|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 benz. 98']Problem w wymiana baterii w pilocie :(
luz4ever - Pią Paź 09, 2009 10:31 Temat postu: [R200 1.4 benz. 98']Problem w wymiana baterii w pilocie :( Witam. Ostatnimi czasy pilot od mojego Rover-ka czasami odmawial posluszenstwa wiec postanowilem wymienic baterie. Przyznam szczerze ze nie mialem pojecia ze przy wymianie baterii obowiazuja jakies zasady wiec poprostu wyjalem stara i wlozylem nowa. Immobiliser nie chcial sie wylaczyc wiec przeczytalem artykul na stronie : http://www.roverki.pl/art...order=0&sid=307 i zrobilem wszystko tak jak jest tam opisane, ale niestety i tym razem pojawil sie problem. Otóz wkladam nowa baterie wciskam 4 razy przycisk zamkniecia dzwi sie zamykaja mysle "jest dobrze" wciskam przycisk otwarcia dzwi sie otwieraja immobiliser wylancza i w pelni szczesliwy mysle "no juz jestes moj" odpalilem samochod przejechalem wedlug porad na stronie kilka kilometrow i mysle ze czas na probe generalna. Zaparkowalem pod domem zamknalem samochod i ... Immo znow sie nie wylancza:/ Wszyscy elektrycy w okolicy nie chca sie w ogole podjac naprawy Teoretycznie najwiekszy SZPEC w okolicy stwierdzil ze ratuje tylko serwis tylko ze kilka minut pozniej znow mi sie to udalo i nie wiem co robic Czyli podsumowujac pilot sie synchronizuje tylko tak jakby jednorazowo:/ Bede wdzieczny za kazda pomoc!! Pozdrawiam
edit:
Po jakims czasie zabawy zauwazylem dziwna rzecz pilot dziala dopuki jest rozebrany i trzymam go w reku kiedy jednak schowam mechanizm do obudowy pilota znow odmawia posluszenstwa;/
lucky - Pią Paź 09, 2009 13:26
Spróbuj po zatrzymaniu auta zamknąć i otworzyć drzwi "z klucza" (z pilotem na breloku oczywiście) i dopiero po tym zamknąć i otworzyć pilotem.
darek_wp - Pią Paź 09, 2009 14:57
procedura wymiany baterii opisuje, że aby dokonać synchronizacji pilota należy otworzyć auto z kluczyka (nie otwierać drzwi) i min 4 razy nacisnąć przycisk zamykania na pilocie
a co do pilota daj go jakiemuś elektronikowi niech sprawdzi czy nie ma pękniętych ścieżek albo zimnych lutów na płytce - to najczęstsze powody kłopotów z pilotem tym bardziej że jak piszesz bez obudowy pilot działa ok
przyjrzyj się jeszcze uchwytowi na baterię - jego połączeniu z płytką tam najczęściej nie łączy
CoreyT - Pią Paź 09, 2009 15:51
Zawsze możesz spróbować pojechać do ASO i zagadać z mechanikiem (broń Boże z szefem) i może się tym zajmie.
Ja miałem taką sytuację, że po wymianie baterii pilot w ogóle nie działał, wstukiwanie kodu też nie pomagało. Odholowano mnie do ASO Bmw-Rover i pan zabrał pilota, zniknął na parę chwil na zapleczu, wrócił i wszystko działało jak nowe.
Cała impreza kosztowała mnie dyszkę na piwo.
luz4ever - Nie Paź 11, 2009 23:01
Dzieki wszystkim za pomoc Prawdopodobnie nie laczy mi bateria bo dopuki cala plytka pilota jest nieruszana ( w jednym miejscu) dziala bez problemu i jak narazie jest ok:P jutro udam sie do elektryka Jestem juz umowiony i bedzie sie staral zebym wkoncu mogl jak czlowiek schowac pilota do obudowy:P
|
|