|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420 '96] Plastiki montażowe wkładów lusterek
szoso - Sro Lis 11, 2009 10:36 Temat postu: [R420 '96] Plastiki montażowe wkładów lusterek Witam
Przyszły mi wkłady lusterek wraz z plastikami montażowymi ale te plastiki są jakieś inne i nie wiem jak ma na nie zamontować szkła do lusterek
może gość mi wysłał nie te co trzeba?
czy muszę coś przełożyć ze starego wkładu do nowego?
na fotce od góry nowy plastik montażowy a od dołu zdemontowany stary wkład
Lechos - Sro Lis 11, 2009 11:25
Pisalem juz w innym temacie, ze te plastiki to jakies dziwne. Sprobuj wyciagnac ten srodek ktory trzyma sie na zaczepach 1 i 2 pchajac jak pokazuje strzalka i lekko podwazajac. Moze jakos on jest wpasowywany w ten plastik.... choc watpie.
Najlepszym wyjsciem bedzie gdy ze starego plastiku montazowego wyciagniesz szklo i wrzucisz juz to nowe z mata (trzeba bedzie podciac troszeczke plastik na konektorki).
szoso - Sro Lis 11, 2009 12:22
Lechos napisał/a: | Moze jakos on jest wpasowywany w ten plastik.... choc watpie. |
nic z tego
Lechos napisał/a: | Najlepszym wyjsciem bedzie gdy ze starego plastiku montazowego |
nie chce wyjść
Lechos - Sro Lis 11, 2009 12:23
szosownik napisał/a: | nie chce wyjść | szklo?
szoso - Sro Lis 11, 2009 12:26
tak stare szkło nie chce wyjść z plastiku i nie wiem czemu
Lechos - Sro Lis 11, 2009 12:37
szosownik napisał/a: | tak stare szkło nie chce wyjść z plastiku i nie wiem czemu | Trzyma je rant wkladu ktory trzeba delikatnie odginac. Ja dalem sobie rade za pomoca suszarki do wlosow ktora grzalem rant i szklo w miejscu odginania (na opuszki kciukow lepiej nakleic plaster bo mi sie zrobily pecherze od duszenia i temp.). Na fotce zaznaczylem fazy i kierunki odginania w czym 3 to juz wysuniecie szkla z koncowki plastiku. Dobrze grzac i powoli odginac rant a napewno sie uda. Przed cala operacja zciagnij ten srodek z zaczepow to plastik bedzie bardziej sie poddawal.
szoso - Sro Lis 11, 2009 12:48
dzięki Lechos
nie wiem po co baran mi wysłał te nowe plastiki skoro się do niczego nie nadają bo nie pasują
Lechos - Sro Lis 11, 2009 12:52
aby zarobic .... szklo plus mata to zaledwie 30 zyla
szoso - Czw Lis 12, 2009 09:48
mam zdjęcie jakie plastiki są dostępne i wydaje mi się że to ten trzeci z prostokątem jest odpowiedni do Rovera 400
Lechos a ty co o tym sądzisz?
Lechos - Czw Lis 12, 2009 13:32
Niby ma miejsce na te zaczepy choc wydaje mi sie, ze jest za szeroko. Ksztalt inny i dalej bedziesz mial szklo przymocowane jedynie na tasme dwustronna.
szoso - Sob Lis 21, 2009 14:07
przyszły właściwe plastiki i zamontowałem na razie tylko od strony kierowcy i niestety nie grzeje bo nie ma prądu na przewodach od grzania lusterka
sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie dobre
gdzie szukać przyczyny?
sTERYD - Sob Lis 21, 2009 14:22
może w kostce drzwi zaśniedziało połączenie...
