|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400*SDI*2.0] Jakie filtry (nawiew) okresowo do wymiany?
JeRRy3D - Pon Lis 02, 2009 09:30 Temat postu: [R400*SDI*2.0] Jakie filtry (nawiew) okresowo do wymiany? Witam,
W jednym z wątków męczę się z nawiewem. Wiem, że "jakość" nawiewu, to też czystość filtrów. Przy oddawaniu auta na warsztat chciałbym przy okazji wyeliminować ewentualność zabitych filtrów.
Jakie filtry mam polecić do wymiany (jakie tam są w sumie)?
Dodam, że od pewnego czasu, gdy włączę nawiew na jasnej desce pojawiają się wydmuchiwane "syfki" - coś jak sadza.
Czy pora roku robi różnicę?
Zimą takie wymiany są wskazane, czy robi się to raczej wiosną?
Odgrzybić też i "przejrzeć" klimę?
szoso - Pon Lis 02, 2009 09:37
JeRRy3D wiem że jesteś zdesperowany i chciałbym ci pomóc ale zakładanie tematów jeden po drugim o tym samym nie pomoże bo zostaną zamknięte
JeRRy3D - Pon Lis 02, 2009 09:40
No ten post akurat jest o czym innym. Wiem, że są filtry do nawiewu, ale jakie i ile ich w R400, to już nie wnikałem. Chciałbym wiedzieć, co mam komandosom w warsztacie polecić do wymiany (i wbić sobie do łba na przyszłość)
darek_wp - Pon Lis 02, 2009 09:42
zarówno czyszczenie klimatyzacji jak i wymiana filtra w układzie nawiewu wskazane są 2 razy na rok (jesień i wiosna) a min raz na wiosnę
JeRRy3D napisał/a: | Jakie filtry mam polecić do wymiany (jakie tam są w sumie)? |
w układzie nawiewu jest 1 filtr przeciwpyłkowy przed parownikiem klimatyzacji
NEOSSS - Pon Lis 02, 2009 10:00
JeRRy3D, dodatkowo uklad odgrzyb srodkiem i oczysc nagrzewnice z lisci itd...
kasjopea - Pon Lis 02, 2009 15:05
JeRRy3D, kwestia filtra kabinowego, jego wymiany, oraz odgrzybiania układu była poruszana na forum już multum razy. Wystarczy poszukać
|
|