Zobacz temat - [R220] Zaróweczki kontrolek - ich występowanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220] Zaróweczki kontrolek - ich występowanie

Bordos - Pon Sie 31, 2009 18:15
Temat postu: [R220] Zaróweczki kontrolek - ich występowanie
Dolożyłem do mojego auta farbyczny zestaw halogenów przednich i przyglądając się dobrze zegarom wydaje mi sie, iz kontrolka obok kontrolki przeciwmgłowych tylnich jest od przednich.

Podczas montażu podpinałem jeden pin do odpowiedniej kostki od MFU, co tym bardziej skłania mnie ku myśleniu, iż takowa kontrolka może się na desce znajdować.

Pytanie moje brzmi:
- czy gdy auto fabrycznie nie było wyposażone w takie halogeny, to czy w zegarach mimo to montowana była zarówka pod kontrolką?
- jakie żarówki się tam znajdują ? (Jakie i w jakich obudowach?) Czy są to te same co od podświetlenia np. zegarka w R200 ?

Pozdrawiam

R-200 - Pon Sie 31, 2009 18:35

Nie ma kontrolki przednich, jest tylko od tylnich. :cool:
Bordos - Pon Sie 31, 2009 18:44

Masz przednie fabryczne i nie masz kontrolki ?
azer - Pon Sie 31, 2009 18:59

więc tak, auto fabrycznie w zależności od opcji było wyposażone w halogeny z przodu, ale czy kontrolka obok tylnych jest od przednich to nie wiem
według tej rozpiski (możliwe kontrolki)

to nic takiego nie ma.
Jak ja rozkręcałem ostatnio zegary aby sprawdzić jedną żarówkę to w tym miejscu nic nie było, więc jeżeli to to miejsce to u mnie nie było tam nic (nie mam halogenów przód)

Jaka żarówka tam się znajduje to nie wiem, ostatnio wyciągnałem swoją i kupiłem taką samą w sklepiku bez pytania o model. Jaka obudowa to też nie wiem :)

Coś w tym stylu: http://allegro.pl/item704...d_kod_0201.html tylko ta jakaś dziwnie droga.
mam jedną żarówkę w schowku, jutro mogę zerknąć jakie ma oznaczenie

R-200 - Wto Wrz 01, 2009 09:21

Tak, fabrycznie nie ma kontrolki. Jest tylko w przełączniku. :cool:
pietro - Wto Wrz 01, 2009 09:59

po włączeniu halogenów, podobnie jak od grzania szyby czy klimy zapala się tylko żaróweczka na przycisku