Zobacz temat - [R214 '97] Oswietlenie schowka

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 '97] Oswietlenie schowka

marcin8c - Czw Wrz 24, 2009 23:50
Temat postu: [R214 '97] Oswietlenie schowka
Czy moglby ktos podeslac fotke jak wyglada mechanizm wlaczajacy swiatelko w schowku ? U mnie chyba czego brakuje bo wyglada to tak

- po lewej stronie "mechanizmu" jest kwadratowy otwor na zatrzask trzymajacy caly schowek
- po prawej stronie jest okragly otwor w ktorym znajduje sie tulejka z metalowym koncem (od strony filtrow)
- za schowkiem zwisa kabelek zakonczyny kostka z dwiema blaszkami.

po zetknieciu tych blasze np srubokretem, swiatelko swieci. ale nie mam zielonego pojecia jak to wszystko polaczyc w calosc aby swiatelko swiecilo przy otwartym schowku. Dodam ze na drzwiczkach schowka jest tylko zameczek od zamykania, zadnych bolcow czy czegos w tym stylu co moglo by jakos powodowac przeplyw pradu miedzy tamtymi blaszkami.
No poprostu nie mam pomyslu jak to moze bys skonstruowane

SeevS - Pią Wrz 25, 2009 07:11

Należy włączyć światła żeby paliło się światło w schowku. Ale o tym chyba wiesz
marcin8c - Pią Wrz 25, 2009 10:03

wiem :) chodzi mi o sama idee tego mechanizmu zapalania swiatelka
adamk - Pią Wrz 25, 2009 10:17

to jest zwykly wlacznik ktory jak jest naduszony nie przewodi a jak otworzysz to wychodzi cypek i zwiera walczylem z tym us siebie
Paul - Pią Wrz 25, 2009 10:18

W RAVE tego nie ma? Zdaje mi się, że było rozrysowane.
IMO brakuje Ci takiego plastykowego bolca, który ROZŁACZA styki przy zamkniętym schowku.

marcin8c - Pią Wrz 25, 2009 11:44

jedyne co znalazlem w RAVE to jak zdemontowac sama klape tego schowka. Jak by ktos cos znalazl bym byl wdzieczny :) Ewidentnie tam czegos brakuje a nie mam gdzie podejzec czego.

EDIT

Udalo mi sie to znalezc w RAVE :D Ale zdjecie i tak byloby mile widziane jak to u kogos wyglada :razz: