|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 1.4 16v] Pytanie odnośnie numeru silnika.
adamk - Czw Wrz 10, 2009 11:25 Temat postu: [R25 1.4 16v] Pytanie odnośnie numeru silnika. Witam
Ma pytanko gdzie znajde numery silnika?
Grzebalem przed chwila pod maska ale nie moge znalesc
Czy ktos moze pomoc gdzie to znajde?
Dziekuje
Pozdrawiam
PopaY - Czw Wrz 10, 2009 11:27
Heh, prawda jest taka, że numerów nie musi być Silnik to rzecz eksploatacyjna, podlegająca normalnej wymianie stąd numery nie są wymagane. Ja się przyznam szczerze, że u siebie też nie wiem gdzie je mam, bo jakoś nie myślałem o tym by ich szukać, bo nie są do niczego potrzebne.
adamk - Czw Wrz 10, 2009 11:31
Wlasciwie to potrzbuje bo chcialbym dokladnie dobrac przewody wysokiego napiecia i swiece. Wybierem sie do sklepu i pewnie pierwsze pytanie padnie o numer silnika.
Niechcialbym sie pomylic szczegolnie w kablach
Masz mzoe jaksi pomysl? jka trafnie dobrac kable?
azer - Czw Wrz 10, 2009 11:42
w rave jest schemat gdzie znajdziemy te numery, niestety w pracy nie mam rave więc teraz nie pomogę więcej
PopaY - Czw Wrz 10, 2009 11:45
adamk napisał/a: | Wlasciwie to potrzbuje bo chcialbym dokladnie dobrac przewody wysokiego napiecia i swiece. Wybierem sie do sklepu i pewnie pierwsze pytanie padnie o numer silnika.
Niechcialbym sie pomylic szczegolnie w kablach
Masz mzoe jaksi pomysl? jka trafnie dobrac kable? |
Numery nie będą potrzebne Wystarczy, że powiesz jaki to typ auta, jaki rok i jaki silnik Ale, jeśli bardzo potrzebujesz to tu masz podany numer silnika do wersji iDT
adamk - Czw Wrz 10, 2009 11:48
Sprawdzajac naprzyklad katalog ngk:
http://www.e-ngk.pl/re-ng...&Ing=pl&t=kabel
po wyborze rover poznij rover 25 pojawiaja sie dwa rodzaje kabli:
RC-RV415
oraz
RC-RV1202
Skad mam wiedziec ktory wybrac?
dzieki za pomoc
darek_wp - Czw Wrz 10, 2009 12:08
w dowodzie rejestracyjnym jest wpisana moc i pojemność silnika - po sprawdzeniu bez problemu da się wybrać odpowiednie kable choć w Twoim przypadku powinny być RC-RV415 - komplet 4 szt świece-kopułka + 1 szt cewka zapłonowa -kopułka (jeśli chcesz wymienić wszystkie)
w komplecie RC-RV1202 są tylko 2 kable
adamk - Czw Wrz 10, 2009 13:43
witam sciagnelem oslone plastikowa i zobaczylem 2 kable denso i 2 cewki
czyli wychodzi na to ze RC-RV1202 ?
darek_wp - Czw Wrz 10, 2009 21:53
100%
|
|