Zobacz temat - Końcówka tłumika - zdjęcie

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - Końcówka tłumika - zdjęcie

HuMaX - Sob Paź 24, 2009 15:04
Temat postu: Końcówka tłumika - zdjęcie
Witam!
Chcę gdzieś kupić taką samą końcówkę jak na tym zdjęciu podanym poniżej. Końcówka ma pasować do MG ZR 2.0 iDT. Wiecie gdzie mogę taką dostać w fabryczne miejsce żeby pasowało?

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc!

michone - Sob Paź 24, 2009 15:22

cos podobnego :

http://www.allegro.pl/ite...ow_35_55mm.html

ywis - Sob Paź 24, 2009 15:40

HuMaX, ja mam taką w swoim R, może nie "toćka w toćkę", ale ten deseń, nieco mniejsza troszkę, a gdzie kupiona, czy też było fabrycznie, to nie wiem, bo już z takim zakupiłem.
camaro17 - Sob Paź 24, 2009 22:47

HuMaX, jakiś podróbek chińskich nie kupuj, ja polecam ULTERA, są bardzo dobrze wykonane, ja sam mam przeszło ponad rok, żadnego nalotu, ładnie się zmywa, zero rdzy i teraz po lekkim przepaleniu tłumika nawet na jałowym ładnie mruczy, ewidentnie ją słychać, a mam największą z możliwych okrągłych Fi100. zobacz sobie ta stronkę na pewno coś wybierzesz

http://www.ulter.com.pl/i...show=konc&typ=1

Remigiusz - Sob Paź 24, 2009 23:47

camaro17, Co daje wypalenie tłumika :?:

Maja oni jakiś cennik :?: Kiedyś znalazłem na ich stronie cennik ale teraz nie mogę :sad:

camaro17 - Nie Paź 25, 2009 08:58

Remi55, tłumik po jakimś czasie się wypala, to chyba normalny objaw, jeżeli jest jakaś sportowa końcówka to wtedy ładnie burczy, u mnie jest taki objaw , jak 1,5 roku temu robiłem cały nowy układ wydechowy, to miałem zamiar zamontować tłumik basowy-końcowy lecz zrezygnowałem z tego i zamontowałem samą końcówkę, jest ona bardzo ciężka a jednocześnie bardzo dobrze wykonana, kosztował chyba w tedy jako 90 zł.
Ewidentnie czuje różnice między nowym tłumikiem a teraz jest po prostu głośniejszy, a że mam końcówkę o takiej dużej średnicy to ładnie mruczy, szkoda że nie jest tak w czasie jazdy :wink: przecież z biegiem czasu i użytkowania tłumik końcowy wypala się od środka.

Remigiusz - Nie Paź 25, 2009 10:18

camaro17, aha :mrgreen: Nie to mi jest jasne ze sie tłumik wypala, myślałem ze wlałeś tam benzynę albo coś i wypaliłeś :razz: Tak ja to zrozumiałem. :mrgreen:
HuMaX - Nie Paź 25, 2009 12:25

Dzieki za pomoc :mrgreen:
A moze ktos podac wymiary, ktore na pewno podejda w miejsce w zderzaku w ZR? jakich wymiarow szukac koncowki?

Krzysi3k - Nie Lis 22, 2009 14:21

HuMaX i co? Założyłeś?
Jaką? Pasowała idealnie?
Ja się zastanawiam żeby wstawić ładną końcówkę... Wytnę skierowanie do dołu i wspawam końcówkę :)

HuMaX - Pon Lis 23, 2009 07:13

No ja wlasnie szukam tego co na zdjeciu, ale niestety nic nie pasuje w sklepach - a dedykowanych do ZR'a tez nie widzialem nigdzie :(
Krzysi3k - Pon Lis 23, 2009 11:25

A tu?
http://www.ulter.com.pl/i...show=konc&typ=3
Jest podobna jak na zdjęciu :)

Gonia - Wto Lis 24, 2009 02:18

Na zdjęciu jest chyba fabryczny wydech (z końcówką) ZR 1.8 (120-konnego).
boss.007 - Czw Lis 26, 2009 22:12

Tłumik z Twojej fotki to na 99% Supersprint.
Naoglądałem się kiedyś tego troszeczkę :wink:

HuMaX - Czw Lis 26, 2009 22:24

Krzysi3k5, nie wiem o które zdjęcie Ci chodzi, ponieważ wyświetla mi się cała lista końcówek.. jeśli chciałbym zamówić którąś końcówkę ulter'a to jak ją zamówić? a supersprint'a nie ma do mojego silnika bo patrzylem na ich stronie internetowej :(
Krzysi3k - Czw Lis 26, 2009 22:32

To nie ta?

Mi się taka podoba:

boss.007 - Czw Lis 26, 2009 22:45

Krzysi3k5 napisał/a:

Mi się taka podoba:

Ta końcówka dedykowana jest jako podwójny komin-na dwie strony autka :razz:
Z tylko jednej strony nie będzie to ciekawe rozwiązanie.

Krzysi3k - Czw Lis 26, 2009 22:55

Nie, to jest pojedyncza, na jedną stronę.
Myślę, że fajnie będzie wyglądało.

Te są na dwie strony:

:)

Wieksze foto "mojej"

boss.007 - Czw Lis 26, 2009 23:22

Krzysi3k5 napisał/a:
Wieksze foto "mojej"

A'la Lexus,w takim właśnie kształcie są zamontowane w nim i to originalnie.
Ale może i jedynak by jakoś się wkomponował :wink: