym samochodzie jaki miałem do tej pory nie odłączałem akumulatora i nigdy nic sie nie stało.nawet jak rozpinam kostki od srs to robie to pod napięciem i wszystko jest ok. |
Ja byłem przy dwóch wymianach kierownicy w róznych R. Akumulator nie był odpinany i nic się nie stało. Jest
Brt - Nie Sie 30, 2009 20:54
w wiązce nie masz stałego plusa ... dopiero po przekręceniu stacyjki się pojawia, wiec luz ... mozesz robić bez odpinania aku
sTERYD - Pon Sie 31, 2009 11:39
Brt napisał/a: | w wiązce nie masz stałego plusa |
a siłownik zamka nie jest sterowany masą przypadkiem ?
no i o świetlenie, (tylko w tym wypadku jest plus przez żarówkę )
Brt - Pon Sie 31, 2009 13:16
siłownik dostaje jednocześnie dwoma przewodami masę i plus tyle, że zamiennie (różna biegunowość dla zamykania i otwierania) a podświetlenie bagażnika to stały plus na żarówce a minus idzie właśnie od blaszki w zamku w klapie
|
|