|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Problem z przełącznikami dmuchawy powietrza
Radzio83 - Sro Wrz 30, 2009 12:36 Temat postu: [Freelander] Problem z przełącznikami dmuchawy powietrza Witam, od wczoraj posiadam Land Rovera Freelandera 2.0 TDi 99 r. i mam problem z przełaczaniem pokręteł dmuchawy powietrza. Wszystko działa prócz ostatniego układu (chodzi o ustawienie pokrętła w pozycji aby dmuchało na przednią szybę). Pokrętło wogóle nie wskakuje na tą pozycję. Stąd moje pytanie jak rozebrać ten element i co może być tego przyczyną? Proszę o pomoc bo inaczej w zimie sam będę robił za dmuchawę pozdrawiam.
Legion1349 - Sro Wrz 30, 2009 15:04
wyjmij radio, wtedy jest dobry dostęp do środkowej konsoli, dostań się do przełącznika i zobacz czy jest wszystko ok, u mnie się przekrzywił i nie łapał jednej pozycji.
Radzio83 - Pon Paź 05, 2009 12:58
Ok zobaczę dzisiaj. Wczoraj patrzył mój tata i mówił że tam idą jakieś linki prowadzące które otwierają poszczególne komory ale ciężko jest się tam dostać, więc przyczyna może być własnie tam (coś się zacina) i nie otwiera. Dzięki za pomoc i zapraszam innych do dyskusji.
[ Dodano: Pon Paź 05, 2009 13:58 ]
Patrzyłem jak mi mówiłeś ale nic nie pomogło. Prawdopodobnie problem tkwi w drucie który otwiera i zamyka poszczególne komory a nie w samym pokrętle. Wogóle cały układ dmuchaw w tych autach to jedna wielka porażka. Przy najwyższym biegu słychać wielki szum ale powietrza jak kot napłakał. Może to coś innego blokuje pokrętło???
|
|