|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214i 98r] Problem z nawiewem
finger - Wto Wrz 29, 2009 09:58 Temat postu: [R214i 98r] Problem z nawiewem Problem mój wygląda następująco, po włączeniu nawiewu cala deska przednia dostaje cholernych wibracji jak by się miała zaraz rozlecieć, im mocniej ustawie nawiew, tym mocniej slychac buczenie i sa mocniejsze drgania. Co to moze byc? Moze ktos kiedys mial tez ten problem
kasjopea - Wto Wrz 29, 2009 10:00
Może wentylator niedokręcony?
finger - Wto Wrz 29, 2009 10:05
Przyznaje sie szczerze ze nie wiem,w ktorym miejscu znajduje sie dokladnie wentylator, jak do niego mam sie dostac?
kasjopea - Wto Wrz 29, 2009 10:10
A ja przyznam szczerze, że nie wiem jak to do końca jest w 200. Pewnie podobnie jak w 400 czyli za schowkiem pasażera. U mnie jest dostęp od spodu, po zdjęciu takiej osłony, a jak u Ciebie to niestety nie wiem
finger - Wto Wrz 29, 2009 10:11
Rozumiem ze tam gdzie jest filtr za schowkiem?
kasjopea - Wto Wrz 29, 2009 10:15
tak
[ Dodano: Wto Wrz 29, 2009 11:15 ]
Zaraz pewnie wypowie się ktoś od 200, ale i tak możesz sobie ściągnąć RAVE ze strony klubowej, bo tam wszystko jest pokazane co i jak, na pewno Ci się przyda.
xkrzychux - Wto Wrz 29, 2009 10:36
Być może odkleiła Ci sie jedna z gąbek uszczelniających (znajdująca się na przegrodach zamykających) i wpadła na wirnik wentylatora.
Budyn - Wto Wrz 29, 2009 19:31
Finger, gdybyś się tym zajmował to mógłbyś zdać relacje jak dostałeś się do wentylatora, sam mam problem bo coś zaczeło mi ''terkotac'' ale myślę że może to być obluzowany sam wirnik. Z góry dziękuje
finger - Sro Wrz 30, 2009 16:43
Udalo mi sie znalesc wirnik lecz nie umiem go wyjac, znaczy odkrecilem 3 srubki ktore go trzymaja ale niestety nie umiem go wyjac gdyz nie ma miejsca by go wysunac. Moze ktos wie jak sie go da calego wyciagnac z obudowy. Obawiam sie jednak ze to nie sam wirnik jest przyczyna lecz cos innego tylko co?
FSEbola - Sro Wrz 30, 2009 18:38
finger napisał/a: | Udalo mi sie znalesc wirnik lecz nie umiem go wyjac |
znaczy sie zdemontowales schowek ..??? czy grzebiesz od dołu ..???
najlepszy dostep do wentylatora jest po zdemontowaniu schowka, wentyl znajduje sie za schowkiem po prawej
finger - Sro Wrz 30, 2009 23:45
Tak zdemontowalem schowek i dokopalem sie do wirnika, udalo mi sie go oddolu wykrecic ( trzy srubki), czesciowo go wysunelem ale nie moge do konca go wyjac bo brakuje mi miejsca z dolu i zastanawiam sie czy jest na to jakis patent? Ewentulanie jesli okaze sie ze jest wporzo to zastanawiam sie co innego moze byc przyczyna tych wibracji
kasjopea - Czw Paź 01, 2009 07:12
finger, uzupełnij jeszcze proszę dane auta w nawiasie kwadratowym.
|
|