|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [iDT] Czy warto kupić ten rozrząd?
HuMaX - Sob Wrz 26, 2009 15:10 Temat postu: [iDT] Czy warto kupić ten rozrząd? Witam!
Czy warto kupić ten rozrząd?
http://www.allegro.pl/ite..._diesel_td.html
Przebiegów aż takich dużych nie robię, a nie wiem ile ma teraźniejszy rozrząd przejechane.
Pompę wody też trzeba wymienić przy rozrządzie?
Oczywiście chodzi mi o MG ZR.
Myślę, że jest ok, ale doradźcie
kasjopea - Sob Wrz 26, 2009 16:08
HuMaX, uzupełnij dane auta w nawiasie.
Krzysi3k - Sob Wrz 26, 2009 16:38
Dobrze napisał nie wiem o co chodzi... iDT, a samochód tu nie jest ważny.
W Białymstoku widzę sprzedaje... Niestety Humax ja Ci nie doradzę
azer - Sob Wrz 26, 2009 16:59
HuMaX, może być, chociaż z tego co pamiętam jak szukałem kompletu dla siebie to wyszło że paski conti są lepsze. Akurat takiego zestawu na allegro nie ma, ale były więc pewnie się pojawią. I z tego co pamiętam to pompy w dieslach nie trzeba wymieniać. Mi lekarz od Rków nie wymieniał, a nic mu nie sugerowałem o niej.
Wałkowane sto tysięcy razy
labomb - Sob Wrz 26, 2009 18:04
Też jestem w fazie wymiany rozrządu i z tego co się dowiedziałem w sklepach to przy zakupie trzeba podać numer nadwozia aby dobrać pasek. Ponoć są dwa i różnią się minimalnie, pomóżcie bo już zgłupiałem. Tak jak kolega napisał chce kupić conti
PopaY - Sob Wrz 26, 2009 18:08
A może ktoś napisze... Czy w naszych iDT można zastosować łańcuchy zamiast pasków?
labomb - Sob Wrz 26, 2009 18:11
Też jestem w fazie wymiany rozrządu i z tego co się dowiedziałem w sklepach to przy zakupie trzeba podać numer nadwozia aby dobrać pasek. Ponoć są dwa i różnią się minimalnie, pomóżcie bo już zgłupiałem. Tak jak kolega napisał chce kupić conti
PopaY - Sob Wrz 26, 2009 18:12
Eeee, na bank nie. iDT to iDT - nie ma znaczenia w jakim nadwoziu jeździ.
staf - Sob Wrz 26, 2009 18:26
Zapytaj Tu
HuMaX - Sob Wrz 26, 2009 20:43
Oczywiscie chodzi mi o MG ZR. Cena jest atrakcyjna. Czy moze ktos jeszcze potwierdzic czy nie trzeba wymieniac pompy wody przy wymianie rozrzadu? i czy na pewno bedzie pasowac?
Licze na Wasza pomoc,
pozdrawiam
magneto - Sob Wrz 26, 2009 21:47
HuMaX napisał/a: | czy nie trzeba wymieniac pompy wody przy wymianie rozrzadu? |
Ja nie wymienialem i nic się nie stalo
Legion1349 - Sob Wrz 26, 2009 23:33
nie warto brać rozrządu jakiejś paździerzowej firmy, kup conti i nie oszczędzaj a Twój roverek będzie zadowolony. Mnie rozrząd do frelka kosztował 800zł (paski rolki napinacze + pompa wody) ale przynajmniej wiem za co płacę.
[ Dodano: Nie Wrz 27, 2009 00:34 ]
Pompa wody jak Ci się nie poci to nie wymieniaj
|
|