rozepnij i sprawdź, czy tam dochodzi prąd
darek_wp - Sob Lis 21, 2009 15:15
bezpiecznik do lusterek to F13 - zasila zarówno maty jak lusterka po włączeniu stacyjki na poz 2 - sprawdź czy działa regulacja lusterek - jeśli tak to zostaje tylko szukać przerwy w kabelkach
szoso - Sob Lis 21, 2009 19:32
sTERYD napisał/a: | może w kostce drzwi zaśniedziało połączenie... |
kostka jest zabezpieczona jakimś białym smarem i nie widać zaśniedzenia
odpiąłem kostkę i zacząłem szukać czarnych przewodów i nie ma takich a przy macie są dwa czarne, za kostką jest kilka czarnych ale z dodatkami kolorowych pasków więc nie dojdę z tym do ładu które to przewody
darek_wp napisał/a: | sprawdź czy działa regulacja lusterek |
działa czyli to nie bezpiecznik
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 19:32 ]
słuchajcie a od czego mogę pociągnąć prąd do maty lusterka?
zdjął bym boczek z drzwi, dziabnął przewody od maty i gdzieś bym się z nimi wpiął tylko gdzie?
sTERYD - Sob Lis 21, 2009 20:00
może po prostu zerknij do RAVE i zobacz na których pinach w kostce jest ogrzewanie lusterka
szoso - Wto Lis 24, 2009 10:52
znalazłem jakiś schemat lusterek ale co dalej z tym zrobić to nie wiem
Brt - Wto Lis 24, 2009 11:06
na tym schemacie jest tylko regulacja lusterek a nie ma nic o ogrzewaniu ... ogrzewanie musi być na innym schemacie
szoso - Wto Lis 24, 2009 11:19
Brt napisał/a: | na tym schemacie jest tylko regulacja lusterek a nie ma nic o ogrzewaniu |
no a to w kwadratach po prawej? spirala i napis door mirror heater na tym schemacie?
[ Dodano: Wto Lis 24, 2009 11:19 ]
na temat lusterek jest tylko ten schemat
Brt - Wto Lis 24, 2009 11:26
aaa fakt ... niezauważyłem .... więc nie ma wyjścia szukać przerwy w kablach ... na schemacie masz, że w złączu C321 od ogrzewania jest pin nr 17 i na podstawie drugiego załacznika z rozrysowanym złączem wiesz gdzie szukać pinu nr 17 i tam sprawdź czy masz napięcie .... a później szukaj dalej aż znajdziesz winnego
szoso - Wto Lis 24, 2009 11:36
dzięki, już zaczaiłem o co chodzi
do sprawdzenia pin 17
a pin 5 to jest masa?
bo od grzania są dwa piny
Brt - Wto Lis 24, 2009 11:48
tak ... wyglada, że 5 to masa
walczak18 - Wto Lis 24, 2009 18:12
szoso420 napisał/a: | mam zdjęcie jakie plastiki są dostępne i wydaje mi się że to ten trzeci z prostokątem jest odpowiedni do Rovera 400
Lechos a ty co o tym sądzisz? |
WITAM MAM PYTANIE GDZIE MOGE DOSTAC TAKI OKRAGLY PLASTIK MONTAZOWY DO WKLADU LUSTERKA DO ROVERA 420 Z 1999R. BO WLANSIE MI SIE WYDAJE ZE TAKI JEST MI POTRZEBNY..
szoso - Sob Gru 12, 2009 14:07
no i lusterko grzeje, dzisiaj się za to zabrałem
po sprawdzeniu kostki w drzwiach okazało się że prąd do drzwi dochodzi i dalej do kostki pod lusterkiem też ale z niej nie wychodzi dalej na matę lusterka
okazało się że był przecięty przewód a ktoś tylko zaizolował same końce nie łącząc go
po złączeniu i zalutowaniu przewodu lusterko zaczęło grzać
dobrze że wyrobiłem się przed zimą
dzięki za pomoc
raf123411 - Sob Gru 12, 2009 23:01
A jeśli w jednym lusterku konkretnie lewym nie dziala mi ani podgrzewanie ani regulacja to cos z kablami?
sTERYD - Nie Gru 13, 2009 12:01
wtstarczy, ze nie będzie masy
|
|