|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Kolanko intercoolera
occrew - Czw Wrz 24, 2009 18:12 Temat postu: [R75] Kolanko intercoolera witam, problem wyglada tak, ze niedawno mialem stluczke i przesunela mi sie chlodnica i lekko skrecila na zaczepach...oddalem samochod do lakiernika zeby naprawil mi przedni zderzak, ale niby"fachowiec" nie podpowiedzial mi przy zakladaniu zderzaka zebym cos jak najszybciej zrobil z chlodnica bo nei wisi w odpowiedniej pozycji, dlatego jezdzilem tak kilka tygodni i w trakcie jazdy zorientowalem sie ze samochd nie ma powera i ze strasznie kopci z rury, bylem z tym problemem u drugiego mechanika, powiedzial mi ze kolanko od intercoolera do ktorego przymocowany jest waz do turbiny jest pekniety i rozszczelniony, podpowiedzial mi spawanie plastikiem
dlatego teraz kieruje pytanie do was czy jest to odpowiednie i rozsadne rozwiazanie, czy takie spawanie wystarczy zeby samochod dalej dzialal normalnie...
szoso - Czw Wrz 24, 2009 18:36
occrew napisał/a: | czy takie spawanie wystarczy zeby samochod dalej dzialal normalnie... |
tak tylko musisz kogoś u siebie znaleźć co się zajmuje takim spawaniem i zrobi to dobrze
dorotamax1 - Czw Wrz 24, 2009 18:43 Temat postu: KOLANKO OD INTERCOLLERA zobacz na allegro są tam takie kolanka sam wymieniałem a o ringi są po 2.5zl w każdym sklepie motoryzacyjnym
occrew - Pon Wrz 28, 2009 12:32
i wtedy obejdzie sie bez spawania? wymienie kolanko podepne wezyk i powszystkim?
jak bys mogl to podeslij mi link z przykladowa aukcja bo sam szukam i nic nie moge znalesc, byc moze pod zlymi kategoriami patrze
PHJOWI - Pon Wrz 28, 2009 20:47
MAM na stanie takie kolanko.
occrew - Wto Wrz 29, 2009 00:11
za ile?
szoso - Wto Wrz 29, 2009 11:13
occrew napisał/a: | za ile? |
zadzwoń do niego to ci powie
wiesiek63 - Czw Paź 01, 2009 18:38
dorotamax1, dorotamax1,
Witam jaki jest wymiar tego oringu
pozdrawiam
dorotamax1 - Pią Paź 02, 2009 07:47
mam 3 szt bo kupiłem na zapas sobie ci przesłać ale jutro zmierzę ci napisze ook
occrew - Nie Paź 04, 2009 21:12
jestem po wizycie u mechanika i ogladajc intercooler usterka wygladala tak ze rzeczywiscie kolanko wyskoczylo z intercoolera poniewaz uchwyt mocujacy byl pekniety...
mam teraz 2pytanie zwiazane z tym samym tematem, poogladnieciu calego urzadzenia znalezlismy kilaka pekniec w innym miejscu, doradzcie mi bo slyszalem kilak roznych opini, czy na zalaczonym zdjeciu pekniecia w tak jakby obudowie beda powodowac uciekanie powietrza i dalej beda powodowac ustrecke, czy nalezy to koniecznei jesczze zespawac plastikiem, czy nie warto?
|
|