Zobacz temat - [R75] Oświetlenie kabiny

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Oświetlenie kabiny

gagadrago - Pon Paź 26, 2009 08:33
Temat postu: [R75] Oświetlenie kabiny
Witam. Ktoś miał podobny problem ze swiatełkami w aucie ze niechca sie zapalac przy otwarciu drzwi, tylko po ich wlaczeniu recznie ?? ??
zbig1967 - Pon Paź 26, 2009 08:41

Witam. Ja miałem coś takiego kilka dni temu jak się otwierało drzwi to nie zapalało się światełko w kabinie a ręcznie można było włączyć. A wczesniej działały bez problemu.
Ja odłączyłem kleme z akumulatora odczekałem około minuty i znowu wszystko zadziałało, tylko pamiętaj żebyś znał kod do radia. :mrgreen:

gagadrago - Pon Paź 26, 2009 08:46

ok dzieki srpoboje
Kamil79 - Pon Paź 26, 2009 09:08

Przytrzymaj przycisk włączania światełka przez 5 sekund aż mignie. Będzie się zapalało po otwarciu drzwi. Zmiana funkcji oświetlenia w kabinie zmienia się poprzez 5 sekundowe przytrzymanie przycisku oświetlenia kabiny.

Instrukcja obsługi:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=19272

simon1986 - Pią Lis 19, 2010 06:48

Ehhh To forum to zbawienie dla właścicieli i fanów Roverka :) :ok: Już się martwiłem że skończy się wizytą w serwisie a tu tylko taki pierdołek;) zauważyłem rano taki sam problem, w pracy szybciutko na forum i już po problemie :D (dobrze że zaparkowałem przy wejściu do firmy bo bym cały dzień o tym myślał:P)
Może miał ktoś jeszcze problem z zamkiem od kierowcy - nie otwiera się na pilota, zamyka się z pilota ale się nie otwiera i trzeba kluczykiem. :bezradny:

apples - Pią Lis 19, 2010 09:57

simon1986 napisał/a:
Może miał ktoś jeszcze problem z zamkiem od kierowcy - nie otwiera się na pilota, zamyka się z pilota ale się nie otwiera i trzeba kluczykiem.
http://forum.roverki.eu/v...p=494766#494766 :wink:
powp83 - Pon Mar 05, 2012 11:59
Temat postu: [Rover75]Oświetlenie kabiny
Witam
Wiem że temat wałkowany ale jakos nie odnalazłem lub nie chciałem :P odpowiedzi na moje pytania.

Nie mam oświetlenia w kabinie oraz bagażniku, żarówki sprawdzałem, bezpiecznik też.

Na kosce w przednim oświetleniu sufitu na stykach 2-4 mam takie napięcia:
- normalnie bez włączonego silnika przy zamkniętych drzwiach - 7.3v
- otwarte drzwi 5.03v
- włączony silnik zamknięte drzwi 8.38

domyślam się że powinno być w okolicach 12v, nie posiadam schematów bo nie mogłem ściągnąć.

Nie wiem jak za to się zabrać, może ktoś z doświadczonych użytkowników Roverka mi pomoże.

Chyba naświetliłem odpowiednio, jak coś to proszę pisać.

Mój rover 75 z 2004r. 1.8 benzynka anglik

pozdrawiam...

[ Dodano: Pon Mar 05, 2012 11:59 ]
... to może ktoś poda jakie u Was są napięcia. Chyba bez wizyty u elektryka się nie obędzie :/

sknerko - Pon Mar 05, 2012 12:05

rozumiem że myk z 5 sekundowym przytrzymaniem włącznika światła przerobiłeś?
powp83 - Wto Mar 06, 2012 07:46

sknerko napisał/a:
rozumiem że myk z 5 sekundowym przytrzymaniem włącznika światła przerobiłeś?

tak kilka razy i zero reakcji