|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1,4 benzyna] Nowa uszczelka pod głowice
RADEK88 - Pią Wrz 18, 2009 15:00 Temat postu: [R200 1,4 benzyna] Nowa uszczelka pod głowice Witam!
Umówiłem się z mechanikiem na wymiane uszczelki i gdy powiedziałem, że chce orginalną uszczelke to powiedział zebym ją kupił a on wymieni.
Proszę o namiary na taką uszczelke (chodzi mi o tą najnowszą orginalną uszczelke z Land Rovera o ile się nie myle).
Mechanik jest z Łańcuta, można gdzieś w Rzeszowie kupić badż zamówić taką uszczelkę
Proszę o jak najszybszą odpowiedż.
keczu - Pią Wrz 18, 2009 15:03
RADEK88 napisał/a: | Proszę o namiary na taką uszczelke (chodzi mi o tą najnowszą orginalną uszczelke z Land Rovera o ile się nie myle). | Zobacz jaka masz miske olejowa,jesli stalowa to nie zalozysz nowej magistrali olejowej ktora jest w komplecie z metalowa "nowa" uszczelka Landrowera.Poza tym http://forum.roverki.eu/v...c99d2212#395347
RADEK88 - Nie Wrz 20, 2009 21:44
Tak więc proszę o namiary na wzmacnianą uszczelkę starego typu.
Gdzie mogę taką kupić?
ash - Nie Wrz 20, 2009 21:47
Keczu, jestes pewien swoich słów? Wg mnie zakladanie nowej magistrali jest tylko zalecaną opcją. Możesz bez problemu zakładać samą uszczelke nowego typu Twój wybór.
kasjopea - Nie Wrz 20, 2009 21:48
Zapytaj tutaj
keczu - Pon Wrz 21, 2009 00:07
ash napisał/a: | Keczu, jestes pewien swoich słów? Wg mnie zakladanie nowej magistrali jest tylko zalecaną opcją. Możesz bez problemu zakładać samą uszczelke nowego typu Twój wybór. | Jestem pewien.Ale zeby to udowodnic musialbym znalezc ten biuletyn techniczny czy artykul,poza tym byl po angielsku i czytalem go jakies 4 m-ce temu,jeden z setek na temat Rovera,dziesiatek na temat HGF i tych kilku o nowej uszczelce,ze z powodu braku silkonowych uszczelnien,tego samego momentu dokrecania potrzebna jest nowa magistrala ktora usztywnia caly blok bo inaczej puszcza wode itd,itp....nie chce mi sie szukac.Z reszta sprzedawana jest jako komplet z magistrala.Poza tym w linku o nowej uszczelce jest to potwierdzone przez osoby ktore nie jedna uszczelke juz wymienily.
Tu jest tak na przyklad cos o nowej uszczelce i magistrali.
http://www.mgf.ultimatemg...ry_of_the_K.htm
PTE - Pon Wrz 21, 2009 09:02
I tutaj też.
kasjopea - Pon Wrz 21, 2009 11:04
keczu, prośba: stosuj spację między zdaniami
|
|